Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Félnek a magyarok az iszlám hódításától

2016. március 24. 14:18

A Nézőpont Intézet egy konferencia és kerekasztal-beszélgetés keretében ismertette legújabb közvélemény-kutatásuk eredményeit, mely az iszlám magyarországi megítéléséről szól. A meghívott szakértők egyetértettek abban, hogy Európa súlyos identitásproblémával küzd, részben ezzel magyarázható az iszlámtól való félelem is.

Fotó: AFP

A felmérés szerint a magyarok 75 százaléka gondolja úgy, hogy nem csak néhány híve alapján kell megítélni az iszlám vallást. A magyarok többségében azonban félelmet kelt az iszlám vallás, illetve kevéssé hisznek a muszlim közösségek európai integrálhatóságában. Az emberek jelentős része tart az Európába érkezett muszlimok miatt kialakuló kulturális különbségektől.

A közvélemény-kutatás szerint a magyarok 64 százaléka gondolja úgy, hogy a terrorizmus jellemzőbb a muszlimokra, mint másokra. 58 százalék szerint a muszlimok erőszakosabbak, mint mások. A terrorizmus okait a magyarok többsége nem az iszlám vallással, hanem egyéni döntésekre, szociális problémákra és a sikertelen beilleszkedésre vezetik vissza. A magyarok 56 százaléka tart attól, hogy a muszlimok többségbe kerülhetnek Európában.

A kerekasztal-beszélgetésen Fodor Pál történész elmondta, hogy nem az iszlámtól, hanem magunktól félünk elsődlegesen, mert a muszlimok erősebb identitással rendelkeznek, mint a keresztény kultúra, meggyőződés. Így egy európai identitásproblémáról is szó van. Maróth Miklós akadémikus úgy véli, hogy az európai muszlimok integrálódhatnak ugyan kulturálisan, de vallásilag biztosan nem. Az akadémikus szerint az Európában élő, kulturálisan beilleszkedett bevándorlóknak is egy zsákutca az életük, hiszen sem a többségi lakosság, sem pedig a muszlim közösségek nem fogadják el őket.

Európában fordítva működik az integráció.”

– mondta Maróth Miklós, utalva arra, hogy a kontinensen a többség kénytelen alkalmazkodni a muszlimokhoz.

Az akadémikus szerint az ideérkezők célja nem más, mint muszlim földrészt csinálni Európából. A muszlimoknak azonban nem a kereszténység a legnagyobb ellenségük, hanem az ateizmus és az istentagadás, melyet alátámasztanak a párizsi merényletek helyszínei is.

Nógrádi György

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Nógrádi György arról beszélt, hogy Európa határainál és a világban aszimmetrikus háború zajlik, nem tudni ki, mikor, milyen eszközökkel és hogyan támad. Nógrádi szerint az Iszlám Állam legyőzéséhez közös fellépés kellene az Egyesült Államoktól, az Európai Uniótól és Oroszországtól, ehhez azonban el kellene először is dönteni, hogy mit kezdjünk Oroszországgal. A biztonságpolitikai szakértő a Nézőpont Intézet kerekasztal-beszélgetésén elmondta, hogy Európa vesztes pozícióba került, ugyanis képtelen Amerika támogatása nélkül bármilyen konfliktust rendezni a közvetlen környezetében, utalva például az ukrán válságra.

Nógrádi felidézte, hogy Magyarország rengeteg bírálatot kapott korábban a déli határszakaszon felhúzott kerítés miatt, mára azonban sorra követik a példát. Nógrádi arra a kérdésre, hogy mégis mennyiben fenyegetett Magyarország a terrorizmus által, úgy válaszolt, hogy Magyarországon a biztonsági helyzet alapvetően jó, és az ország mindent megtesz azért, hogy a fenyegetettséget a minimális szintre csökkentse, ugyanakkor nem tudni, hogy mit hoz a jövő.

A bevándorlási válság terheiről Nógrádi megjegyezte, hogy óriási pénzekbe kerül Európának, amit tovább tetéz, hogy a migránsok közel 55 százaléka nem hajlandó dolgozni a felmérések szerint. A németországi statisztikák szerint napi 500 bűncselekményt követnek el a migránsok.

Sayfo Omar kutató a muszlimok identitásával kapcsolatban elmondta, hogy egy nagyon sokrétű identitásról van szó, hiszen nem egy esetben a nemzeti, etnikai identitás legalább olyan erős, mint a vallási. Ez jól látható Németország esetében is, ahol az ott élő törökök nagyobb arányban utasítják el a bevándorlókat, mint maguk a németek.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

csak neked, csak most

A jövő májusi európai parlamenti választások eredményeként a jobboldal térnyerése várható, és Angela Merkel CDU-elnöki utódlásáért folyó versenyben is a jobboldali jelölt győzelmére lehet számítani - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozó Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint Merkel bukása a kancellár migrációs politikájának kudarca miatt következett be, és ugyanezen ok miatt várható Németországban is a jobboldal előretörése a következő választásokon.

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

amerika, london, párizs

Elvesztette a bizalmi szavazást Ulf Kristersson, a jobbközép blokk vezetője a svéd parlamentben szerdán, így tovább mélyül a szeptemberi választások után kialakult kormányválság a skandináv országban.

Szijjártó: Magyarország sürgeti, hogy Európa minél többet tegyen a határvédelemért

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, az Automotive Logistics Közép- és Kelet-Európa 2018 Fórumon tartott sajtótájékoztatót.

Egyre többen utasítják el az ENSZ migrációs paktumát az EP-ben is

Több felszólaló határozottan bírálta az ENSZ migrációs csomagját, de voltak olyanok is, akik támogatták a bevándorlást ösztönző paktumot az Európai Parlament (EP) kedd esti vitáján.

Macron és Zuckerberg együtt cenzúrázhatja a Facebookot

Macron és Zuckerberg együtt cenzúrázhatja a Facebookot

amerika, london, párizs

A francia kormány emberei lehetnek az első külső cenzorok a Facebook történetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére