Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Francia anyuka pénzelte az Iszlám Államot

2017. szeptember 29. 12:40

PÁRIZS, 12:30

Egy francia anyukát két év börtönbüntetésre ítéltek Párizsban, mert a fián keresztül gyakorlatilag az Iszlám Állam tevékenységét finanszírozta.

Nathalie Haddadi beismerte, hogy pénzt küldött a fiának, Belabbas Bounagának, de azt tagadta, hogy tudta volna, hogy a gyereke mire költi valójában a pénzt. A nő állítólag abban a tudatban élt, hogy fia Malajziában történő gyógykezelését finanszírozza. A bíróságon azonban nem hittek neki – írj a DW.

A bíró szerint Nathalie a tudatában volt annak, hogy a fia arra használta a pénzt, hogy Szíriába utazzon és az Iszlám Állam oldalán harcolhasson.

A segítsége nélkül a fia nem érhette volna el Szíriát ilyen könnyen, és nem harcolhatott volna az Iszlám Állammal. Ön egy terrorszervezetet finanszírozott"

– mondta a bíró.

Fotó: AFP

Bounaga valószínűleg a börtönben radikalizálódhatott 2014 és 2015 között, amikor egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt rácsok mögé került. Haddadi elsőnek arra adott pénzt a fiának, hogy Algériába utazzon az apjához, majd ő onnan továbbállt Malajziába. Haddadi szerint fia 2016-ban meghalt a harcok során Szíriában. A nő összesen 2 800 eurót küldött a gyerekének.

A nőt végül két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Haddadi nem érti, hogyan vádolhatják őt azzal, hogy a terrorizmust finanszírozta, és fellebbezni fog az ítélet ellen.

Bounaga öccsét és legjobb barátját is terrorizmus finanszírozásával vádolják.

A francia belügyminiszter szerint 18 500 francia állampolgár radikalizálódhatott, ami 60 százalékos növekedést jelent két év alatt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

amerika, london, párizs

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére

Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

amerika, london, párizs

A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

közeleg a tél

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette azt az EB-határozatot, amely a magyar gazdák támogatását több millió euróval kurtította volna meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére