Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Folytatódik a hisztis norvég tömeggyilkos körüli mizéria

2017. június 8. 18:58

OSLO, 18:58

A norvég legfelsőbb bíróság elutasította Anders Behring Breivik fellebbezését, ami miatt a tömeggyilkos a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulhat.

A norvég legfelsőbb bíróság csütörtökön döntött arról, hogy nem tárgyalják újra a tömeggyilkos Anders Behring Breivik ügyét és nem hallgatják meg a jelenleg börtönbüntetését töltő férfit, aki korábban perelte be az államot. Breivik arra játszott, hogy az állam megtámadja majd az alsóbb szinten hozott bírósági ítéletet, mely megállapította, hogy a 2011 nyarán 77 ember életét kioltó Breiviknek a börtönben nem sérültek az emberi jogai.

Fotó: AFP

A világ egyik leghisztisebb elítéltje jelenleg a Norvégiában kiszabható legsúlyosabb, 21 évre kiterjedő börtönbüntetését tölti, amiért hat évvel ezelőtt bombát robbantott Oslóban, valamint az attól nem messze lévő Utoya szigetén, sok gyermek halálát okozva ezzel.

A tömeggyilkos több pert is indított korábban, mivel szerinte embertelen körülmények között tartják. A férfi többek között internetezhet, könyvtárba járhat és játszhat az x-Boxon, azonban kitart amellett, hogy sorsa nem emberhez méltó.

Korábban többen vitatták, hogy Breivik börtönbüntetése megsértette-e vajon az Emberi Jogok Európai Egyezményének harmadik cikkét, mely kimondja, hogy az elítélteket nem kínozhatják és nem tanúsíthatnak vele szemben embertelen és megalázó bánásmódot.

A tömeggyilkos azzal támasztotta alá a vádjait, hogy, a bebörtönzésének korai szakaszában többször megalázták, mivel rendszeresen átvizsgálták, nem rejteget-e valamit, továbbá elszigeteltnek érezte magát a cellájában. Breivik az ellátással sem volt megelégedve, ugyanis szerinte rosszat tett egészségének a börtönkoszt, ami rendszerint mikrózható ételből állt.

A bíróság korábban kimondta, hogy teljesen indokolt volt, hogy egyszemélyes cellában volt elhelyezve, mivel különösen veszélyes emberről van szó. Később mégis enyhítettek ezen és egy nagyobb cellába került, ahol van konditerem, számítógép, újságok és DVD-lejátszó.

Breivik ügyvédje elmondta, mivel a norvég állam nem hajlandó tovább foglalkozni védencének ügyes-bajos dolgaival, így kénytelenek lesznek a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szent István ezer éve sziklára helyezte a magyar nép jövőjét

Szent István ezer éve sziklára helyezte a magyar nép jövőjét

szabad vasárnap

Államalapító Szent István királyunk több mint ezer éve sziklára helyezte a fiatal magyar nép jövőjét, amikor arról döntött, hogy a keresztény hit és az abból fakadó életszentség a fenntarthatóság biztosítéka - mondta Német László, nagybecskereki megyéspüspök a Szent István-nap alkalmából megtartott ünnepi szentmisén, hétfőn Budapesten.

"Magyarország erős és sikeres szomszédokban érdekelt"

Magyarország abban érdekelt, hogy erős és sikeres szomszédjai legyenek - jelentette ki a Kolozsvári Magyar Napok keretében tartott hétfői pódiumbeszélgetésen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyar nemzeti színekben pompázott egy kínai felhőkarcoló

Magyar nemzeti színekben pompázott egy kínai felhőkarcoló

kinyílott a pitypang

Ezt kapta születésnapjára Magyarország egyik legnagyobb gazdasági szövetségesétől, Kínától.

Sebastian Kurz: le kell zárni a migránsok előtt az európai kikötőket

Az osztrák kancellár szerint drasztikus lépésekre van szükség ahhoz, hogy végre kontrollálni tudja Európa a migrációt.

Menekülni kénytelenek a fehér földművesek Dél-Afrikából

Menekülni kénytelenek a fehér földművesek Dél-Afrikából

amerika, london, párizs

A kormányzat gyakorlatilag üldözi a fehér farmtulajdonosokat, akik ezért kétségbeesetten próbálnak megszabadulni földjeiktől, egyelőre nem sok sikerrel. Elkeserítő a helyzet jelenleg Dél-Afrikában, de szinte garantálható, hogy ez a politika rövid- és hosszútávon is negatív következményekkel fog járni az ország számára.

Bannon elárulta, hogy maradhat Trump sikeres

Bannon elárulta, hogy maradhat Trump sikeres

amerika, london, párizs

Közelednek a novemberi, félidős választások az Egyesült Államokban, ennek kapcsán osztotta meg gondolatait Steve Bannon, Trump korábbi kampányfőnöke és fehér házi főstratégája.

A #MeToo-kampány arca is hallgatási pénzt fizetett megerőszakolt kiskorú áldozatának

A #MeToo-kampány arca is hallgatási pénzt fizetett megerőszakolt kiskorú áldozatának

amerika, london, párizs

Kiderült, hogy Asia Argento, a #MeToo-kampány egyik arca is hasonlóan cselekedett, mint az őt megerőszakoló Harvey Weinstein: áldozatának hallgatási pénzt fizetett, hogy sose derüljön ki sötét titka.

Gondolkodj, ember!

Gondolkodj, ember!

piszkostizenkettő

Ti, liberálisok olyan nagyra vagytok az eszetekkel, miközben éppen gondolkodni nem tudtok. Úgy álltok mások szolgálatában, hogy fogalmatok sincs róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére