Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
century-on
 
 
 
 

Földön kívüli élet nyomaira bukkantak a Nemzetközi Űrállomás burkolatán?

2017. november 27. 22:28

Az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz bejelentése szerint lehet, hogy idegen életformákat találhattak a tudósok a Nemzetközi Űrállomás, az ISS külső burkolatán megbújva. A hírek szerint feltehetően most több olyan élő baktériumot találtak az ISS külsején, amelyek az eddigi vizsgálatok szerint nagy valószínűséggel földön kívüli eredetűek.

Nemzetközi Űrállomás (ISS)

A baktérium felfedezésről beszámoló orosz űrhajós, Anton Skaplerov közlése szerint a mikroorganizmusokat úgy találták meg a nemzetközi űrállomás tudósai, hogy egy rutineljárás során mintákat vettek az űrállomás külsejéről. A baktériumokat hamarosan tovább vizsgálják majd a Földön. Skaplerov az ISS expedíciós repülési mérnöke, és az Expedition 54 legénységi tagjaként decemberben már a harmadik látogatására fog megérkezni a Nemzetközi Űrállomásra. 

Anton Skaplerov

Az eddigi vizsgálatok szerint a mikroorganizmusok a világűrből származhatnak, de biztosan csak akkor lehet földön kívüli eredetűnek nyilvánítani őket, ha bebizonyosodik, hogy semmiképpen sem lehetnek földi eredetűek.

Az ma már kísérletekkel is bizonyított tudományos tény, hogy a földi eredetű mikroorganizmusok képesek túlélni az űrbe való utazást, valamint az extrém, zord környezeti körülményeket is.

A "Teszt" és a "Biorisk" kísérletek során földi mikroorganizmusokat helyeztek el speciális tartályokban az ISS-hajótestére, amelyeket aztán évekig otthagytak annak érdekében, hogy később megállapítható legyen, az organizmusokat mennyire befolyásolják a szélsőséges körülmények.

A Nemzetközi Űrállomáson lefolytatott kísérletek eredményei során több földi mikroorganizmus is képes volt életben maradni az űr vákuuma, valamint a mínusz és plusz 150 Celsius-fok közötti rendkívül nagymértékű hőmérséklet-ingadozás ellenére is.

Nemzetközi Űrállomás (ISS)

Az űrállomás külső felületén zajló "Teszt" kísérlet során, idén májusban Madagaszkárról származó baktériumok és a Barents-tengerből származó planktonok túlélését is sikerült igazolni. Olyan mikroorganizmusokról van szó, amelyek nagy valószínűséggel természetes úton juthattak el az űrállomás külső borításáig a Földről. 

A tudósok szerint az ionoszférában megtapasztalható áramlási jelenségnek köszönhető, hogy a bolygónk felszínéről származó anyagok képesek eljutni, akár a felső légköri rétegekig, illetve adott esetben még onnan is tovább az űrbe.

Ezután a felfedezés után az orosz űrkutatási hivatal, a Roszkozmosz – más tudományos műhelyekkel együtt – a bioszféra felső határának a felemelését javasolta a jelenlegi 20-ról 400 kilométeres magasságra.

Az eddigi közlések szerint 2018 év elejére tudhatja meg a közvélemény, hogy valóban földön kívüli eredetű mikroorganizmusokat találtak most a 400 kilométeres magasságban a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás külsején. 

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német nővérek már önvédelmi órákra járnak

A német nővérek már önvédelmi órákra járnak

amerika, london, párizs

Az utóbbi hónapok, évek sorozatos támadásai miatt félnek a kórház alkalmazottjai.

Putyin: Oroszország nem akar új fegyverkezési versenyt

Putyin: Oroszország nem akar új fegyverkezési versenyt

amerika, london, párizs

Vlagyimir Putyin hétfőn Moszkvában fogadta az elnökválasztáson elindult ellenfeleit. Az eseményen arról beszélt: Oroszország nem szeretne ismét bekerülni egy fegyverkezési versenybe.

Egy demokrata politikus szerint a zsidó bankárok az időjárást is manipulálják

Masszív zsidózásba fulladt a demokrata Trayon White Sr. múlt hét pénteki Twitter-videója. Bocsánatot is kért miatta.

Szélsőbaloldaliak megrongálták egy AfD-s autóját és házát

Szélsőbaloldaliak megrongálták egy AfD-s autóját és házát

amerika, london, párizs

A jobboldali párt Heidenheimben tartott pártnapot a hétvégén, ekkor történt a rongálás is.

Ezt érte el London muszlim polgármestere: harminc százalékkal több a gyerekmolesztálás

Az elmúlt években drasztikusan megemelkedett a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények száma.

Szijjártó: Ukrajna nem bújhat ki a kötelezettségei alól

Szijjártó: Ukrajna nem bújhat ki a kötelezettségei alól

spring is coming

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben tárgyalt az uniós kollégáival. A tanácskozás szünetében így nyilatkozott: az, hogy egy olyan ország, mint Ukrajna geopolitikailag fontos pozícióban van, nem jelenti azt, hogy mentesülne a nemzetközi jogszabályok betartása alól, sem pedig azon kötelezettsége alól, hogy megvédje az ország területén élő kisebbségeket.

A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

spring is coming

Így reagált a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke, Böröcz László miután kiderült, a Jobbik országgyűlési képviselője, Szávay István politikai motivációból egy tündérmeséhez hasonló történetet talált ki, melyben megpróbált bemocskolni egy ártatlan, egyetemista lányt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére