Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Finnyáskodik az iszlamista gyűlöletprédikátor

2017. december 17. 15:38

DENVER, 15:38

Embertelen körülmények között kell tengetnie a hétköznapjait – állítja a szélsőséges nézeteiről is ismert prédikátor. Abu Hamza jelenleg egy amerikai szuperbörtönben tartózkodik, de azt állítja: ha tehetné, inkább visszamenne egy brit börtönbe.

A londoni Finsbury Park közelében lévő mecset korábbi imámja a Colorado államban lévő börtönben tölti büntetését. A most 59 éves Abu Hamza azonban nagyon elégedetlen. Főleg azért, mert napi 23 órát a saját cellájában kell töltenie.

Szerinte ez embertelen, és emberi jogokkal foglalkozó nemzetközi szerződéseket sért.

Abu Hamza

Fotó: AFP

Abu Hamza 2015 óta tartózkodik az USA egyik legszigorúbb, legjobban őrzött büntetés-végrehajtási intézetében. Előtte egy brit börtönben volt, amerikai ügyészek pedig hosszú, több éven át tartó bírósági tárgyalások után tudták csak "áthozatni" az USA-ba az imámot.

Abu Hamza most azt állítja, az előző helyén sokkal jobb körülmények fogadták.

A hírhedt, nőfaló gyűlöletprédikátor Egyiptomban született, de már fiatalon Nagy-Britanniában tanult, ahol később le is telepedett. Az imámot onnan is fel lehet ismerni, hogy korábban mind a két kezét amputálták, illetve egyik szemére meg is vakult rossz egészségügyi állapota miatt. Betegségei okán a prédikátort naponta látogatják az orvosok, kétszer fürödhet és így tovább. Ennek ellenére Abu Hamza és az ügyvédei is embertelennek tartják a körülményeket.

Pedig sok minden van a gyűlöletprédikátor rovásán – például terrorista kiképző tábor alapítása és néhány túszejtési kísérlet is. Emellett jó kapcsolatot ápolt afganisztáni, pakisztáni, jemeni és boszniai szélsőségesekkel, de még az al-Kaidának is toborzott harcosokat.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

amerika, london, párizs

Észak-Korea végül tárgyal majd az Egyesült Államokkal, mert Kína együttműködése a washingtoni nyomásgyakorló kampánnyal kezdi éreztetni már hatását - jelentette ki Rex Tillerson szerdán a kaliforniai Stanford Egyetemen tartott beszédében.

Bitcoinod van? Van egy rossz hírem!

Egy hónap alatt értékének csaknem a felét elvesztette a virtuális valuta, aminek árfolyama szerda délután tízezer dollár alá csúszott.

A legmagasabb rangú amerikai dzsihadista exfelesége vallott az iszlámról

Férjével együtt mentek Szíriába és álltak az Iszlám Állam szolgálatába, de ő hamar megunta, így elszökött.

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

közeleg a tél

Gál Kinga fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének a bolgár elnökség programjával foglalkozó vitáját követően elmondta, hogy a migráció nem vezethet további megosztottsághoz a tagállamok között, a migránsokat nem lehet kötelező kvóták szerint szétosztani Európában.

A görög kommunisták megint randalíroztak

A csődközelben lévő állam szigorítani akart, amire anarchista fiatalok berontottak a pénzügyminisztérium épületébe.

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

amerika, london, párizs

Megalakult Katalónia új összetételű parlamentje szerdán Barcelonában, amely első ülésén megválasztotta a törvényhozás új, függetlenségpárti elnökét, valamint elnökségét.

Egy késelő migránstinit börtön helyett inkább kitiltanak a városból

Egy 15 éves migránst és édesapját arra szólította fel a városvezetés, hogy költözzenek el Cottbusból, mivel a fiú részt vett egy késeléses támadásban.

Élet a francia börtönökben: túl sok az iszlamista, nem éri meg havi 1500 euróért itt dolgozni

Élet a francia börtönökben: túl sok az iszlamista, nem éri meg havi 1500 euróért itt dolgozni

amerika, london, párizs

A hét eleje óta sztrájkolnak a francia börtönőrök az embertelen állapotok miatt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére