Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Feljelentették az Indexet

2017. december 8. 16:58

Egy civil szervezet feljelentést tett az Index ellen, feltehetően a portál harmadik személy adataihoz férhetett hozzá jogosulatlanul.

Az Önkéntes Kiberjogászok Szervezete feljelentést tett a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C törvény 423. § (1) bekezdésébe ütköző, és aszerint

minősülő, információs rendszer vagy adat megsértése bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt a Kiberbűnözés Elleni Főosztályon.

Mint írják, az Indexen 2017 decemberében Nagy Attila Károly publikált egy anyagot „Hatalmas biztonsági rés a Magyar Posta honlapján” címmel, amelyben az újságíró részletezi, hogy nagy súlyú biztonsági rés található a Magyar Posta honlapján. A szerző azt állítja, hogy minderről egy olvasójuk tájékoztatta, aki jelezte a posta felé a hibát, de választ nem kapott rá.

A kiberbiztonsági szervezet az újságíró alábbi állítását kifogásolja:

Az Indexhez írt levelében pontosan leírta, milyen lépésekkel, milyen jellegű adatokhoz lehet hozzájutni. Kipróbáltuk, a biztonsági rés valóban létezik, tetszőleges alkalommal reprodukálható (természetesen itt nem írjuk le, hogy milyen lépések szükségesek a Magyar Posta ügyféladatainak megszerzéséhez), amely véleményük szerint megalapozza a feljelentésükben nevezett bűncselekmény tényállását. Mivel az újságíró jogosulatlanul, a rendszer kereteit túllépve fért hozzá harmadik személyek személyes adataihoz.

Az Index megpróbál új BKK-ügyet kreálni

A Magyar Postánál felfedezett biztonsági rés ügye kísértetiesen hasonlít a nyári BKK elektronikus jegyrendszeréhez annyi különbséggel, hogy még az utóbbi esetben egyik médium se próbálta meg élesben kihasználni a hibát, addig a mostaninál az Index újságírói saját és mások meggyőzésére megtették, ezzel megalapozva az információs rendszer vagy adat megsértése tényállást. Az a személy, aki először észrevette a hibát, jól tette, hogy jelezte a postának, azonban a kijavításig semmiképp se szabadott volna a sajtóhoz fordulnia, hanem inkább értesítenie kellett volna a Nemzeti Kibervédelmi Intézetet a további intézkedések megtétele céljából.  

Az ügyben megkerestük a rendőrséget és az ügyészséget is. Amint megküldik válaszukat, frissítjük a cikket.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A migránsok egy újfajta tuberkulózis kórokozót hoztak Európába

A migránsok egy újfajta tuberkulózis kórokozót hoztak Európába

amerika, london, párizs

Menekültek révén, egy líbiai táborból érkezhetett Európába a tuberkulózis (tbc) kórokozójának egy korábban ismeretlen, gyógyszerekkel szemben ellenálló fajtája - írta a Die Welt című német lap szerdán.

Újratárgyalják a migránskérdést a franciák és az angolok

Újratárgyalják a migránskérdést a franciák és az angolok

amerika, london, párizs

A francia elnöki hivatal szerdán jelentette be, hogy Emmanuel Macron francia elnök és Theresa May brit miniszterelnök egy új határőrizeti szerződést jelent be a Nagy-Britanniába átjutni próbáló migránsok kezelésére vonatkozó Le Touquet-megállapodás kiegészítésére.

Merkel és Kurz nagyon másképp látják a migránskvóta kérdéskörét

A német és az osztrák kormány nem ért egyet a migránsok EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyében, de mindketten fontosnak ítélik meg a határvédelmet és a migránsok helyben, hazájuk közelében történő támogatását.

Zseniális videó: 60 különböző gendert köszöntött egy német politikus

A megszámlálhatatlanul sok nemi identitással rendelkező liberális mikroközösséget egy német politikus alázta porig.

Újabb középületet rongált meg Gulyás Márton

Soros kedvenc provokátora az embereivel együtt narancssárga festékkel öntötte le az Állami Számvevőszék épületét.

Jön a Stop Soros!

Jön a Stop Soros!

közeleg a tél

Törvényjavaslattal lépne fel a kormány az illegális bevándorlás ellen. A nemzeti konzultáció eredményével összhangban, a magyarok akaratának megfelelően készül a tervezet - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a kormányülés szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére