Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Felgyújtotta feleségét egy szír migráns Észtországban

2017. szeptember 22. 17:28

TALLIN, 17:28

Tíz év börtönbüntetésre ítélt egy észt bíróság egy szíriai menekültet, aki márciusban felgyújtotta szállását, benne feleségével és gyermekükkel az észt fővárosban, Tallinnban — jelentette pénteken a BNS balti hírügynökség. Íme a kvótarendszer működés közben.

A BNS beszámolója szerint a bíróság súlyos testi sértés vádjában bűnösnek találta és tíz év börtönbüntetést rótt ki a 20 éves Kovan Mohamedre – írja az MTI.

A férfi élettársa, egy 22 éves, szintén szíriai nő testének 70 százaléka megégett, súlyos égési sérülései következtében kómába esett. A BNS úgy tudja, hogy a nő azóta már felébredt a kómából. A pár gyermeke sértetlenül megúszta a tűzesetet.

A kép csupán illusztráció. Egy migráns felgyújtotta magát a görögországi Idomeninél, így tiltakozva a határzár miatt.

Fotó: AFP

A házaspár a gyermekkel együtt 2016 júniusában érkezett Görögországból Észtországba a kvótarendszer keretében.

Észtország a kvótarendszerben 329 migráns befogadását vállalta be, az észt kormány döntése azonban komoly vitákat váltott ki. Ennek ellenére több migránst is Észtországba szállítottak, az EU adatai szerint 2017. június 29-éig 136 migráns érkezett meg a balti országba. Azonban az érkezők közül 79 azóta továbbállt.

Mindez azt jelenti, hogy eddig 57 migráns telepedett le Észtországban, közülük egy már fel is gyújtotta a családját. Ebből a szempontból érdekes, hogy nekünk ugye "csak" 1294 migránst kellene befogadnunk. Hasonló arányok mellett kb. 20 súlyos bűncselekményre lehetne számítani a migránsok részéről – persze ez csak találgatás. Ugyanakkor a kvóták kapcsán érdemes azt is megemlíteni, hogy azt eredetileg 160 ezer migráns szétosztására tervezték, ám azóta több százezer migráns érkezett Európába, és még nem látni a végét. Ám ha nem bővül tovább a szétosztásra ítélt migránsok száma, akkor nem nagyon van értelme a kvótarendszernek, hiszen az nem oldaná meg azt a problémát, hogy az olaszországi és a görögországi menekülttáborok zsúfolásig vannak. Mégpedig azért nem, mert a kvóták meghatározása óta több százezer migráns érkezett Európába.

Július elején a BBC készített egy riportot a Baltikumban tartózkodó migránsokról, akik a kvótarendszer miatt kerültek oda. Mondani sem kell, hogy az írás egy merő panaszáradat: a Szíriából és Eritreából érkező migránsoknak túl hideg volt északon, és még a költőpénzt is sokkal szűkebben mérték, mint Németországban.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

"Minden független államnak joga van eldöntenie, milyen bevándorláspolitikát követ"

"Minden független államnak joga van eldöntenie, milyen bevándorláspolitikát követ"

amerika, london, párizs

Interjút adott az ausztrál külügyminiszter a Magyar Idők című napilapnak. Julie Bishop a lapnak elmondta, minden szuverén államnak joga van ahhoz, hogy eldöntse: milyen bevándorláspolitikát követ.

Anglikán egyházfő: vagy iszlám szabályok, vagy brit törvények!

Canterbury érseke szerint az 500 éve fejlődő, formálódó brit törvények teljesen összeegyeztethetetlenek az iszlám vallás szabályaival.

Egy újabb adat, amit meg kellene magyaráznia London muszlim polgármesterének

Egy éven belül 20 százalékkal nőtt a bejelentett nemi erőszakolások száma a brit fővárosban.

Akasztással fenyegette meg a Fidesz jelöltjét a bajai jobbikos

Akasztással fenyegette meg a Fidesz jelöltjét a bajai jobbikos

spring is coming

Az Origo szombati cikkében azt írja: akasztással fenyegette meg Zsigó Róbertet, a Fidesz bajai országgyűlési képviselőjét Üveges Tibor, a Jobbik bajai elnöke.

Szívesebben foglalkozik EU a migránsokkal, mint az őshonos kisebbségekkel

Mivel az uniót hidegen hagyják az őshonos kisebbségek sorsa, ezért fontos, hogy sikerrel záruljon a Minority SafePack aláírásgyűjtése Szili Katalin szerint.

Orbán: a magyar kormány és a magyar lovasvilág is jó lóra tett, amikor szövetségre lépett egymással

Orbán: a magyar kormány és a magyar lovasvilág is jó lóra tett, amikor szövetségre lépett egymással

spring is coming

Ezt a miniszterelnök mondta a több, mint három milliárd forintból újjáépült Nemzeti Lovarda átadásán.

Mégsem Katarban lesz a 2022-es foci-vb?

Mégsem Katarban lesz a 2022-es foci-vb?

hajrá, magyarok!

Sajtóértesülések szerint mégsem Katar rendezi a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot.

Szijjártó levélben ment neki a migránssimogatóknak

Szijjártó levélben ment neki a migránssimogatóknak

spring is coming

Szijjártó Péter levélben is tiltakozott az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjénél, Federica Mogherininél, amiért az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott tárgyalásokon közös uniós álláspontként adtak elő egy olyat, amelyről nincs konszenzus a 28 tagállam között.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére