Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
fehér férfi
 
 
 
 

Faji alapon hamisított történelmet tanítanak a norvég iskolákban

2019. január 29. 21:52

A norvég történelemtankönyvek szerint, ami fehér és európai, az csak rossz lehet.

Érdekes írást közölt a hétvégén a resett.no norvég hírportál. A tartalmas cikkben a bergeni egyetem egyik hallgatója, Kristoffer Tyssoy Hoisaether egy tavaly megjelent tanulmányának eredményeit összegzi.

Hoisaether hat darab középiskolásoknak, valamint három darab általános iskolásoknak szánt, a 2006-os norvég oktatási reform után megjelent történelemtankönyvet vizsgált meg (tehát a kutatása tárgyát képező könyvek a norvég történelemoktatás jelenleg uralkodó szemléletét reprezentálják).

Hoisaether munkájában arra a megállapításra jutott, hogy a norvég tankönyvekben

az európaiak szisztematikusan "elnyomókként" és "kizsákmányolókként" vannak ábrázolva, ezzel szemben a más rasszú vagy vallású közösségeket rendre áldozatnak állítják be.

A szerző megjegyzi, hogy a vizsgált történelemtankönyvekben kizárólag azok a tömeggyilkosságok és vérengzések vannak megemlítve, melyeket a fehérek követtek el.

Fotó: AFP

Az a tény, hogy a fehérek és az európaiak ennyire egyoldalúan, negatív színben vannak feltüntetve, egy rendkívül torz történelemszemlélet kialakulását eredményezi a norvég fiatalok körében”

– adott hangot aggodalmának Hoisaether, aki az írásában több példát hoz, amellyel alátámasztja az állítását.  

Lássunk ezek közül néhányát, hogy képet kapjunk arról, mi zajlik Norvégiában történelemoktatás címén:

  • az egyik tankönyvben a kegyetlenség és a kapzsiság „tipikusan európai sajátosságnak” van titulálva;  
  • az Amerikába érkező fehérek indiánok millióit irtották ki, ezzel szemben a nem európaiak hódításai jóval finomabban vannak megfogalmazva, a középkori arabok például „nagy területekre terjesztették ki a hatalmukat”;  
  • amíg a kereszténység egy brutális és terjeszkedő vallás, amely rendszeresen rendezett tömeges kivégzéseket, addig az iszlámot képviselő államok, főként a Török Birodalom rendkívül pozitív színben van feltüntetve, mivel a „vallási tolerancia fontos érték volt a számukra”;  
  • a középkorban üldözött nem muszlimokról egy szó sem esik, a 700 évig muszlim megszállás alatt álló spanyol területek ellenben a béke szigetei voltak, ahol "boldogan éltek egymás mellett" a különböző vallások és kultúrák;  
  • a keresztes hadjáratok szinte az összes tankönyvben véres és kegyetlen eseményekként vannak leírva, melyek során a keresztes lovagok "élvezettel" gyilkoltak le nőket, gyerekeket és időseket, különösképpen Jeruzsálem elfoglalása kapcsán repkednek az olyan jelzők, mint hogy "páratlanul brutális", "véres", vagy éppen "kegyetlen", ugyanakkor az arab, a török, de még a mongol hódításokról szóló fejezetekből is kimaradtak a gyilkosságokra utaló részek;  
  • a norvég diákok azt olvashatják a tankönyvekben, hogy a Biblia a benne foglalt nőgyűlölő nézetek miatt a "nők elnyomásának hatékony fegyverévé vált a keresztény Európában", ezzel szemben az iszlám szent könyve, a Korán "jótékony hatást gyakorolt a női egyenjogúság kialakulására".

Tanulmányának végén Kristoffer Tyssoy Hiisaether kifejezi abbéli reményét, hogy a dolgozata elindít egy párbeszédet Norvégiában, s sikerül pozitív változásokat elérni a mára már teljesen egyoldalúvá, önfeladóvá és fehérellenessé váló norvég történelemoktatásban.

De aztán gyorsan hozzáteszi, hogy erre nem sok esélyt lát.

OLVASTAD MÁR?

fehér férfi
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

amerika, london, párizs

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének a bevetését fontolgatja.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

amerika, london, párizs

Az iszlám szélsőségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet előtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Márki-Zay Péter a bíróság szerint is hazudott

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter "független" hódmezővásárhelyi polgármestert.

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

amerika, london, párizs

Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő.

A Magyarországon elkapott szír terrorista letartóztatását meghosszabbították

Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére