Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
century-on
 
 
 
 

Földön kívüli élet nyomaira bukkantak a Nemzetközi Űrállomás burkolatán?

2017. november 27. 22:28

Az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz bejelentése szerint lehet, hogy idegen életformákat találhattak a tudósok a Nemzetközi Űrállomás, az ISS külső burkolatán megbújva. A hírek szerint feltehetően most több olyan élő baktériumot találtak az ISS külsején, amelyek az eddigi vizsgálatok szerint nagy valószínűséggel földön kívüli eredetűek.

Nemzetközi Űrállomás (ISS)

A baktérium felfedezésről beszámoló orosz űrhajós, Anton Skaplerov közlése szerint a mikroorganizmusokat úgy találták meg a nemzetközi űrállomás tudósai, hogy egy rutineljárás során mintákat vettek az űrállomás külsejéről. A baktériumokat hamarosan tovább vizsgálják majd a Földön. Skaplerov az ISS expedíciós repülési mérnöke, és az Expedition 54 legénységi tagjaként decemberben már a harmadik látogatására fog megérkezni a Nemzetközi Űrállomásra. 

Anton Skaplerov

Az eddigi vizsgálatok szerint a mikroorganizmusok a világűrből származhatnak, de biztosan csak akkor lehet földön kívüli eredetűnek nyilvánítani őket, ha bebizonyosodik, hogy semmiképpen sem lehetnek földi eredetűek.

Az ma már kísérletekkel is bizonyított tudományos tény, hogy a földi eredetű mikroorganizmusok képesek túlélni az űrbe való utazást, valamint az extrém, zord környezeti körülményeket is.

A "Teszt" és a "Biorisk" kísérletek során földi mikroorganizmusokat helyeztek el speciális tartályokban az ISS-hajótestére, amelyeket aztán évekig otthagytak annak érdekében, hogy később megállapítható legyen, az organizmusokat mennyire befolyásolják a szélsőséges körülmények.

A Nemzetközi Űrállomáson lefolytatott kísérletek eredményei során több földi mikroorganizmus is képes volt életben maradni az űr vákuuma, valamint a mínusz és plusz 150 Celsius-fok közötti rendkívül nagymértékű hőmérséklet-ingadozás ellenére is.

Nemzetközi Űrállomás (ISS)

Az űrállomás külső felületén zajló "Teszt" kísérlet során, idén májusban Madagaszkárról származó baktériumok és a Barents-tengerből származó planktonok túlélését is sikerült igazolni. Olyan mikroorganizmusokról van szó, amelyek nagy valószínűséggel természetes úton juthattak el az űrállomás külső borításáig a Földről. 

A tudósok szerint az ionoszférában megtapasztalható áramlási jelenségnek köszönhető, hogy a bolygónk felszínéről származó anyagok képesek eljutni, akár a felső légköri rétegekig, illetve adott esetben még onnan is tovább az űrbe.

Ezután a felfedezés után az orosz űrkutatási hivatal, a Roszkozmosz – más tudományos műhelyekkel együtt – a bioszféra felső határának a felemelését javasolta a jelenlegi 20-ról 400 kilométeres magasságra.

Az eddigi közlések szerint 2018 év elejére tudhatja meg a közvélemény, hogy valóban földön kívüli eredetű mikroorganizmusokat találtak most a 400 kilométeres magasságban a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás külsején. 

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Demográfiai válság - okok és lehetséges megoldások

A választási győzelmet követően a kormányfő az újonnan megalakuló kormány elsődleges céljának a demográfiai helyzet javítását, a népességcsökkenés megállítását jelölte meg.

889
A németek jobban bíznak az osztrák kancellárban, mint Merkelben

A németek jobban bíznak az osztrák kancellárban, mint Merkelben

amerika, london, párizs

Nem Sebastian Kurz az egyetlen külföldi politikus, aki népszerűbb Németországban Angela Merkelnél.

Kezdődik a világ legizgalmasabb bajnoksága!

Kezdődik a világ legizgalmasabb bajnoksága!

hajrá, magyarok!

Miközben három magyar csapat még Európában vitézkedik, a világbajnokság pedig alig ért véget, az NB I. már el is rajtol.

Az osztrák alkancellár szerint abszurd a Magyarország elleni eljárás

Heinz-Christian Strache közösségi oldalán fejtette ki véleményét a Magyarország ellen indult kötelezettségszegési eljárásról.

Újabb szög az LMP koporsójába: szövetséges nélkül maradt a párt

Újabb szög az LMP koporsójába: szövetséges nélkül maradt a párt

kétharmad

A Gémesi György-féle Új Kezdet párt bejelentette, hogy felbontja szövetségét a már így is szétesőben lévő LMP-vel.

Robbantani is akart a lübecki késelő migráns

Robbantani is akart a lübecki késelő migráns

amerika, london, párizs

A hatóságok nem zárják ki, hogy terrortámadás történ péntek délután.

Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám előírásoknak megfelelő húskészítmény

Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám előírásoknak megfelelő húskészítmény

amerika, london, párizs

A német Evangélikus Hírügynökség beszámolója szerint Németország vezető hús-termelő és húsfeldolgozó válallatai ma már jelentős részben az iszlám vallási törvényeknek megfelelő, úgynevezett halal termékeket állítanak elő.

Minden Salviniről szól Olaszországban

Minden Salviniről szól Olaszországban

amerika, london, párizs

Elképesztő energiákat fordítanak arra a balliberális politikai erők, migránssimogató "álcivilek", hogy befeketítsék az ország bevándorlásellenes belügyminiszterét, Matteo Salvinit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére