Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Forever 1992: ió, ció, petíció!

Megadja Gábor

2017. december 14. 17:58

A petíciózás a maga nemében szórakoztató, de semmiféle jelentősége nincs. So Élet és Irodalom, so 90's.

Nekem nincs bajom a petíciózással, amíg az Élet és Irodalom négy fala között csinálják.

Persze csak viccelek. A petíciózás a maga nemében szórakoztató, de semmiféle jelentősége nincs. Értelme annyi, mintha bukfenceznék egyet; ha sikerül, elégedett lehetek magammal, történet vége. A notórius aláírók persze mind odabiggyesztették nevüket a petíció végére.

So Élet és Irodalom, so 90’s.

Amennyire up-to-date-ek, még a következő ötletet volna érdemes megfontolniuk: kéne egy, a teljes magyar éttermiséget felölelő kezdeményezés, amely útját állja az ordas eszméknek (R) (TM). Nevezzük mondjuk Demokratikus Chartának. És aki azt nem írja alá, az nem demokrata. Majd szégyelli magát és kiírja magát a szalonból meg a közéletből.

És most az összes résztvevő elégedetten dobbantson egyet.

Megnéztem a Hír TV-n Kálmán Olga interjúját Vásárhelyi Máriával és Gábor Györggyel, akik szintén aláírói a petíciónak. Ők persze a szellemi innovációt hiányolják a jelenlegi ellenzéki erőkből, de lássuk, milyen szellemi innovációt mutattak be ők – túl azon, hogy természetesen ismét megtudhattuk, hogy ők a Szellem világítótornyai, mindenki más meg tudatlan paraszt, főleg a fideszesek. (A parasztok meg egyébként disznóvágásra járnak, nem tudnak késsel-villával enni stb.)

Tehát Vásárhelyi Máriának a Soros-malacról a harmincas évek Németországa jut eszébe, és erre bólogat Gábor György is, hogy helyes a párhuzam, hiszen a bűn mindig banálisan kezdődik, aztán marhavagonokkal végződik.

Van bármilyen helyzet, amire nem jó párhuzam a harmincas évek Németországa? Létezik-e egyáltalán olyan fejlemény, amely a balliberális éttermiséget nem a legszörnyűbb vészkorszakra emlékezteti? Bármelyik tetszőleges A pontból az út a holokauszthoz vezet. A weimarozás valóban komoly szellemi innováció 2017-ben, ez alap. Ilyen friss szellemi termékekkel csoda, hogy még nem forgatták ki a világot a saját sarkaiból!

Az interjú közben annyira kilencvenes évek fílingem volt, hogy hirtelen átkapcsoltam a szomszéd csatornára, adják-e az Űrgammák vadonatúj epizódját.

Némiképp gyengíti persze a „növekvő antiszemitizmus“ érzetét (a rendszerváltás utáni antiszemitizmus egy kész metafizikai rejtély: folyamatosan növekszik, mégse látjuk), hogy az aláírók között van Heller Ágnes is, aki szerint bánja a kánya, hogy mi van a gárdamellény mögött, felejtsük el a múltat, utóbbi nem is számít, csak a jelen. A jelenben pedig a Jobbik nélkül nem lehet megszabadulni Orbántól. A cél szentesti az eszközt, és ha az eszköz éppen antiszemita, hát mit tegyünk. Ezzel persze kukába hajították az éttermiség kedvenc morállófaszát az emlékezetpolitikával együtt. Így ne csodálkozzunk azon, hogy korábban már megkopott tekintélyük semmivé vált mára, ami részben ennek köszönhető, részben pedig annak, hogy még mindig működőképes eszköznek tekintik a petíciózást.

Magyarul: miután Heller Ágnes fényesre mosta Vona Gabyék múltját, semmiféle morális alapja nincs az éttermiségnek arra, hogy az „antiszemita veszélyről“ károgjon.

Ugyanis teljesen hiteltelenül teszi mindezt. Arról nem is beszélve, hogy a zsidókat nem a disznótortól kell megvédeni, hanem azoktól, akik a Brandenburgi kapunál izraeli zászlókat, Svédországban meg zsinagógákat gyújtanak fel.

(Azt persze időközben megtanultuk tőlük, hogy csak a zsidó hagyománnyal semmilyen kapcsolatot nem ápolók nyilvánulhatnak meg ebben a kérdésben, és az ő véleményük autentikus, szemben Köves Slomó vagy Benjámin Netanjahu véleményével.)

Már mindenki lement erről a pályáról, csak az éttermiség maradt ott: arra próbálják rábírni a Fideszt, hogy „határolódjon el“, váltsa le Pócsot, járuljon az ő morális ítélőszékük elé. Csakhogy ami működött 1993-ban, az ma már nem működik. A sikerhez szükséges egyetlen előfeltétel sem áll már rendelkezésre: az eszköz hatástalan, hiányzik a morális hitelesség és a tekintély. Egyedül állnak a pályán, amiről már rég levonult a győztes csapat.

És ez csodálatos.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

hajrá, magyarok!

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa Ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

amerika, london, párizs

Az állam- és kormányfők informális csúcstalálkozóján amellett, hogy Juncker egy gátlástalan csellel próbálkozott a Fidesz EPP-ből történő kipaterolására, sokféle nyilatkozatot is olvashattunk a résztvevőktől. Mutatjuk, mik voltak a fő csapásirányok!

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

amerika, london, párizs

A salzburgi találkozón a svéd szociáldemokrata miniszterelnök is kifejtette álláspontját. Nem meglepő módon a kötelező kvótát erőltetné.

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

amerika, london, párizs

Elképesztő mértékben nőtt azon fiatal lányok száma, akik nemet akarnak váltani. A megdöbbentő adatok miatt utánajárnak annak, mi lehet az oka.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére