Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Friberg: Soros áll a panamai papírok mögött

2016. április 12. 21:58

Daniel Friberg szerint Soros György ezzel a kiszivárogtatási akcióval is Oroszországot célozta.

A Magyarországon élő svéd közgazdász szerint Soros Györgyről a nyugati médiában kialakult kép alapvetően hibás: Sorost egy balos közvélemény-formáló filantropistának állítják be, aki azért építette fel és látja el pénzzel civil szervezetek armadáját, hogy a világot jobbá tegye. Pedig szerinte Soros iskolapéldája annak, hogy a magánérdek, ha elég pénzzel párosul, hogyan írhatja felül egyes országok önállóságát.

Friberg legújabb cikkében ennél is tovább megy, és azt állítja, hogy Soros a nyugati médiát palira vette, és saját céljai eléréséhez fogta hadba az újságírókat, azok tudta nélkül. Szerinte a panamai papírok kiszivárogtatása mögött Soroshoz köthető szervezetek állnak, a dokumentumok nyilvánosságra hozatalával pedig Oroszország lejáratása volt a cél, még ha ezt az azokat kezelő újságíró konzorcium vezetője tagadja is. Ezt amúgy korábban mi is pedzegettük.

Fotó: MTI Fotóbank

A WikiLeaks szerint a Mossack Fonsecától kiszivárgott dokumentumok nyilvánosságra kerülésük előtt az OCCRP nevű szervezethez kerültek, kiszivárogtatásuk célja pedig egy Oroszország és a volt Szovjetunió elleni támadás volt. Ezt a – szervezett bűnözéssel és korrupcióval kapcsolatos információk nyilvánosság elé tárásával foglalkozó – projektet az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztésekért felelős ügynöksége, a USAID és Soros György alapították.

Sorosnak ezen túl is köze van a panamai papírokhoz. A dokumentumokat nyilvánosságra hozó újságíró konzorcium, az ICIJ ugyanis közvetve Soros pénzéből is él: a szervezetet létrehozó, amerikai oknyomozó újságírókat pénzelő civil szervezet, a Center for Public Integrity (CPI) megélhetését többek között a Soros alapította Open Society Foundation adományai biztosítják.

(RightOn)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére