Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Fellélegezhetünk, a lengyelek kerültek célkeresztbe

2015. december 29. 21:20

VARSÓ, 21:20

Nyílt levéllel fordult a lengyel kormányhoz az Európai Újságírók Szövetsége (AEJ), melyben súlyos aggodalmukat fejezik ki a lengyel közmédia tervezett átalakítása miatt.

Beata Szydlo, a lengyel kormányfő

Fotó: AFP

A szervezet levelében a következő áll:

az AEJ-t mélyen aggasztja, hogy a tervezett reform megvalósítása esetén a kormány közvetlen ellenőrzése alá vonja a közszolgálati rádiót és televíziót, köztiszteletben álló újságírók politikai indíttatású elbocsátásához és a jelenlegi kormányzatnak kedvező rendszerszintű szerkesztői elfogultsághoz vezethet."

A szervezet attól fél, hogy a lengyel közmédia irányító testületeinek tagjait a jövőben kizárólag a kormányzó, jobboldali-konzervatív Jog és Igazságosság érdekei alapján választják ki, akik pedig bírálni merészelik majd a kormány politikáját, azokat önkényesen elbocsájtják:

úgy véljük, a kormány bejelentett szándéka, hogy ilyen alapvető változásokat pusztán néhány hét leforgása alatt óhajt végrehajtani, túlzott sietségről és a mértékletesség aggasztó hiányáról árulkodik egy kiemelt közérdeket érintő kérdésben."

A szervezet szerint az igazságszolgáltatást és az alkotmánybíróságot érintő gyors változások aláássák a bizalmat. Az AEJ-t ezért azt szeretné elérni, hogy a kormány állítsa le minden drasztikus és egyoldalú intézkedését, valamint széleskörű társadalmi vita előzze meg az átalakításokat.

A szakmai szervezet javasolja továbbá, hogy a lengyel kormány az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága által egyhangúan, az ország által is elfogadott nyilatkozat szellemében járjon el, ami kimondja, hogy a közszolgálati médiának függetlennek kell maradnia politikai, gazdasági befolyástól.

Világos számunkra, hogy ezek az elvek nem fognak érvényesülni, hacsak le nem tesznek szándékukról, hogy sietve áterőszakoljanak olyan reformokat, melyek elkerülhetetlenül pártosnak és demokráciaellenesnek fognak tűnni."

– áll az AEJ levelében.

A nyílt levelet Otmar Lahodynski osztrák újságíró, a szervezet alelnöke; a brit William Horsley, valamint a szervezet lengyel szekciójának elnöke, Krzysztof Bobinski jegyzi, aki a korábbi kormánypárt, a Polgári Platform európai parlamenti képviselőjelöltje is volt.

(MTI, AEJ)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

kétharmad

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerződést pénteken írták alá.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére