Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Fejezetek a Politico hazugsággyűjteményéből

Szentesi Zöldi László

2017. november 2. 11:58

Lássuk akkor, hogyan születnek a sajtóhazugságok.

Itt van például a Politico cikke (A V4-ek elhidegüléséről ír a Politico), amely szerint a visegrádi országok elhidegültek egymástól, közel a bomlás, nagy a baj. Ha nyeretlen kétévesek lennénk és meggörnyednénk az előfeltevések súlya alatt, azt hihetnénk, hogy a Politico rémesen tekintélyes forrás, a nagyon okos emberek nagyon alapos elemzését pedig komolyan kell venni. Hiszen az „elemzés” már önálló életre kelt, megjelent a magyar sajtóban, és a gondolat, amely szerint Visegrádnak annyi, lassan befészkeli magát az agyunk valamelyik szegletébe.

Hiszen éppen ez a cél.

Sokkal izgalmasabb azonban, ha felkutatjuk az írás genezisét, mert teljesen feltárul a globalista hírgyárak módszertana. Ha jobban megnézzük, senki nem állítja, hogy a visegrádiaknak befellegzett, a cikkben mindössze egyetlen ember, a szlovák külpolitikai szakértő, Milan Nic mond ilyeneket, a Politico pedig az ő magánvéleményét nagyítja megfellebbezhetetlen igazsággá.

Milan Nicről mindösszesen három dolgot kell tudni:

  • 1. Abszolút ellenérdekelt a jelenlegi szlovák politikai irányvonalban, hiszen Robert Fico elődje, Iveta Radicová külpolitikai tanácsadójaként dolgozott.
  • 2. A Soros-féle Közép-európai Egyetemen tanult Budapesten, és egész életében globalista-atlantista intézményekben dolgozott.
  • 3. Nem először jósolja meg a visegrádi együttműködés végét. Egy évvel ezelőtt a Magyar Narancsnak ezt mondta: „Budapest és egyre inkább Varsó is az ellentétek kiélezésében látszik érdekeltnek. Egyre több jel mutat egy V2-V2 szakadásra a visegrádi blokkon belül.” Azóta új miniszterelnököt választott Csehország, sok minden történt, de Nic ragaszkodik álláspontjához, pontosabban a jelek szerint az eseményeket hozzáidomítja prekoncepciójához.

A Politico egyébként nagyon profi csapat. Hogy az új cseh kormányfőt „nem érdekli” a visegrádi együttműködés, azt egy névtelenségben maradó cseh tisztségviselőre hivatkozva röpítik világgá. Roppant alapos kutatás után hiteles közlés, szó se róla. Minden újságíró tudja, hogy ezeket a névtelen forrásokat a leggyakrabban maguk az újságírók találják ki a cikkíráskor. Nyilván a Politico az egyetlen kivétel, ők addig telefonálgattak, amíg egy értékes mondat erejéig utol nem érték a megtorlástól rettegő, de szabadságszerető cseh hivatalnokot.  

Na, ennyit arról, hogy a visegrádiak bomlanak-e, vagy sem. Én nem mondom, hogy nem (bár mintha az ellenkezője látszana), de hogy a Politico megrendelésből vagy belső indíttatásból kerített egy büdös nagy hazugságot, és azt körülbástyázta egy névtelen és egy ellenérdekelt elemzővel, az nagyon tetszetős, egyúttal tanulságos eljárás.

Egyébként a Politico két hónappal ezelőtt egy magyar szakértőt is megszólaltatott. És ennek nagyon örülünk, mert hogy a rendelkezésre álló hatalmas kínálatból nekik egyedül Krekó Pétert sikerült szakértetni a Political Capitaltől. Képzelhetjük, miket mondott… Igen, pont azt, el tetszett találni.

Mindez pedig történt az Úr 2017. esztendejében az elfogulatlanság, a megalapozottság és a szavahihetőség nevében.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

szabad vasárnap

Az amerikai katolikus egyház egyelőre ellenáll az új trendnek.

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

kétharmad

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

century-on

A mesterséges intelligenciával való kísérletezés közben a kutatók azt találták, hogy robotok ugyanolyan előítéletesek lehetnek, mint az emberek.

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

kinyílott a pitypang

Demszky Gábor a 24.hu-nak adott veretes interjújában brékingel egyet, és bejelenti, hogy tervezi a politikába való visszatérését. Tudja. Meri. Teszi.

Kegyetlen erdőtűz pusztít Toszkánában

Mintegy ötszáz lakosnak kellett eddig elhagynia otthonát az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tomboló erdőtűz miatt. Az oltás nehezen halad, főleg az erős szél miatt.

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

piszkostizenkettő

Álljunk hozzá empatikusan. Kurva szar lehet ukrán nacionalistának lenni. A hozzánk közel eső végeken kétségeid vannak, hogy nem vagy-e inkább lengyel, a nyelved pedig nem orosz-e. És ha mélyre ásol, nem enyhülnek a kétségek.

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

amerika, london, párizs

Kétszer annyi illegális bevándorló élhet az Egyesült Államokban, mint azt korábban hitték.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére