Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Feljelentették az Indexet

2017. december 8. 16:58

Egy civil szervezet feljelentést tett az Index ellen, feltehetően a portál harmadik személy adataihoz férhetett hozzá jogosulatlanul.

Az Önkéntes Kiberjogászok Szervezete feljelentést tett a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C törvény 423. § (1) bekezdésébe ütköző, és aszerint

minősülő, információs rendszer vagy adat megsértése bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt a Kiberbűnözés Elleni Főosztályon.

Mint írják, az Indexen 2017 decemberében Nagy Attila Károly publikált egy anyagot „Hatalmas biztonsági rés a Magyar Posta honlapján” címmel, amelyben az újságíró részletezi, hogy nagy súlyú biztonsági rés található a Magyar Posta honlapján. A szerző azt állítja, hogy minderről egy olvasójuk tájékoztatta, aki jelezte a posta felé a hibát, de választ nem kapott rá.

A kiberbiztonsági szervezet az újságíró alábbi állítását kifogásolja:

Az Indexhez írt levelében pontosan leírta, milyen lépésekkel, milyen jellegű adatokhoz lehet hozzájutni. Kipróbáltuk, a biztonsági rés valóban létezik, tetszőleges alkalommal reprodukálható (természetesen itt nem írjuk le, hogy milyen lépések szükségesek a Magyar Posta ügyféladatainak megszerzéséhez), amely véleményük szerint megalapozza a feljelentésükben nevezett bűncselekmény tényállását. Mivel az újságíró jogosulatlanul, a rendszer kereteit túllépve fért hozzá harmadik személyek személyes adataihoz.

Az Index megpróbál új BKK-ügyet kreálni

A Magyar Postánál felfedezett biztonsági rés ügye kísértetiesen hasonlít a nyári BKK elektronikus jegyrendszeréhez annyi különbséggel, hogy még az utóbbi esetben egyik médium se próbálta meg élesben kihasználni a hibát, addig a mostaninál az Index újságírói saját és mások meggyőzésére megtették, ezzel megalapozva az információs rendszer vagy adat megsértése tényállást. Az a személy, aki először észrevette a hibát, jól tette, hogy jelezte a postának, azonban a kijavításig semmiképp se szabadott volna a sajtóhoz fordulnia, hanem inkább értesítenie kellett volna a Nemzeti Kibervédelmi Intézetet a további intézkedések megtétele céljából.  

Az ügyben megkerestük a rendőrséget és az ügyészséget is. Amint megküldik válaszukat, frissítjük a cikket.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szélkakasok a politikában: Karácsony Gergely | VIDEÓ

Szélkakasok a politikában: Karácsony Gergely | VIDEÓ

bulvár

Rendhagyó beszélgetés állandó szakértőnkkel, Horváth Zsófia trénerrel a politikai szélkakasokról és Karácsony Gergelyről.

Döbbenetes: a szíriai lázadóknál negyven tonna vegyi fegyver volt

Döbbenetes: a szíriai lázadóknál negyven tonna vegyi fegyver volt

amerika, london, párizs

Az orosz védelmi minisztérium szerdán jelentette be, hogy a szíriai lázadók által visszafoglalt területeken rengeteg vegyi fegyvert találtak.

Szocialista hátszéllel működő kamupártok? Bangóné beismerő vallomást tehetett!

Szocialista hátszéllel működő kamupártok? Bangóné beismerő vallomást tehetett!

kinyílott a pitypang

Bangóné Borbély Ildikó kedden közölte: ezer halott nevét találták a csepeli, soroksári ajánlások között. A szocialista képviselőjelölt nyilatkozatával csupán annyi a gond, hogy a Bangóné által kifogásolt kamupártoknál nem számolták össze a halottakhoz kapcsolódó aláírásokat.

Lebukott a Facebook: eladták a felhasználóikat Obamáéknak

Lebukott a Facebook: eladták a felhasználóikat Obamáéknak

amerika, london, párizs

Bebizonyosodott, hogy a Facebook kiadta harmadik félnek is a felhasználók adatait. Obamáék csak azért kapták meg az adatokat mert a Facebookkal azonos politikai nézetet képviselnek.

Ronaldinho elkezdett politizálni

Az aranylabdás brazil klasszis belépett a Brazil Republikánus Pártba. Az, hogy indul-e az októberi választáson, egyelőre még nem tisztázott.

A Jobbik a keblére ölelte Alföldi Róbertet

A Jobbik a keblére ölelte Alföldi Róbertet

kinyílott a pitypang

Még a Jobbik baloldali párttá való átváltozásában is élesnek számít a legújabb fordulat: a hajdani radikális jobboldali párt szóvivője, Mirkóczki Ádám azt közölte a ballib médiának nyilatkozva, hogy a balliberális hecckampányokat folytató Alföldi Róbertnek és a legradikálisabb baloldali újságíróknak is van helye a Jobbik által elképzelt új Magyarországon.

Még nem tudni, mikor és hol lesz a Putyin-Trump-csúcstalálkozó

Noha telefonbeszélgetésük során mind Vlagyimir Putyin orosz, mind Donald Trump amerikai elnök egyetértett abban, hogy a problémás kérdések száma szükségessé tesz egy csúcstalálkozót, annak sem az időpontjáról, sem a helyszínéről nem született megállapodás.

Orbán: azok legyenek itthon többségben, akiknek Magyarország az első!

Orbán: azok legyenek itthon többségben, akiknek Magyarország az első!

spring is coming

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren a Híd Televíziónak nyilatkozott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére