Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Frontex: a civil szervezetek összejátszanak az embercsempészekkel

2016. december 17. 15:28

Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) néhány jótékonysági szervezetet azzal vádolt meg, hogy bűnözőkkel együttműködve juttatja be a migránsokat Európába.

A Frontex egyik múlt havi jelentésében aggodalmát fejezte ki egyes, a Földközi-tengeren tevékenykedő jótékonysági szervezetek tevékenységével kapcsolatban. A dokumentum szerint a migránsoknak előre megadták az útvonalat ahhoz, hogy ezen szervezetek hajóit biztosan megtalálják – írja a Financial Times.

Fotó: AFP

A Frontex pontosabban fogalmazott egy múlt heti jelentésében a nem kormányzati szervezetek (NGO) tevékenységével kapcsolatban. A jelentésben kendőzetlenül az áll, hogy megtalálták az első bizonyítható esetet, amelyben

bűnözői körök közvetlenül az NGO-k hajójára csempésztek át migránsokat."

A határvédelmi ügynökség jelentése szerint a civilek által megmentett migránsok később nem hajlandóak együttműködni a Frontex és az olasz hatóság embereivel, mivel ezt a tanácsot kapták "megmentőiktől".

A Frontex ezzel kapcsolatban közvetett bizonyítékokkal is szolgált: míg október előtt az összes megmentett, migránsokat szállító hajó kétharmada, azaz több mint 60 százaléka vészjelzést adott le, hogy könnyebben megtalálhassák őket, ez az arány jelenleg 10 százalékra esett vissza – írja a Breitbart.

Fotó: AFP

Mindez egybeesett azzal, hogy a civilek által kimentett migránsok száma ugrásszerűen megemelkedett: év elején az összes, Földközi-tengeren érkező migráns 5 százalékát mentették ki, jelenleg 40-et.

A Frontex szerint az egyik lehetséges magyarázat minderre az, hogy a civil szervezetek összejátszanak a líbiai embercsempészekkel, akik a jótékonysági szervezetek hajóihoz irányítják a migránsokat. Ezt a vádat az összes, a térségben működő és a mentésben részt vevő szervezet visszautasította.

Aktívan keressük a bajba jutott hajókat. Sokszor hamarabb meglátjuk őket bárki másnál. Így el tudjuk végezni a szükséges teendőket. Hogy ez bizonyítja az összejátszást? Nem hiszem"

– válaszolta az Orvosok Határok Nélkül (MSF) a Financial Times kérdéseire. A szervezet egyik képviselője szerint az EU-nak saját feladataival kellene foglalkoznia és nem velük.

Fotó: AFP

A Daily Beast újságírója a helyszínen beszélt az egyik aktivistával, aki elismerte, hogy a legtöbb, mentéssel foglalkozó civil szervezetnek vannak kapcsolatai Észak-Afrikában, akik elmondják nekik, hogy a migránsokkal teli hajók mikor futnak ki a tengerre.

Ez aligha nevezhető összejátszásnak. Mindössze információt kapunk ahhoz, hogy megmenthessük az embereket"

– nyilatkozta az aktivista.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére