Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Fizethetnek a légsértők, ha riasztani kell a Gripeneket

2018. augusztus 25. 11:30

A kormány januártól a szabálysértőkre terheli a harci gépek bevetésének díját.

A Magyar Honvédség (MH) készültségi Gripen géppárának felszállása és a magát nem azonosító légi jármű sikeres elfogási, azonosítási feladatának költsége meghaladja a húszezer eurót, több mint hatmillió forintot. A fenti összeg része egyebek mellett a repült órák és a svéd gyártású gépek lízingjének díja, az üzemanyag, és a földi műszaki, irányító, illetve a hajózó személyzet költségei. Jelenleg azonban ezek a kiadások a honvédség büdzséjét terhelik, ezért a jövőben azt tervezik, hogy

a légitársaságnak, illetve a repülőgépek üzemben tartóinak kell (részben) megtéríteniük a bevetést, amennyiben arra a magyar légtérbe berepülő pilóták gondatlansága miatt van szükség.

A kormány asztalán lévő tervezet szerint a riasztást eredményező eseménynek a légtér megsértése, annak jogosulatlan igénybevétele, továbbá az azonosítatlan vagy pedig ismeretlen szándékú repülés számít. A dokumentum szövege szerint 2019. január 1-jétől kell megtéríteni a légvédelmi készenléti szolgálat riasztásából eredő költséget, ami az elfogás és az azonosításban részt vett harci gépek által elhasznált üzemanyag értékét jelenti. Nem kell fizetni, ha bajba jutott légi jármű segítségére sietnek a Gripenek.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A költséget a katonai légügyi hatóság állapítja meg, de előtte, 15 napon belül nyilatkozattételre szólítja fel a repülőgép üzemben tartóját. Amennyiben a hatóság jogosnak véli a költség megtérítését, úgy a Honvédelmi Minisztérium gondoskodik annak behajtásáról. Fizetési felszólítás kibocsátása esetén a kötelezettnek a dokumentum kézhezvételétől számított harminc napon belül kell megtérítenie a honvédség költségeit.

Csak májusban négy alkalommal is be kellett vetni a vadászokat. Akkor egy 28 gépes, ultrakönnyű helikopterekből és repülőgépekből álló rajt, a Norwegian légitársaság Szingapúr–London útvonalon repülő Boeing 787-es utasszállító repülőgépét, egy Nyíregyházára tartó német kisgépet, valamint a belorusz légitársaság repülőjét kellett azonosítani. Utóbbit a szlovén légtérben fogták el a magyar vadászok, mivel a Magyarország és Szlovénia közötti légtérrendészeti megállapodás 2014-es módosítása alapján magyar harci repülőgépek is védik délnyugati szomszédunk légterét – írja a Magyar Idők.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

kétharmad

Az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén mondott beszédet, melyben elmondta, hogy nem szabad hagyni azt, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák.

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

amerika, london, párizs

A dán legfelsőbb bíróság szerint Wenceslas Twagirayezut nyugodtan ki lehet utasítani és vissza lehet szállítani Ruandába, ahol 1994-ben részt vett a népirtásban.

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

Tovább aprózódik a bukott Jobbik

Nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre a kamunéppárt, ezt pedig nem vette be a Jobbik zuglói szervezetének gyomra: feloszlottak, és utoljára még egy kőkemény kritikát is megfogalmaztak a párt irányába.

Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

Szegeden is épp olyan sikeres volt a nagy kormánybuktató akciója Gyurcsány Ferencnek, mint Budapesten. Azaz még idő előtt kifulladt.

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

amerika, london, párizs

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére