Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Felmérés: a legtöbb európai nem kér a migrációból

2018. december 11. 11:10

A Pew Research Center amerikai kutatóintézet legfrissebb felmérése szerint világszerte kisebbségben vannak azok, akik határozottan pártolják a migrációt. Úgy tűnik, emberek millióinak ellenőrizetlen beengedése végül mégiscsak felelőtlen döntésnek bizonyult.

Világszerte rengetegen ellenzik a migrációt – ezzel a címmel közölt hétfőn egy kutatást az amerikai Pew Research Center, amelyben 27 állam bevándorláshoz való viszonyát vizsgálták. A felmérésben kimutatták, hogy ahogy nő a migránsok nemzetközi mozgásának mértéke, úgy ábrándulnak ki az emberek egyre inkább a bevándorlás pártolásából.

Más szavakkal: Európa nem akar több migránst.

Mint a grafikán is látható, tíz olyan európai uniós tagállam van, ahol a megkérdezettek 51 százaléka szerint nem kellene országukba több migránst beengedni. Ez alig marad el a nagyvilágban mért átlagtól, ami 45 százalék.

Külön érdekesség, hogy e tíz uniós tagállam között Magyarország és Lengyelország mellett olyan nemzeteket is találni, mint Németország vagy Svédország, amely a migrációs válság idején következetesen a nyitott kapus bevándorláspolitika mellett érvelt. Az viszont kevésbé meglepő, hogy Görögországot és Spanyolországot is megtalálhatjuk ezen a listán, hiszen az elmúlt években ezt a két országot sújtotta leginkább a bevándorlás.

Harmincöt százalékra tehető azon válaszadók aránya, akik a migráció jelenlegi mértékével elégedettek, és mindössze tíz százalékot tesz ki a válaszadók azon része, akik a jelenleginél több migránst szeretnének látni országukban.

Érdemes leszögezni azonban, hogy ez a tendencia nem csak az európai országokban figyelhető meg. Izraelben a bevándorlásellenesek tábora 73 százalékra rúg, míg az azt pártolók (tehát a jelenlegi mértékkel elégedettek, vagy több bevándorlót akarók) összesen 24 százalékot tesznek ki.

Kicsit távolabb, Japánban a legtöbben nem változtatnának a bevándorlás jelenlegi mértékén (54 százalék), ez azonban abból a szempontból érthető, hogy a szigetország rendkívül szigorú bevándorláspolitikát folytat. Kicsit kiegyenlítettebb számokat figyelhetünk meg Ausztráliában (38 százalék csökkentené, míg 42 százalék megtartaná a jelenlegi bevándorlás mértékét), amely nagy hangsúlyt fektet tengeri határainak védelmére.

Ezen adatokat figyelembe véve még a Pew Research is megkérdőjelezi, hogy milyen konkrét hatása lehet az ENSZ hétfői napon elfogadott migrációs paktumának, amelynek deklarált célja a migráció megkönnyítése világszerte.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb eset bizonyítja, hogy a Facebooknál nincsenek biztonságban adataink

Újabb eset bizonyítja, hogy a Facebooknál nincsenek biztonságban adataink

century-on

Több száz millió Instagram-jelszót tárolt a Facebook mindenféle titkosítás és biztonsági óvintézkedés nélkül.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Bíróság előtt felelnek tettükért a válogatás nélkül járókelőkre támadó migránsok

Egy migránsokból álló csoport válogatás nélkül támadt rá járókelőkre egy bajor városban még 2018. december 29-én. Kedden kezdték tárgyalni az ügyüket.

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

amerika, london, párizs

A közismert konzervatív televíziós személyiség, a Fox News kommentátora, Tucker Carlson úgy véli, hogy a balliberálisok egész egyszerűen azért nem hajlandóak nevén nevezni a keresztényellenes támadásokat, mert saját maguk is ellenzik a kereszténységet.

Már több mint 1 millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját

Már több mint 1 millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját

kétharmad

Erről Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

Erős kormánypárti győzelem várható az EP-választásokon

Erős kormánypárti győzelem várható az EP-választásokon

kétharmad

A Századvég friss pártpreferencia-vizsgálata kimutatta azt is, hogy az ellenzék még mindig képtelen volt javítani helyzetén.

A botrány új fogalma

A botrány új fogalma

amerika, london, párizs

Elmar Brok, Merkel bizalmasa, veterán EP képviselő és Soros György "megbízható szövetségese" a V4NA kérdésére újraértelmezte a botrány fogalmát.

Halomra gyilkolják a keresztényeket, a média mégis a szélsőjobbtól retteg

Halomra gyilkolják a keresztényeket, a média mégis a szélsőjobbtól retteg

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti média akkor is a szélsőjobboldaltól retteg, amikor húsvétkor iszlamista fanatikusok vérfürdőt rendeznek keresztény templomokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére