Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Felgyújtotta feleségét egy szír migráns Észtországban

2017. szeptember 22. 17:28

TALLIN, 17:28

Tíz év börtönbüntetésre ítélt egy észt bíróság egy szíriai menekültet, aki márciusban felgyújtotta szállását, benne feleségével és gyermekükkel az észt fővárosban, Tallinnban — jelentette pénteken a BNS balti hírügynökség. Íme a kvótarendszer működés közben.

A BNS beszámolója szerint a bíróság súlyos testi sértés vádjában bűnösnek találta és tíz év börtönbüntetést rótt ki a 20 éves Kovan Mohamedre – írja az MTI.

A férfi élettársa, egy 22 éves, szintén szíriai nő testének 70 százaléka megégett, súlyos égési sérülései következtében kómába esett. A BNS úgy tudja, hogy a nő azóta már felébredt a kómából. A pár gyermeke sértetlenül megúszta a tűzesetet.

A kép csupán illusztráció. Egy migráns felgyújtotta magát a görögországi Idomeninél, így tiltakozva a határzár miatt.

Fotó: AFP

A házaspár a gyermekkel együtt 2016 júniusában érkezett Görögországból Észtországba a kvótarendszer keretében.

Észtország a kvótarendszerben 329 migráns befogadását vállalta be, az észt kormány döntése azonban komoly vitákat váltott ki. Ennek ellenére több migránst is Észtországba szállítottak, az EU adatai szerint 2017. június 29-éig 136 migráns érkezett meg a balti országba. Azonban az érkezők közül 79 azóta továbbállt.

Mindez azt jelenti, hogy eddig 57 migráns telepedett le Észtországban, közülük egy már fel is gyújtotta a családját. Ebből a szempontból érdekes, hogy nekünk ugye "csak" 1294 migránst kellene befogadnunk. Hasonló arányok mellett kb. 20 súlyos bűncselekményre lehetne számítani a migránsok részéről – persze ez csak találgatás. Ugyanakkor a kvóták kapcsán érdemes azt is megemlíteni, hogy azt eredetileg 160 ezer migráns szétosztására tervezték, ám azóta több százezer migráns érkezett Európába, és még nem látni a végét. Ám ha nem bővül tovább a szétosztásra ítélt migránsok száma, akkor nem nagyon van értelme a kvótarendszernek, hiszen az nem oldaná meg azt a problémát, hogy az olaszországi és a görögországi menekülttáborok zsúfolásig vannak. Mégpedig azért nem, mert a kvóták meghatározása óta több százezer migráns érkezett Európába.

Július elején a BBC készített egy riportot a Baltikumban tartózkodó migránsokról, akik a kvótarendszer miatt kerültek oda. Mondani sem kell, hogy az írás egy merő panaszáradat: a Szíriából és Eritreából érkező migránsoknak túl hideg volt északon, és még a költőpénzt is sokkal szűkebben mérték, mint Németországban.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megkezdődött a 39 ember haláláért felelős dizsihadisták pere Törökországban

Megkezdődött a 39 ember haláláért felelős dizsihadisták pere Törökországban

amerika, london, párizs

Az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint hétfőn megkezdődött az Isztambulhoz közeli Silivriben az Iszlám Állam által az isztambuli Reina klubban 2017. január 1-jén hajnalban elkövetett merénylet 57 felelősének, köztük a támadást végrehajtó Abdulkadir Masharipovnak a pere.

Nem bírják már ezt idegekkel az írországi Soros-csicskák

Nem bírják már ezt idegekkel az írországi Soros-csicskák

amerika, london, párizs

Nyomozás indul az Amnesty International (AI) írországi szervezete ellen. Az emberi jogi gittegylet olyat tett, amit még az itthoni Soros-fiókák is megsüvegelnének. Kár, hogy Írországban is törvénybe ütköző.

Elképesztő mennyiségű pénz mozog a fegyvereladások körül

Elképesztő mennyiségű pénz mozog a fegyvereladások körül

amerika, london, párizs

A Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) által készített legfrissebb jelentés szerint globális szinten nőttek a fegyvereladások a tavalyi évhez képest. Az eladásokból legfőképp az USA és Nyugat-Európa profitált.

Megindult a francia dzsihadisták exportja Afganisztánba

Megindult a francia dzsihadisták exportja Afganisztánba

amerika, london, párizs

Az észak-afganisztáni Darzab környékén több száz külföldi dzsihadista telepedett le novemberben. A helyi afgán források szerint sok közöttük a fehér bőrű francia és franciául beszélő algériai arab is, akik Tadzsikisztán, illetve a nemrég megszüntetett Iszlám Állam felől érkeztek a muszlim szélsőségesek által ellenőrzött területre. Ezek alapján úgy tűnik, hogy az Iszlám Állam megpróbál újjáalakulni vagy legalábbis egy hídfőállást létesíteni Afganisztánban.

Schiffer sem kér a brüsszeli kényszerkvótából

Schiffer sem kér a brüsszeli kényszerkvótából

közeleg a tél

Az LMP korábbi társelnöke hétfőn határozottan elutasította a kötelező betelepítési kvótát.

Szijjártó: a Közel-Kelet és Afrika biztonsága szorosan összefügg Európa biztonságával

Szijjártó: a Közel-Kelet és Afrika biztonsága szorosan összefügg Európa biztonságával

közeleg a tél

A Közel-Kelet és Afrika biztonsága rendkívül szorosan összefügg Európa biztonságával; a térségben továbbra is nagy az instabilitás, és ez újabb migrációs hullámmal fenyegethet a jövőben - emelte ki Szijjártó Péter hétfőn, az európai uniós tagországok brüsszeli külügyminiszteri tanácsülésének szünetében tartott sajtóértekezletén.

Bécsben már az adventi koszorúkat is betiltanák

A bécsi városi tanács biztonsági okokra hivatkozva betiltaná az ajtókra kihelyezett koszorúkat.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei - csak a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére