Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Fél év alatt kitenné a migránsok szűrét Olaszországból az Északi Liga

2017. szeptember 17. 22:58

RÓMA, 22:58

Közbiztonságot, az illegális bevándorlók kiutasítását, valamint szuverén nemzeti politikát ígért szavazóinak Matteo Salvini, az Északi Liga főtitkára és miniszterelnök-jelöltje az olasz ellenzéki párt országos találkozóján vasárnap a lombardiai Pontidában.

Fotó: AFP

Ötvenezren hallgatták Matteo Salvini beszédét Pontida mezején, ahol az Északi Liga 1990 óta minden évben megünnepli fennállását. Matteo Salvini a párt miniszterelnök-jelöltjeként programját felvázolva hangsúlyozta, hogy az Északi Liga arra készül, kormányt alakít a tavaszi parlamenti választásokat követően. Salvini kijelentette, ahogy az Északi Liga kormányra kerül, "szabad kezet ad" a hatóságoknak, hogy "rendet és biztonságot" tegyenek az országban. Hozzátette, hogy a párt fél év alatt "kiteszi" Olaszországból az illegális bevándorlókat.

Salvini kemény fellépést ígért a több millió olasz kisbefektető pénzével csődbe jutott olaszországi bankok egykori vezetőivel szemben is, kijelentve, hogy az ilyen bankárok rács mögé kerülnek.

Üzent az Európai Uniónak is, hangsúlyozva, hogy "Törökország soha nem lesz Európa". Leszögezte, hogy az unióban vagy megváltoztatják az egyezményeket, vagy lehetőséget adnak az országoknak, hogy saját pénzpolitikát kövessenek, szuverén módon döntve bankjaikról, a jogrendszerükről, a foglalkoztatási politikáról és a migrációról is.

Országainkban a magunk urai akarunk lenni"

— mondta Matteo Salvini.

A legutolsó felmérések szerint az Északi Liga támogatottsága meghaladja a 13 százalékot. A párt a legutolsó, 2013-as parlamenti választásokon valamivel több mint 4 százalékos eredményt ért el. Matteo Salvini tervei szerint az Északi Liga a jobboldali és jobbközép pártokkal köthet koalíciót.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Migránsok rohamozták meg a francia királyok nyugvóhelyét

Baloldali aktivisták és afrikai bevándorlók lepték el a Saint-Denis-i székesegyházat és környékét, hogy ott tüntessenek.

Több mint félmillió migráns maradna Európában

Több mint félmillió migráns maradna Európában

amerika, london, párizs

Tavaly mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be az Európai Unióban - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből.

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

amerika, london, párizs

Svédország egyik rappere, Ken Ring már azon gondolkodik, inkább Afrikába költözik, mert annyira elviselhetetlenek a migráció okozta svédországi viszonyok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei!

Toroczkai: rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától

Toroczkai: rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától

spring is coming

Toroczkai László szerint semmilyen szinten nincs értelme együttműködni az LMP-vel.

Lomnici: Rákosiék gondolkodtak úgy, mint most Karácsony Gergely

Karácsony Gergely március 15-én először arról beszélt, hogy nem esküdne fel az Alaptörvényre. Majd aznap este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kifejtette, hogy ha kormányra kerülne, akkor az "Alaptörvény nélkül, törvényesség nélkül" kormányozna. Az Alaptörvényt pedig kidobná a kukába és nem tekintené magára nézve kötelezőnek a rendelkezéseit. Ennek lehetséges következményeiről kérdeztük Lomnici Zoltánt.

Az európai baloldal behódolt az iszlámnak

Az európai baloldal behódolt az iszlámnak

amerika, london, párizs

Bart De Wever, Antwerpen polgármestere a De Zondag című flamand lapnak adott rendhagyó interjút a migrációval és Európa iszlamizációjával kapcsolatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére