Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Fizethetnek a légsértők, ha riasztani kell a Gripeneket

2018. augusztus 25. 11:30

A kormány januártól a szabálysértőkre terheli a harci gépek bevetésének díját.

A Magyar Honvédség (MH) készültségi Gripen géppárának felszállása és a magát nem azonosító légi jármű sikeres elfogási, azonosítási feladatának költsége meghaladja a húszezer eurót, több mint hatmillió forintot. A fenti összeg része egyebek mellett a repült órák és a svéd gyártású gépek lízingjének díja, az üzemanyag, és a földi műszaki, irányító, illetve a hajózó személyzet költségei. Jelenleg azonban ezek a kiadások a honvédség büdzséjét terhelik, ezért a jövőben azt tervezik, hogy

a légitársaságnak, illetve a repülőgépek üzemben tartóinak kell (részben) megtéríteniük a bevetést, amennyiben arra a magyar légtérbe berepülő pilóták gondatlansága miatt van szükség.

A kormány asztalán lévő tervezet szerint a riasztást eredményező eseménynek a légtér megsértése, annak jogosulatlan igénybevétele, továbbá az azonosítatlan vagy pedig ismeretlen szándékú repülés számít. A dokumentum szövege szerint 2019. január 1-jétől kell megtéríteni a légvédelmi készenléti szolgálat riasztásából eredő költséget, ami az elfogás és az azonosításban részt vett harci gépek által elhasznált üzemanyag értékét jelenti. Nem kell fizetni, ha bajba jutott légi jármű segítségére sietnek a Gripenek.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A költséget a katonai légügyi hatóság állapítja meg, de előtte, 15 napon belül nyilatkozattételre szólítja fel a repülőgép üzemben tartóját. Amennyiben a hatóság jogosnak véli a költség megtérítését, úgy a Honvédelmi Minisztérium gondoskodik annak behajtásáról. Fizetési felszólítás kibocsátása esetén a kötelezettnek a dokumentum kézhezvételétől számított harminc napon belül kell megtérítenie a honvédség költségeit.

Csak májusban négy alkalommal is be kellett vetni a vadászokat. Akkor egy 28 gépes, ultrakönnyű helikopterekből és repülőgépekből álló rajt, a Norwegian légitársaság Szingapúr–London útvonalon repülő Boeing 787-es utasszállító repülőgépét, egy Nyíregyházára tartó német kisgépet, valamint a belorusz légitársaság repülőjét kellett azonosítani. Utóbbit a szlovén légtérben fogták el a magyar vadászok, mivel a Magyarország és Szlovénia közötti légtérrendészeti megállapodás 2014-es módosítása alapján magyar harci repülőgépek is védik délnyugati szomszédunk légterét – írja a Magyar Idők.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére