Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ferenc Pápa nagyon szereti Putyint

2017. augusztus 14. 19:28

VATIKÁN, 18:58

Vlagyimir Putyin új barátra lelt a béke emberében, Ferenc pápában — írja a Politico. A lap szerint komoly közeledés tapasztalható a Római Katolikus Egyház és Oroszország között, ami akár az 1054-es egyházszakadás óta különvált katolikus és ortodox keresztény egyházak történelmi újraegyesítésének egyik előkészítő lépése is lehet.

A Vatikán külügyi államtitkára, Pietro Parolin bíboros augusztus 20-ánnégy napos látogatásra Moszkvába repül, hogy találkozzon Oroszország elnökével és Kirill pátriárkával, az orosz ortodox egyház vezetőjével.

Az amerikai lap európai kiadásában megjelent cikk szerint Putyin számára a Vatikánnal való látványosan jó kapcsolat arra nyújt lehetőséget, hogy rávilágítson: Oroszország a hagyományos keresztény erkölcsi értékek támaszpontja, szemben az egyre szekularizáltabb és egyre erkölcstelenebb Európával.

Ráadásul a barátságos viszony a Vatikánnal azt a képet is erősítené, hogy a Kreml nincs elszigetelve, még akkor sem, ha továbbra is szankciókat szenved el az USA szövetségi rendszerétől, úgymond a Krím elszakítása miatt. 

Az amerikai lap úgy véli, hogy a Vatikán külügyminiszterének, Parolinnak a mostani moszkvai útja akár a katolikus egyházfő moszkvai látogatásának előkészítése is lehet, bár egy ilyen történelmi jelentőségű eseménynek a legtöbb elemző szerint igazából rendkívül kicsi a lehetősége.

A Politico felidézi ezzel kapcsolatban, hogy Iacopo Scaramuzzi, a Vatikán Insider weboldal szakértője szerint Ferenc pápának komoly vágya az 1054-ben megtörtént skizma, azaz egyházszakadás semmissé tételével a katolikus és orthodox keresztények egyesítése.

A lap a Vatikán és Oroszország nehezen megfejhető viszonyaival kapcsolatban megjegyzi, hogy a két fél Szíria és a szíriai menekültek vonatkozásában sok tekintetben eltérő véleményen van, az ukrajnai válság ügyében viszont Ferenc pápa az ukrán katolikus és görög katolikus egyházi közösségek ellenében is az orosz állásponttal szemben meglepően megértő álláspontot képvisel. 

Putyin elnök és Ferenc pápa már többször is találkoztak személyesen. Ferenc, a katolikus egyház feje és a pravoszláv egyházfő, Kirill moszkvai pátriárka 2016-ban találkoztak személyesen a két keresztény egyház közeledésének jegyében megszervezett ciprusi találkozón.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére