Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Galló: sok a bizonytalanság a megállapodás körül

2016. március 19. 10:28

Magyar szempontból sikeres volt a tegnapi a brüsszeli EU-Törökország csúcs, de a migráció problémakörét nem sikerült felszámolni - habár ez nem is volt a cél.

A témában Galló Béla politológus nyilatkozott az M1-nek.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

Az, ami most Európában zaj­lik a mig­rá­ció kap­csán, csak a fel­szí­ne egy sok­kal mé­lyebb prob­lé­má­nak"

– mondta Galló.

Az unió és Törökország kö­zött meg­szü­le­tett al­ku ér­tel­mé­ben az EU-nak min­den egyes vissza­fo­ga­dott szí­ri­ai ál­lam­pol­gá­rért cse­ré­be be kel­le­ne fo­gad­nia egy szí­ri­ai me­ne­kül­tet, köz­vet­le­nül Törökországból. Az Európai Unió be­le­egye­zett, hogy fel­gyor­sít­ja a Törökországban lé­vő szí­ri­ai me­ne­kül­tek el­lá­tá­sá­hoz már fel­aján­lott há­rom­mil­li­árd eu­ró ki­fi­ze­té­sét.

Galló Béla sze­rint a meg­ál­la­po­dás po­li­ti­kai ér­te­lem­ben si­ker­ként köny­vel­he­tő el, de ren­ge­teg kér­dést vet fel. Például nem vi­lá­gos, hogy mi­ként old­ják meg a mig­rán­sok utaz­ta­tá­sát és az mi­lyen in­du­la­to­kat vált ki az érin­tet­tek­ből.

Az egyik leg­na­gyobb kér­dés (...), hogy mi lesz azok­kal, aki­ket jo­go­su­lat­lan­ként vissza­to­lon­col­nak Törökországba."

A megállapodás részleteiről itt olvashatsz:

Erről állapodtak meg Brüsszelben

Orbán: Magyarország megmenekült

Megvan a megállapodás: Európa visszaküldi a bevándorlókat

(M1)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Először fog négyszemközt tárgyalóasztalhoz ülni Putyin és Trump

Először fog négyszemközt tárgyalóasztalhoz ülni Putyin és Trump

amerika, london, párizs

Hétfőn a finn fővárosban tartják az amerikai-orosz csúcstalálkozót, az elemzők és a nagyvilág igen kíváncsian várják az eseményt. Lássuk, mit lehet tudni, illetve mit lehet még csak sejteni a találkozóval kapcsolatban!

A vébédöntő mellett időközi választások miatt is lehet izgulni vasárnap

Július 15-én vasárnap összesen 6 településen tartottak időközi választást. Veszprémben, Miskolcon és Sopronban egy-egy önkormányzati képviselőt választhatnak meg a szavazók. Ágon és Vaspörben polgármestert választottak. A legnagyobb hype talán a miskolci önkormányzati képviselő-választás körül volt, az ellenzék ugyanis Rokker Zsoltit indította nagy reményekkel. Vajon a miskolci 12-es az új Hódmezővásárhely?

Orbán Viktor: Magyarország nem vesz részt a migránsok szétosztásában

Orbán Viktor: Magyarország nem vesz részt a migránsok szétosztásában

kétharmad

Orbán Viktor Magyarország tiszteletéről biztosította Olaszország új kormányát, amely új migrációs politikájával megvédi Európa külső határait - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel.

A franciák a világbajnokságot, a horvátok viszont a nézők szívét nyerték meg

A franciák a világbajnokságot, a horvátok viszont a nézők szívét nyerték meg

focivébé

A mai napon, július 15-én, vasárnap került sor a várva várt világbajnoki döntőre Franciaország és Horvátország között. Igen tempós, fordulatos meccset láthattunk, nyugodt szívvel kijelenthetjük: a horvátok mindent megtettek, amit csak lehetett ezen a döntőn.

Beszólt a lemondott miniszter Theresa May-nek

David Davis szerint nagy baj lehet, ha maradéktalanul megvalósul Theresa May elképzelése.

Kiderült, hogy Sadiq Khan teljesen önkényesen áll a szólásszabadsághoz

Kiderült, hogy Sadiq Khan teljesen önkényesen áll a szólásszabadsághoz

amerika, london, párizs

Trump londoni látogatása során egy Brexit-párti csoport az amerikai nagykövetségnél szeretett volna felvonulni és kifejezni támogatásukat az amerikai elnök iránt, ám ebben a Sadiq Khan alá tartozó londoni rendőrség megakadályozta őket. A csavar a történetben az, hogy Khan viszont a Trump-ellenes tüntetésre gond nélkül rábólintott, "szólásszabadságra" hivatkozva.

Női mezőnye is van a mai VB-döntőnek: ők a legszebb futballistafeleségek

A focistáknak rendszerint gyönyörű barátnőik/feleségeik vannak, meg is néztük, hogy a mai VB-döntőn kik szurkolnak majd leginkább a pályán lévőknek.

Az algériai kormány a sivatagba toloncolt ki migránsokat, többen belehaltak

Az algériai kormány a sivatagba toloncolt ki migránsokat, többen belehaltak

amerika, london, párizs

Algéria - miután egy időre felhagyott azzal a gyakorlatával, hogy erőszakkal kitoloncolja a szaharai határán át azokat a migránsokat, akik illegálisan léptek be az országba ezen a határszakaszon - ismét visszaszállított illegális migránsokat a sivatagba, amely lényegében a kínhalált jelenti számukra. Az ország indokolatlanul kegyetlen gyakorlatával ismét bebizonyította, hiába próbál az európai irányelvekhez igazodni a politikai és anyagi hasznok reményében, legnagyobb gátjuk ebben a középkori mentalitásuk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére