Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Gauland: Brüsszel nem egyenlő Európával!

2019. január 29. 18:00

Napjaink legnagyobb retorikai gaztette, hogy a brüsszeli bürokratáknak sikerült Európát az EU-val egyenlővé tenni, míg az európai sokféleség támogatóiból Európa-gyűlölőket kreálni - jelentette ki a bevándorlásellenes AfD társelnöke.

Az Alternatíva Németországnak (AfD) egy pártnap keretében mutatta be jelöltlistáját a májusban esedékes európai parlamenti választásokra. A rendezvényen több politikus, köztük a párt társelnöke, Alexander Gauland is felszólalt.

A politikus a beszédét azzal a gondolattal kezdte, miszerint a politikában megszokottá vált, hogy a fogalmak az idők folyamán változnak, ártatlan szavak „töltődnek fel”, majd jelszavakká változnak. Gauland szerint ezek az új töltetű szavak retorikai fegyverként funkcionálnak, ilyen például a „sokféleség”, ha azt az egyenlősítés kifejezésére használják, akárcsak a „menekült” szó, ha azt a bevándorlókra használják, függetlenül attól, hogy az illető milyen szándékkal érkezett az adott országba. Az AfD társelnöke úgy véli, hogy néhány éve ilyen már az „Európa” szó is, mivel azt egyszerűen az Európai Unióval teszik egyenlővé.

Alexander Gauland

Fotó: AFP

Alexander Gauland felidézte, hogy azok számára, akik a fiatalkorukat hozzá hasonlóan az NDK-ban töltötték, az „Európa” szó egyet jelentett a sóvárgással, melyben szimbolikusan minden egyesült, amit a kommunizmus megakadályozott: a szabadság, a jogállamiság, a szellem, a kultúra, a hagyomány, a jólét és az életstílusok sokfélesége.

Ma elborzadva figyelem, hogyan gyalázták meg ezt a fogalmat, hogy 27 vagy 28 különböző nemzetet egy olyan fűzőbe szorítsanak, melynek zsinórjait a centralisták, az egységesítők, a szabályozók és a kényszerjótevők mindig egyre szorosabbra húzzák”

adott hangot felháborodásának a politikus, majd így folytatta:

Napjaink retorikai gaztette az, hogy az eurokratáknak sikerült Európát az EU-val egyenlővé tenni, és az európai sokféleség támogatóiból Európa-gyűlölőket kreálni. Azok, akik a kontinenst centralizmussal akarják elárasztani, a sokféleség védelmezőinek nevezik magukat.”

A politikus kijelentette továbbá, hogy az AfD polgári módon, észszerűen, szemmértékkel kíván politizálni.

Németországban ez nehéz, mert sajnos olyan nép vagyunk, melynek politikai vezetésében újra és újra álmodozók, ábrándozók, utópisták, és igen, néha hibbantak is előkerülnek, akik a megvalósítható dolgokat unalmasnak, profánnak tartják”

– tette hozzá a német politikus az ország jelenlegi vezetésére is utalva.

Gauland az Európai Unió kapcsán leszögezte továbbá, hogy a szervezetet alapjában meg kell reformálni, mert ha erre nem kerül sor, „a napjai meg vannak számlálva”. A politikus ugyanakkor óva intett mindenkit, aki a britek kilépése kapcsán a „Dexit” gondolatával játszana:

egy Németországra, amely elhagy egy szervezetet, mindig másképp tekintenek, mint mondjuk Hollandiára, Belgiumra vagy Lengyelországra. Bizalmatlansággal. Mert a német különút mindig olyasvalami, ami a szomszédoknak inkább ijesztő. Tehát ezen a téren is realistáknak kell maradnunk.”

Az AfD társelnöke ennek kapcsán aláhúzta, hogy nem megszüntetnünk kell az EU-t, hanem visszavezetnünk az értelmi lényegéhez. A centralizmus és a túlszabályozás helyett egy olyan unióra van szükség, melynek nemzetei többek között saját maguk dönthetik el, hogy kit engednek be.

Az EU történelmének tanulsága így hangzik: 27 nemzetre politikailag nem illik egy ugyanolyan kalap”

– jelentette ki Alexander Gauland, majd hozzáfűzte, hogy ennek a 27 nemzetnek, vagy néha talán csak tíznek, vagy ötnek vannak olykor valódi közös érdekeltségei, melyek értelmet adnak a közös cselekvésnek.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A haladó emberiség tapsa

A haladó emberiség tapsa

piszkostizenkettő

Ha ma besétálok egy orvosi rendelőbe, és azt mondom, én vagyok Margaret Thacher, akkor az orvos azt mondja, téveszmés vagyok, és felír nekem antipszichotikumot, ha ellenben besétálok egy rendelőbe és azt mondom, helló, én férfi vagyok, akkor azt fogja mondani, gratulálok, transzgender vagy.

Bokros szerint éhezők viadala az ellenzéki politika, ezért megszünteti a pártját

Bokros szerint éhezők viadala az ellenzéki politika, ezért megszünteti a pártját

kinyílott a pitypang

A sikertelenségbe belefásult Bokros Lajos és követői úgy döntöttek, hogy megszüntetik pártjukat, a Modern Magyarországért Mozgalmat (Moma).

A Srí Lanka-i kormány szerint az új-zélandi merénylet megtorlása volt a húsvéti robbantássorozat

A Srí Lanka-i kormány szerint az új-zélandi merénylet megtorlása volt a húsvéti robbantássorozat

amerika, london, párizs

A húsvétvasárnapi Srí Lanka-i összehangolt merényleteket bosszúból követték el a christchurchi mecsetekben elkövetett március 15-i tömegmészárlásért - jelentette ki a Srí Lanka-i védelmi miniszter helyettese a nyomozás eddigi eredményei alapján.

Egy magyar édesanya kér segítséget Párizsból

Ha gyermeke szenegáli származású apján múlik, soha nem térhetnek haza.

Háromszáznál is többen haltak meg a Srí Lanka-i merényletekben

Háromszáznál is többen haltak meg a Srí Lanka-i merényletekben

amerika, london, párizs

A rendőrség eddig negyven embert vett őrizetbe a robbantásokkal kapcsolatban.

Vádemelés jöhet a Magyarországon elkapott terrorista ügyében

Vádemelés jöhet a Magyarországon elkapott terrorista ügyében

kétharmad

Lapinformációk szerint vádemeléssel zárulhat Hasszan F. ügye. Bár a szíriai férfi tagadja, hogy az Iszlám Állam (ISIS) kötelékében részt vett kivégzésekben, szemtanúk vallomásai, titkosszolgálati adatok és egy videó is azt bizonyíthatja, hogy Hasszan F. bűnös.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai napon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére