Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Fejezetek a Politico hazugsággyűjteményéből

Szentesi Zöldi László

2017. november 2. 11:58

Lássuk akkor, hogyan születnek a sajtóhazugságok.

Itt van például a Politico cikke (A V4-ek elhidegüléséről ír a Politico), amely szerint a visegrádi országok elhidegültek egymástól, közel a bomlás, nagy a baj. Ha nyeretlen kétévesek lennénk és meggörnyednénk az előfeltevések súlya alatt, azt hihetnénk, hogy a Politico rémesen tekintélyes forrás, a nagyon okos emberek nagyon alapos elemzését pedig komolyan kell venni. Hiszen az „elemzés” már önálló életre kelt, megjelent a magyar sajtóban, és a gondolat, amely szerint Visegrádnak annyi, lassan befészkeli magát az agyunk valamelyik szegletébe.

Hiszen éppen ez a cél.

Sokkal izgalmasabb azonban, ha felkutatjuk az írás genezisét, mert teljesen feltárul a globalista hírgyárak módszertana. Ha jobban megnézzük, senki nem állítja, hogy a visegrádiaknak befellegzett, a cikkben mindössze egyetlen ember, a szlovák külpolitikai szakértő, Milan Nic mond ilyeneket, a Politico pedig az ő magánvéleményét nagyítja megfellebbezhetetlen igazsággá.

Milan Nicről mindösszesen három dolgot kell tudni:

  • 1. Abszolút ellenérdekelt a jelenlegi szlovák politikai irányvonalban, hiszen Robert Fico elődje, Iveta Radicová külpolitikai tanácsadójaként dolgozott.
  • 2. A Soros-féle Közép-európai Egyetemen tanult Budapesten, és egész életében globalista-atlantista intézményekben dolgozott.
  • 3. Nem először jósolja meg a visegrádi együttműködés végét. Egy évvel ezelőtt a Magyar Narancsnak ezt mondta: „Budapest és egyre inkább Varsó is az ellentétek kiélezésében látszik érdekeltnek. Egyre több jel mutat egy V2-V2 szakadásra a visegrádi blokkon belül.” Azóta új miniszterelnököt választott Csehország, sok minden történt, de Nic ragaszkodik álláspontjához, pontosabban a jelek szerint az eseményeket hozzáidomítja prekoncepciójához.

A Politico egyébként nagyon profi csapat. Hogy az új cseh kormányfőt „nem érdekli” a visegrádi együttműködés, azt egy névtelenségben maradó cseh tisztségviselőre hivatkozva röpítik világgá. Roppant alapos kutatás után hiteles közlés, szó se róla. Minden újságíró tudja, hogy ezeket a névtelen forrásokat a leggyakrabban maguk az újságírók találják ki a cikkíráskor. Nyilván a Politico az egyetlen kivétel, ők addig telefonálgattak, amíg egy értékes mondat erejéig utol nem érték a megtorlástól rettegő, de szabadságszerető cseh hivatalnokot.  

Na, ennyit arról, hogy a visegrádiak bomlanak-e, vagy sem. Én nem mondom, hogy nem (bár mintha az ellenkezője látszana), de hogy a Politico megrendelésből vagy belső indíttatásból kerített egy büdös nagy hazugságot, és azt körülbástyázta egy névtelen és egy ellenérdekelt elemzővel, az nagyon tetszetős, egyúttal tanulságos eljárás.

Egyébként a Politico két hónappal ezelőtt egy magyar szakértőt is megszólaltatott. És ennek nagyon örülünk, mert hogy a rendelkezésre álló hatalmas kínálatból nekik egyedül Krekó Pétert sikerült szakértetni a Political Capitaltől. Képzelhetjük, miket mondott… Igen, pont azt, el tetszett találni.

Mindez pedig történt az Úr 2017. esztendejében az elfogulatlanság, a megalapozottság és a szavahihetőség nevében.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Dzsudzsák: nagyon rossz volt a tévén át nézni a válogatottat

Dzsudzsák Balázs a csütörtök esti, észtek elleni mérkőzésen két hónap után ismét pályára léphetett a válogatottban.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére