Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Félnek a magyarok az iszlám hódításától

2016. március 24. 14:18

A Nézőpont Intézet egy konferencia és kerekasztal-beszélgetés keretében ismertette legújabb közvélemény-kutatásuk eredményeit, mely az iszlám magyarországi megítéléséről szól. A meghívott szakértők egyetértettek abban, hogy Európa súlyos identitásproblémával küzd, részben ezzel magyarázható az iszlámtól való félelem is.

Fotó: AFP

A felmérés szerint a magyarok 75 százaléka gondolja úgy, hogy nem csak néhány híve alapján kell megítélni az iszlám vallást. A magyarok többségében azonban félelmet kelt az iszlám vallás, illetve kevéssé hisznek a muszlim közösségek európai integrálhatóságában. Az emberek jelentős része tart az Európába érkezett muszlimok miatt kialakuló kulturális különbségektől.

A közvélemény-kutatás szerint a magyarok 64 százaléka gondolja úgy, hogy a terrorizmus jellemzőbb a muszlimokra, mint másokra. 58 százalék szerint a muszlimok erőszakosabbak, mint mások. A terrorizmus okait a magyarok többsége nem az iszlám vallással, hanem egyéni döntésekre, szociális problémákra és a sikertelen beilleszkedésre vezetik vissza. A magyarok 56 százaléka tart attól, hogy a muszlimok többségbe kerülhetnek Európában.

A kerekasztal-beszélgetésen Fodor Pál történész elmondta, hogy nem az iszlámtól, hanem magunktól félünk elsődlegesen, mert a muszlimok erősebb identitással rendelkeznek, mint a keresztény kultúra, meggyőződés. Így egy európai identitásproblémáról is szó van. Maróth Miklós akadémikus úgy véli, hogy az európai muszlimok integrálódhatnak ugyan kulturálisan, de vallásilag biztosan nem. Az akadémikus szerint az Európában élő, kulturálisan beilleszkedett bevándorlóknak is egy zsákutca az életük, hiszen sem a többségi lakosság, sem pedig a muszlim közösségek nem fogadják el őket.

Európában fordítva működik az integráció.”

– mondta Maróth Miklós, utalva arra, hogy a kontinensen a többség kénytelen alkalmazkodni a muszlimokhoz.

Az akadémikus szerint az ideérkezők célja nem más, mint muszlim földrészt csinálni Európából. A muszlimoknak azonban nem a kereszténység a legnagyobb ellenségük, hanem az ateizmus és az istentagadás, melyet alátámasztanak a párizsi merényletek helyszínei is.

Nógrádi György

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Nógrádi György arról beszélt, hogy Európa határainál és a világban aszimmetrikus háború zajlik, nem tudni ki, mikor, milyen eszközökkel és hogyan támad. Nógrádi szerint az Iszlám Állam legyőzéséhez közös fellépés kellene az Egyesült Államoktól, az Európai Uniótól és Oroszországtól, ehhez azonban el kellene először is dönteni, hogy mit kezdjünk Oroszországgal. A biztonságpolitikai szakértő a Nézőpont Intézet kerekasztal-beszélgetésén elmondta, hogy Európa vesztes pozícióba került, ugyanis képtelen Amerika támogatása nélkül bármilyen konfliktust rendezni a közvetlen környezetében, utalva például az ukrán válságra.

Nógrádi felidézte, hogy Magyarország rengeteg bírálatot kapott korábban a déli határszakaszon felhúzott kerítés miatt, mára azonban sorra követik a példát. Nógrádi arra a kérdésre, hogy mégis mennyiben fenyegetett Magyarország a terrorizmus által, úgy válaszolt, hogy Magyarországon a biztonsági helyzet alapvetően jó, és az ország mindent megtesz azért, hogy a fenyegetettséget a minimális szintre csökkentse, ugyanakkor nem tudni, hogy mit hoz a jövő.

A bevándorlási válság terheiről Nógrádi megjegyezte, hogy óriási pénzekbe kerül Európának, amit tovább tetéz, hogy a migránsok közel 55 százaléka nem hajlandó dolgozni a felmérések szerint. A németországi statisztikák szerint napi 500 bűncselekményt követnek el a migránsok.

Sayfo Omar kutató a muszlimok identitásával kapcsolatban elmondta, hogy egy nagyon sokrétű identitásról van szó, hiszen nem egy esetben a nemzeti, etnikai identitás legalább olyan erős, mint a vallási. Ez jól látható Németország esetében is, ahol az ott élő törökök nagyobb arányban utasítják el a bevándorlókat, mint maguk a németek.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A magyarok döntő többsége elutasítja az illegális bevándorlást

A magyarok döntő többsége elutasítja az illegális bevándorlást

kétharmad

A magyarok kétharmada aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt - derült ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából.

A forradalmárnak is alkalmatlan idiótákról

Ezek a mai forradalmárok nem értik a forradalmat. Alkalmatlanok rá. Még erre is alkalmatlanok!

A Momentum Mozgalom nem tud elszámolni félmilliárd forinttal

A Momentum Mozgalom nem tud elszámolni félmilliárd forinttal

kétharmad

Hiába cirkuszolt Hajnal Miklós az Echo TV-ben, a párt nem tudott elszámolni az államtól kapott támogatásával. Megdöbbentő, hogy a Momentum még számlákkal sem tudta igazolni költéseit.

A normalitás pártján: az MTVA kiáll a munkatársai mellett

A normalitás pártján: az MTVA kiáll a munkatársai mellett

kétharmad

Az MTVA megbízott vezérigazgatója levélben biztosította munkatársait arról, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék őket a törvénytelenséggel és az erőszakkal szemben.

Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

amerika, london, párizs

Macron Franciaországában évek óta nő a zömmel afgánok által beadott menedékkérelmek száma. A bevándorlásellenes Olaszországban közben homlokegyenest más tendenciát figyelhetünk meg.

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

fehér férfi

Orvosi pozíciókba hirdettek felvételt, azonban kikötötték, hogy csak feketék jelentkezhetnek.

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

amerika, london, párizs

Az osztrák bűnügyi hivatal vezetője szerint ennek az egyik fő oka a bevándorlás.

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

amerika, london, párizs

A kilépési megállapodást elutasító brit alsóházi szavazást követően egyre kellemetlenebb helyzetben vannak a Brüsszelben és Strasbourgban székelő bürokraták.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére