Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
csak neked, csak most
 
 
 
 

Fazekas Sándor: Miért akarja Soros György megvásárolni a vidéken élőket?

2018. január 16. 15:28

Elgondolkodtató, hogy Soros György miért éppen most oszt pénzt karitatív célokra vidéken - nyilatkozta a 888.hu-nak Fazekas Sándor. A földművelésügyi tárca vezetője szerint a magyar falvakban és városokban élők pontosan tudják, hogy az amerikai milliárdos ezzel az akcióval leplezetlenül szavazatokat akar vásárolni.

888.hu: Mi a tétje az idei parlamenti választásnak?

Fazekas Sándor: A legfőbb tétje az az, hogy meg tudjuk-e tartani a hazánkat magyarnak a nyílt betelepítési tervekkel szemben. Nekünk most meg kell védenünk a falvainkat és városainkat, mert ami ellenünk zajlik, az valójában háború. Egy olyan agresszív folyamattal állunk szemben, amely arról szól, hogy egyesek fel akarják számolni a keresztény nemzetállamokon alapuló Európát. Az a választás tétje, hogy országunk meg tudja-e őrizni azt az államalapításkor Szent Istvántól kapott karakterét, ami egészen napjainkig meghatározta a magyar emberek értékrendjét és világfelfogását.

A magyarság 1100 éves történelme az a szilárd alap, amelyen a Fidesz-KDNP politikája nyugszik. Minden értékünket, amely része a magyar életérzésnek, megőrzendőnek tartunk, mert mi magyarok akarunk maradni. A nyelvünk, a kultúránk, a szokásaink, a világlátásunk határoz meg bennünket, és ezekből nem szabad engedni. A magyar nemzet már sok külső beavatkozási szándékot látott, ezért a helyén tudjuk kezelni az ilyen kísérleteket.

Fotó: Kozma Zsuzsi

888.hu: Mi a különbség a Fidesz-KDNP és a balliberális ellenzék vidéki Magyarország számára megfogalmazott politikai üzenetei között?

Fazekas Sándor: Az én saját karcagi, nagykunsági tapasztalatom alapján úgy látom, hogy csak a Fidesznek van olyan vidék- és agrárpolitikája, illetve fejlesztéspolitikája, ami a nagyobb központoktól távol eső települések számára is megnyitja a felemelkedés lehetőségét. A vidéken élő emberek nem akarnak elköltözni a szülőföldjükről. Azt szeretnék, hogy a falvakban is olyan életszínvonalon élhessenek, mint a városban lakók. Nekünk pedig az a célunk, hogy mind a megélhetésben, a közlekedésben, a települési infrastruktúrában lehetővé tegyük életkörülményeik javítását.

Csak a Fidesz-KDNP kormánynak van olyan átfogó és rendszerezett koncepciója a vidéken élők támogatására, ami egyszerre kiterjed az oktatás, az egészségügy és az infrastruktúra fejlesztésére egyaránt. Az ellenzéknek a vidékkel kapcsolatban se elképzelése, se programja, sem politikai vezetői nincsenek.

888.hu: Miért van az, hogy az ellenzék nem tud mit kezdeni a vidékkel?

Fazekas Sándor: A gazdatársadalom, a vidék döntően nemzeti érzelmű, keresztény, nemzetfenntartó erő. Ez régóta problémát okoz a balliberálisoknak. Nem tudják megtalálni a hangot a vidéki emberekkel, de igazából nem is akarnak az ott élők problémáin segíteni. Nekik csak nyűg a vidéki falvak, a kisvárosok lakossága. Ez olyan régóta így van, hogy már az ötvenes években a magántulajdon felszámolása, a téeszesítés, az erőszakos iparosítás mind azt a célt szolgálta, hogy megtörjék a vidék ellenállását. Ennek a baloldali hozzáállásnak a nyomai a mai napig fellelhetőek.

De hiába, mert ma újra reneszánszát éli a vidéki identitás, életfelfogás, a gazdálkodás. Nagyon sok családi gazdaság van. A határban minden négyzetmétert megművelnek. Minden tájegységnek megvan a saját identitása, ami nem véletlen. A balliberálisok viszont nem találják a helyüket ebben a világban.

888.hu: A mezőgazdaság és a vidékfejlesztés területén a kormányzat működéséből mi az, ami kiemelkedő sikerként könyvelhető el?

Fazekas Sándor: Az a legfontosabb, hogy a mezőgazdaság képes legyen megélhetést nyújtani az embereknek. Ha csak az agráriumot és az élelmiszeripart vesszük, akkor 2010 óta 70 ezer új munkahely jött létre. Úgy, hogy eközben a családi gazdaságok felé elmozdulva átalakultak a földhasználati viszonyok is. De ebben az időszakban változtak külpiacaink és új földtörvényt is alkottunk, állami földeket értékesítettünk, illetve a vadászati és halgazdálkodási jogosultságok újraelosztása is megtörtént. A mezőgazdaság teljesítménye nőtt, mint ahogy a foglalkoztatottság is. Ez enyhítette a kistelepüléseken korábban meglévő munkanélküliséget. Sőt, sok helyen ma már szakember, illetve munkaerőhiányról beszélhetünk a vidéki térségekben. Sokszor már egészen kis falvakban is.

888.hu: Sikerágazatnak tekinthető egyébként az agrárium, a tágan vett vidék gazdasága most Magyarországon?

Fazekas Sándor: Igen. Ma Magyarországon agrárbéke van. Ezt bizonyítja az is, hogy az agrárkamarai választáson több mint 40 ezer szavazó tette le a voksát a mi politikánk mellett. Ez részben annak köszönhető, hogy a kormányzásunk ideje alatt az agrártámogatások nemcsak megőrizték a reálértéküket, hanem nőttek is. Beálltak az uniós középmezőny szintjére. Nekünk elemi érdekünk, hogy az agrártámogatásokat közvetlenül a mezőgazdaságra fordítsuk. Az EU egyes tagállamai és Brüsszel viszont más véleményen van. Egyesek azt javasolták, hogy a migránsok betelepítésére kellene fordítania inkább az unió jelenlegi agrár- és vidékfejlesztési támogatásainak egy részét. Számunkra az a legfontosabb, hogy a támogatásokat a gazdák kapják meg. Mert így érhető el, hogy a minőségi élelmiszer méltányos áron legyen hozzáférhető. Az agrártámogatások fő haszonélvezői igazából a vásárlók, hiszen ha csökkenne az uniós támogatások mértéke, akkor nőne az élelmiszerek fogyasztói ára.

Fotó: Kozma Zsuzsi

888.hu: Igazolta-e az élet a magyar földet magyar tulajdonban tartó politikát?

Fazekas Sándor: Bevált a földtörvény, mert bizonyítottan nagyon komoly akadálypályát jelent a spekulánsok földszerzése előtt. Ezt mutatja az is, hogy az ellenzék hiába kereste, eddig nem tudott még egyetlen példát sem találni arra, hogy bármely külföldi is magyar földet tudott volna venni. Miután az ellenzéknek nincsen vidékpolitikája, így nincs olyan megoldása sem, amely földügyben segítséget nyújtana az embereknek. Még elképzelésük sincs arról, hogy mit lehetne ezen a téren másként csinálni. Kolompolás, tiltakozás az volt, de aztán például a Jobbik által beígért földtörvény tervezetét senki sem láthatta, az sohasem készült el. Mi ezzel szemben meghoztunk egy olyan törvényt, ami évek óta bizonyítottan a magyar gazdák érdekeit szolgálja. Emellett csökkentettük a földhaszonbérlet felső határát, így egyre több családi kis és közepes gazdaság jutott és juthat földhöz.

888.hu: Mi a helyzet a magyarországi szarvasgomba-termesztés fejlesztéséről szóló nagyratörő tervekkel? Lehet nagyhatalom Magyarország ezen a téren?

Fazekas Sándor: Nagy lehetőségek vannak ezen a területen, hiszen komoly természeti kincsünkről van szó, amely olyan értéket képvisel, mint a tokaji bor. Az elmúlt években a termeléshez szükséges feltételek, így például a jogi környezet is rendeződött. Már megjelentek az első, ebből az alapanyagból és itthon elkészített feldolgozott élelmiszerek is. De a szarvasgombához hasonlóan fontos az egyéb gombák és számos más erdei gyümölcs feldolgozása is.

888.hu: Soros György, az amerikai tőzsdespekuláns milliárdos nemrég meghirdette, hogy az idei választási kampányban nem kevés pénzt fog majd elkölteni – úgymond karitatív célokra – civil szervezeteken keresztül a magyar vidéken. Elfogadható-e ez a fajta direkt külső beavatkozás a magyar belügyekbe?

Fazekas Sándor: A vidéken élőket nem kellene lenézni. Miért akarja Soros György megvásárolni a vidéken élőket? Ők pontosan látják, ha valaki szavazatot akar vásárolni, illetve, hogy ki az, aki ténylegesen az ő érdekeiket képviseli. Ha ez a pénzosztási terv megvalósul, akkor az csakis egy átlátszó szavazatvásárlásról szólhat. Most még nem látható, hogy pontosan mi is fog történni ebben az ügyben, ez nyilvánvalóan csak a választási kampány hajrájában derül majd ki. A vidéken élő emberek az elmúlt évek tapasztalatai alapján pontosan tudják, hogy ma Magyarországon az ő érdekeiket ténylegesen csak a Fidesz-KDNP képviseli. Csak nekünk van olyan kormányzási tapasztalatunk, amely garantálja a vidék megerősítését, az ott élők helyzetének javítását.

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német keresztény egyházak mentik meg a kitoloncolás elől a migránsokat

A német keresztény egyházak mentik meg a kitoloncolás elől a migránsokat

amerika, london, párizs

A német protestáns és katolikus egyházak idén eddig közel 500 migránst mentettek meg a kitoloncolástól. Az AfD emiatt már szót emelt az egyházak "humanitárius" akciói miatt.

Ismét tízezrek tüntetnek Macron ellen

Mintegy nyolcvan helyszínen, több mint hatvan francia civil szervezet, egyesület, szakszervezet vonult utcára Franciaországban, hogy Emmanuel Macron gazdaságpolitikája ellen tiltakozzon.

Fucsovics megnyerte a genfi tenisztornát

Fucsovics megnyerte a genfi tenisztornát

hajrá, magyarok!

Fucsovics Márton megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját az 501 ezer euró (159 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás férfi tenisztornán.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Mellár Tamás, a független politikus

Csak a hülyék nem félnek

Csak a hülyék nem félnek

piszkostizenkettő

Bennünk, akik jártunk már Párizsban, Gábor László sorai semmiféle megütközést nem keltettek. Mi, akik láttuk, milyen volt, és most milyenné vált, az Origo főszerkesztőjének minden egyes sorával egyetértünk.

Váratlanul ismét találkozott a két koreai elnök

Szombaton a Dél-, és Észak-Korea határán húzódó demilitarizált zónában találkozott a két ország vezetője. A váratlan személyes tárgyalás a második alkalom Mun Dzsein és Kim Dzsongun között. A megbeszélés a Trump-Kim találkozó előkészítése érdekében zajlott.

Meg kell-e hurcolni mindenkit, aki használja a telefonját vezetés közben?

A keddi ceglédberceli baleset után merült fel a kérdés, vannak, akik Schobert Norbit is feljelentették az üggyel kapcsolatban.

Gaudi Nagy Tamás: Elkerülhetetlen a szakadás a Jobbikban

Gaudi Nagy Tamás: Elkerülhetetlen a szakadás a Jobbikban

csak neked, csak most

A Jobbik pártvezetésnek a Toroczkai László és követői elleni reakciói alapján elkerülhetetlennek tartja a Jobbik pártszakadását - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Gaudi Nagy Tamás , aki emellett óriási bűnnek tekinti, hogy az osztrák Szabadságpárt modellje helyett a Vona-Simicska duó által túltolt néppárti fordulat morálisan, politikailag és pénzügyileg is lenullázta a Jobbikot. Gaudi Nagy Tamás rövid távon nem tervezi, hogy visszatér a pártpolitikába, de a patrióta erők földcsuszamlásszerű előretörését várja a jövő évi európai parlamenti választáson, amelyben ezért akár képviselő-jelöltként is részt venne.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Az oldal a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató itt. Elfogadom.
Vissza az oldal tetejére