Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szabad vasárnap
 
 
 
 

Fedezzük fel az egyik legmenőbb megyeszékhelyet!

Bokor Gábor, Kozma Zsuzsi

2017. augusztus 1. 15:58

A nyári szünet után ismét visszatér az utazóblog, melynek legújabb állomása Heves megye székhelye, Eger volt, ahol a gyönyörű történelmi emlékek, a nagyon hangulatos belváros és a világhírű, csúcsmodern versenyuszoda elég okot adott arra, hogy bemutassuk. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk egy hangulatos hosszú hétvégére Egert!

Eger az egyik legizgalmasabb város Magyarországon, hiszen több napnyi látnivaló várja az odautazókat. A fővárostól nincs is messze, másfél óra autózással könnyen le lehet érni a megyeszékhelyre.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A város nagy előnye, hogy a látnivalók viszonylag közel helyezkednek el egymáshoz, így egy könnyebb sétával is mindent el lehet érni.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Eger magja, ahol sosem áll meg az élet, a Dobó tér, melynek közepén látható Dobó István egri várkapitány szobra. Bár az egész tér díszkövekkel van kirakva, a városvezetés gondoskodott arról, hogy legyen megfelelő árnyék, így a tér szélére magas fákat ültettek. A gyerekek legnagyobb örömére egy szökőkutat is tettek a szobor közelébe, így a tikkasztó nyári melegben tudnak hol szórakozni.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Számomra is meglepő volt, hogy egy szimpla hétköznapon milyen sokan voltak az utcákon, az éttermek és a bárok csurig voltak az emberekkel.

Utunk ezután az egri várba vezetett, ahol szomorú módon belépőt szedtek. Bár a hétszáz forintos beugró nem esik a felháborító kategóriába, azért szomorúnak tartom, hogy egy történelmi emlék bejárásához pénzt kérnek. A vár amúgy remek állapotban van, érezni rajta, hogy az egriek ki akarták belőle hozni a maximumot, hiszen minden turistabarát, több nyelven is ki vannak írva az egyes látnivalóknál, hogy mikor, mi történt ott.

Kattints és nézd meg a többi képet!

Fotó: Kozma Zsuzsi

A vár területén belül több olyan helyiséget is részletesen bemutatnak, mint a várbörtön, ahol aprólékos beszámolót kaphatnak az érdeklődök az idegenvezetőktől, hogyan is kínozták és ölték meg ott az embereket. Kicsit azért bizarr volt látni, ahogy ezt a gyerekek előtt tették meg.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A várba amúgy azért is érdemes felmenni, mert rálátni az egész városra, egyszerűen gyönyörű a panoráma.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Amit még mindenképp érdemes megnézni az az egri sportuszoda (bocsánat, Bitskey Aladár Uszoda), ami az egyik legszebb ilyen építmény Magyarországon. Nem más tervezte, mint a pár éve elhunyt Makovecz Imre. A felnőtt belépő alig több mint ezer forint, ami igencsak baráti ár, érdemes bemenni, hiszen belülről is impozáns látványt nyújt a famennyezet.

Fotó: Kozma Zsuzsi
Egy egész napot töltöttünk Egerben, aminek minden percét élveztük. Remek helyi kézműves söröket kapni, mindenképp próbáljátok ki őket!
Fedezzétek fel Egert!

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

amerika, london, párizs

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére

Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

amerika, london, párizs

A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

közeleg a tél

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette azt az EB-határozatot, amely a magyar gazdák támogatását több millió euróval kurtította volna meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére