Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Foltot hagy Európán a civil szervezetek tevékenysége

2017. július 21. 18:28

LONDON, 18:28

A tekintélyes brit hetilap, a The Spectator szombati számában arról számolt be, hogy a Földközi-tenger térségében tevékenykedő civil szervezetek hajói akarva-akaratlanul összejátszanak az embercsempészekkel, az esetek többségében pedig megsértik a nemzetközi jogot.

Nicholas Farrel "Az Őrültség a Földközi-tengeren – hogyan rontanak a segélyhajók a menekültválságon" című írásában arról értekezik, hogy az év első négy hónapjában Olaszországba érkezett csaknem 47 ezer menedékkérő közül mindössze 635-en érkeztek a háború sújtotta Szíriából és 170-en a káoszba süllyedt Líbiából.

Fotó: AFP

A többiek Nigériából, Bangladesből, Gambiából, Pakisztánból és Szenegálból indultak útnak, ezeket az országokat pedig messze nem temeti maga alá fegyveres konfliktus. Ráadásul még ha így is lenne, akkor is az első biztonságos országban kellene menedéket kérniük, amely minden esetben jóval az előtt van, hogy átkelnének Olaszországba.

Az érkezők közül csak nagyon keveseket lehet őszinte szívvel menekültnek nevezni. Hacsak ki nem bővítjük ezt a fogalmat mindenkire, aki Afrikában él, tekintettel arra, hogy ott általában alacsonyabb az életszínvonal, és rosszabb az emberi jogi helyzet mint Nyugat-Európában"

– foglal állást Farrell. Az írás közli, hogy az Európai Unió és Törökország közötti alkut követően a migránsok már nem feltétlenül próbálkoznak a korábbi útvonalon, és a szerző szerint az Európába irányuló migráció jelentős hányada eltolódott nyugatra, a Földközi-tenger középső részére.

Farrell cikke kitér arra is, hogy az Itáliába érkezők többsége fiatal férfi, aki 1000 euró körüli összeget fizet az embercsempészeknek, hogy átjussanak. Hozzáteszi: ezek az emberek tisztában vannak azzal, mit is vállalnak. Azonban a csempészek csak a nemzetközi vizekig, a parttól 12 mérföldre viszik el őket, ahol a migránsokat "kimentik", és Olaszországba viszik.

A szerző azt írja, a bűnözők nem csinálnak nagy titkot tevékenységükből, mert a közösségi oldalakon is vannak olyan csoportok, amelyek "Líbiából működő migráns utazási irodaként" hirdetve magukat névvel és telefonszámmal kínálnak "csoportos kedvezményt" és "jegyeket" az "utasoknak" "kompjaikon", amelyek valójában csempészhajók.

A nemzetközi vizeken civil vagy segélyszervezetek hajói veszik fel a menedékkérőket, és jobbára a Líbiától 120 mérföldre járőröző uniós hadihajóknak adják át őket, akik bevégzik a "kompoztatás" feladatát.

A The Spectator kiemeli: a civil hajók kötelesek a tengeren bajba jutott hajók utasain segíteni, de kifejezetten tilos, hogy egy másik ország területi vizein célzott kutató- és mentőakciót végezzenek, és a jog szerint nem vehetnek fel senkit "mentésre" hivatkozva olyan hajóról, amely nincs vészhelyzetben. Ráadásul a jog arra kötelezi őket, hogy a kimentett embereket a legközelebbi biztonságos kikötőbe vigyék, amely a legritkább esetekben található Olaszországban.

A lap emellett egy internetes hajókövető szolgáltatás adatai alapján pontos információkkal rendelkezik arról, hogy a civil mentőhajók igenis behatoltak Líbia területi vizeire. A civilek és segélyszervezetek arra hivatkoznak, hogy az olasz parti őrség kérésére vagy utasítására hajóztak líbiai vizekre, ám az olasz hatóság nem adott magyarázatot a lapnak arra, hogy miért kérte vagy utasította erre a civil hajókat.

Ezek a jótékonysági szervezetek és a többiek, akik hajókat üzemeltetnek a Földközi-tengeren, természetesen azt állítják, hogy életeket mentenek. De valójában - szándékosan vagy akaratukon kívül - embercsempész műveletben működnek közre. Ha jótékonysági és civil szervezetek nem vennék fel az embereket szolgáltatásszerűen a líbiai partoktól pár mérföldre, s ha Olaszország elkezdené visszaküldeni a migránsokat Észak-Afrikába, ahonnan jöttek, akkor a csempész hajók nem indulnának útnak"

– foglal állást a The Spectator szerzője, aki szerint mindazok, akik a tengerbe vesznek, egy jószándékú, de téves művelet áldozatai, ami hatalmas foltot fog hagyni Európa becsületén.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

amerika, london, párizs

A Brazíliában elfogott Cesare Battisti olasz szélsőbaloldali szökevény elismerte azt a négy gyilkosságot, ami miatt 37 éven át szökésben volt.

A jogsértő ellenzék már az Állami Számvevőszék függetlensége ellen folytat támadást

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke megelégelte az ÁSZ-t érő ellenzéki támadásokat, ezért levélben arra kérte Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy a tegyen lépéseket a jogállamiságot képviselő független szervezet elleni képviselői támadások megakadályozására.

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

amerika, london, párizs

Még csak nem is tudta a belügy egyenesen megmondani az iráni menekültnek, hogy miért utasították el kérelmét. Helyette megkérdőjelezték, hogy őszinte volt-e megtérése a keresztény vallásba, és veszekedni kezdtek vele.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére