Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Fejezetek a Politico hazugsággyűjteményéből

Szentesi Zöldi László

2017. november 2. 11:58

Lássuk akkor, hogyan születnek a sajtóhazugságok.

Itt van például a Politico cikke (A V4-ek elhidegüléséről ír a Politico), amely szerint a visegrádi országok elhidegültek egymástól, közel a bomlás, nagy a baj. Ha nyeretlen kétévesek lennénk és meggörnyednénk az előfeltevések súlya alatt, azt hihetnénk, hogy a Politico rémesen tekintélyes forrás, a nagyon okos emberek nagyon alapos elemzését pedig komolyan kell venni. Hiszen az „elemzés” már önálló életre kelt, megjelent a magyar sajtóban, és a gondolat, amely szerint Visegrádnak annyi, lassan befészkeli magát az agyunk valamelyik szegletébe.

Hiszen éppen ez a cél.

Sokkal izgalmasabb azonban, ha felkutatjuk az írás genezisét, mert teljesen feltárul a globalista hírgyárak módszertana. Ha jobban megnézzük, senki nem állítja, hogy a visegrádiaknak befellegzett, a cikkben mindössze egyetlen ember, a szlovák külpolitikai szakértő, Milan Nic mond ilyeneket, a Politico pedig az ő magánvéleményét nagyítja megfellebbezhetetlen igazsággá.

Milan Nicről mindösszesen három dolgot kell tudni:

  • 1. Abszolút ellenérdekelt a jelenlegi szlovák politikai irányvonalban, hiszen Robert Fico elődje, Iveta Radicová külpolitikai tanácsadójaként dolgozott.
  • 2. A Soros-féle Közép-európai Egyetemen tanult Budapesten, és egész életében globalista-atlantista intézményekben dolgozott.
  • 3. Nem először jósolja meg a visegrádi együttműködés végét. Egy évvel ezelőtt a Magyar Narancsnak ezt mondta: „Budapest és egyre inkább Varsó is az ellentétek kiélezésében látszik érdekeltnek. Egyre több jel mutat egy V2-V2 szakadásra a visegrádi blokkon belül.” Azóta új miniszterelnököt választott Csehország, sok minden történt, de Nic ragaszkodik álláspontjához, pontosabban a jelek szerint az eseményeket hozzáidomítja prekoncepciójához.

A Politico egyébként nagyon profi csapat. Hogy az új cseh kormányfőt „nem érdekli” a visegrádi együttműködés, azt egy névtelenségben maradó cseh tisztségviselőre hivatkozva röpítik világgá. Roppant alapos kutatás után hiteles közlés, szó se róla. Minden újságíró tudja, hogy ezeket a névtelen forrásokat a leggyakrabban maguk az újságírók találják ki a cikkíráskor. Nyilván a Politico az egyetlen kivétel, ők addig telefonálgattak, amíg egy értékes mondat erejéig utol nem érték a megtorlástól rettegő, de szabadságszerető cseh hivatalnokot.  

Na, ennyit arról, hogy a visegrádiak bomlanak-e, vagy sem. Én nem mondom, hogy nem (bár mintha az ellenkezője látszana), de hogy a Politico megrendelésből vagy belső indíttatásból kerített egy büdös nagy hazugságot, és azt körülbástyázta egy névtelen és egy ellenérdekelt elemzővel, az nagyon tetszetős, egyúttal tanulságos eljárás.

Egyébként a Politico két hónappal ezelőtt egy magyar szakértőt is megszólaltatott. És ennek nagyon örülünk, mert hogy a rendelkezésre álló hatalmas kínálatból nekik egyedül Krekó Pétert sikerült szakértetni a Political Capitaltől. Képzelhetjük, miket mondott… Igen, pont azt, el tetszett találni.

Mindez pedig történt az Úr 2017. esztendejében az elfogulatlanság, a megalapozottság és a szavahihetőség nevében.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

kétharmad

Deutsch Tamás szerint azért lett Dobrev Klára a DK európai parlamenti listavezetője, mert a folyamatban lévő ügyei miatt szüksége lehet a mentelmi jogra.

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

amerika, london, párizs

Magyar idő szerint szombat hajnalban a szélbalos venezuelai kormány elrendelte a kolumbiai határ egyes átkelőinek lezárását, közvetlen azelőtt, hogy egy kolumbiai segélyszállítmányt próbáltak volna meg bejuttatni az országba. A helyzet pattanásig feszült, ugyanis a világ túlnyomó többsége által támogatott és elfogadott Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető megérkezett a helyszínre és személyesen akarja átkísérni a segélyszállítmányt, ehhez azonban át kell verekednie magát a Maduro-hű venezuelai hadseregen.

Felfüggesztették a hallgatót, mert kritizálta a muszlimok szokásait

A diák a halal élelmiszerpiacot embertelennek nevezte, továbbá elmondta, hogy szerinte nem szabadna hagyni, hogy a migránsok ingyenesen kapjanak állami egészségügyi ellátást.

A bevándorlásellenes osztrák belügyminiszter szerint nem szabad visszafogadni az Iszlám Állam zsoldosait

A Közel-Keleten működő különbíróságok létrehozását javasolta Herbert Kickl osztrák belügyminiszter azon dzsihadisták ügyében, akik európai országokból érkeztek és csatlakoztak az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez Szíriában vagy Irakban.

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

amerika, london, párizs

Marléne Schiappa érdekes megállapítása szerint az azonosneműek házassága ellen tiltakozó Manif Pour Tous szervezet kísértetiesen hasonlít az iszlamista radikálisokhoz.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Svédország, Kr. u. 30

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

amerika, london, párizs

2014-ben Jack Letts, az oxfordi diák Szíriába szökött. Hamar rájött azonban, hogy ott sem fenékig tejfel az élet: hiányzik az anyukája, ezért most már hazatérne Nagy-Britanniába.

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

kinyílott a pitypang

Már Romániában is elavult a dákoromán kontinuitás elmélete?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére