Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
bulvár
 
 
 
 

Filmbe illően likvidáltak egy híres környezetvédőt, mert az elefántcsont-kereskedelem útjában állt

2017. augusztus 18. 21:58

Wayne Lotter számtalan halálos fenyegetést kapott.

A neves dél-afrikai környezetvédelmi szakember Tanzániában, az illegális elefántcsont-kereskedelem elleni küzdelem élharcosa volt – írja az MTI.

Az 51 éves férfit szerda este lőtték le ismeretlenek a tanzániai főváros, Dar es Salaam Masaki negyedében. Lotter a repülőtérről tartott szállodájába, amikor taxiját megállította egy másik jármű. Két fegyveres férfi kinyitotta a taxi ajtaját és lelőtte a férfit.  

Lotter a PAMS Alapítvány alapítója és igazgatója volt, ez a civil szervezet az afrikai kormányoknak és közösségeknek nyújt segítséget az elefántok védelmében, az orvvadászok elleni harcban. Az alapítványt 2009-ben hozták létre Tanzániában, azóta a férfi számtalan halálos fenyegetést kapott illegális vadállat-kereskedőktől.

Az alapítvány hozta létre és támogatta a tanzániai rendőrség elit vadorzóellenes egységét, amely letartóztatta a legnagyobb elefántcsont-kereskedőket, köztük a kínai Jang Feng Glant, akit mindenki csak elefántcsont-királynőnek nevezett. 2012 óta az egység több mint kétezer vadorzót és elefántcsont-kereskedőt fogott el, 80 százalékukat börtönbe juttatták. A egységről a Netflix nemrég dokumentumfilmet is készített Ivory Game címmel.

Wayne Lotter, Forrás: Facebook

Lotter a minap elmondta, hogy az egység munkája által Tanzániában több mint 50 százalékkal sikerült visszaszorítani a vadorzást.

Wayne Lotter a nemzetközi vadvédelmi közösség kiemelkedő figurája volt, számos természetvédelmi csoport vezetésében vett részt, ő volt az alelnöke a vadőrök nemzetközi szervezetének is.

Jane Goodall, a világhírű főemlőskutató hősnek nevezte Wayne Lottert, aki a személyét ért támadások ellenére szembe szállt az orvvadászattal.

Ha ez egy szándékos támadás volt azért, hogy a PAMS Alapítvány munkáját ellehetetlenítsék, akkor nem fognak sikerrel járni"

– hangoztatta.

OLVASTAD MÁR?

bulvár
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

piszkostizenkettő

Sok szempontból is történelmi választás volt a tegnapi. Az AfD bejutásával és a szocialisták történelmi vereségével új korszak kezdődhet a német politikában. Az igazi kérdés pedig az, hogy mi jön Merkel után.

Ezúttal tanúként lesz meghallgatva Czeglédy

Tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezettel kapcsolatos büntetőperben a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a makói szövetkezet több mint félmilliárd forint áfát csalt el alig több mint egy év alatt.

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

amerika, london, párizs

Az amerikai Nashville melletti Antioch városban történt lövöldözésnek egy halálos és hat sebesült áldozata van. Megsebesült a merénylő is.

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

amerika, london, párizs

Hamar megérkezett a válasz az új munkajogi reformokra.

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

amerika, london, párizs

Természetesen az osztrák politikai életet is felrázta a vasárnapi német választás, a Szabadságpárt örült a leginkább.

Kelet-Németországban második erő az AfD

A szavazatok összeszámlálása után kijelenthető, hogy az egykori NDK területén az AfD a második legnagyobb erő, egy tartományban nyert is a jobboldali párt.

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

amerika, london, párizs

Hétszáznál is több képviselője lesz a német parlamentnek.

Egy "menedékkérőt" sem vett át Magyarország, szomorkodik a Soros-szervezet

Az Amnesty International emlékeztetett arra, hogy az európai uniós országok a migránsok áthelyezésében mindössze a vállaltak harmadát teljesítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére