Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Felfegyvereznék a tanárokat a rengeteg lövöldözés miatt Amerikában

2018. január 28. 15:48

WASHINGTON, 15:48

Az Egyesült Államokban azt tervezik, hogy különleges képesítést biztosítanak a tanároknak, hogy fegyvert hordhassanak majd az iskolákban, hátha így meg tudják akadályozni az utóbbi időben elterjedt lövöldözéseket.

Kedden ismételten megrázta az amerikai közvéleményt, hogy újabb fegyveres támadás volt a Kentucky államban található Benton egyik iskolájában. A lövöldözésben ketten meghaltak, 14-en megsérültek, az egyik 15 éves diák nyitott tüzet az osztálytársaira.

Fotó: AFP

Steve West, Kentucky állam szenátora a legutóbbi lövöldözés után benyújtott egy törvényjavaslatot, hogy az iskolák környékén fegyveres iskolai felügyelők járőrözhessenek. A javaslatot a demokraták is támogatták. Ray Jones szerint ez remek ötlet és így sok gyerek életét meg lehetne védeni.

Bár még a januári hónap sem telt el, már 11 iskolai lövöldözés volt a tengerentúlon.

Az utóbbi években a diákok által az iskolába bevitt lőfegyverek száma drasztikusan megemelkedett. Novembertől Michigan államban már engedélyezték a tanároknak, hogy fegyvert vigyenek az iskolába, most ugyanezt tervezi Florida, Indiana, Pennsylvania, Mississippi, Dél-Karolina és Virginia állam is.

Fotó: AFP

A többi állam egyelőre azt térképezi fel, mennyire sikeres a kezdeményezés, és ha beválik a terv, akkor ők is csatlakoznak.

Több fegyverellenes lobbicsoport azzal érvel, hogy az iskolai lövöldözéseket úgy lehet beszüntetni, ha a gyerek eleve nem jut fegyverhez, ehhez azonban szigorítani kellene a fegyvertartást.

Wayne LaPierre, az egyik fegyverszövetség helyettes vezetője szerint csak úgy lehet kezelni a helyzetet, ha a fegyveres rosszfiúkkal szemben felfegyverzik a jófiúkat. Ez azt jelenti, hogy egy iskolai lövöldözés esetén a tanár használhatná a fegyverét. A helyzet kezd annyira súlyos lenni, hogy sokan az utcára kilépve is magukhoz veszik a lőfegyvereiket, akárcsak kutyasétáltatáshoz.

Fotó: AFP

A legdurvább esetek:

  • 1999 áprilisában Eric Harris és Dylan Klebold 12 diákot és egy tanárt öltek meg a coloradói Littletonbeli Columbine High Schoolban.
  • 2007 áprilisában a Virginia Tech felsőoktatási intézményben, Blacksburgben 33-an haltak meg, mikor egy fegyveres tüzet nyitott a többiekre. A támadást a dél-koreai származású Seung-Hui Cho követte el.
  • 2012 decemberében Adam Lanza a reggeli órákban otthonában fejbe lőtte a saját anyját, majd bement a Sandy Hook általános iskolába, belépett anyja osztályába és megölte az ott tartózkodó diákokat. Abban a lövöldözésben 25-en haltak meg.

Az FBI szerint 2000 és 2013 között 160 iskolai lövöldözést rögzítettek, a mészárlások több mint felét az általános iskolákban és a gimnáziumokban követték el.

Egyes tanárok szerint nem őket kellene felfegyverezni, hanem mindenkinek otthon kellene tartania a fegyverét, és akkor megoldódna a probléma.

Az, hogy fegyvert vigyünk az iskolába, ahol tanítunk, csak egy rossz megoldás egy komoly problémára"

– mondta egyikük.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére