Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szatén
 
 
 
 

Ezzel kerülhetsz be a leggazdagabbak közé

2016. január 18. 14:38

A leggazdagabb egy százaléknak épp annyi a vagyona, mint a maradék 99-nek. A top 10 százalékba pedig nem is nehéz bekerülni - nyugati mércével mérve.

A világ krémje mostanra megint annyi vagyont halmozott fel, amennyin a föld maradéka osztozik. A krémek krémje, a leggazdagabb 62 ember vagyona együtt épp akkora, mint a világ szegényebb felének vagyona együttvéve (2010-ben még a leggazdagabb 388 ember vagyonát kellett összedobni ahhoz, hogy kiadja a világ szegényebbik felének vagyonát).

Az Oxfam által közzétett, a Credit Suisse által összegyűjtött adatok alapján elmondható: az egyenlőtlenségeket sürgősen mérsékelni kell, ha a Davos-ban összegyűlt pénzemberek nem akarják, hogy rájuk gyújtsák a házat. Az elmúlt években ugyanis nemhogy mérséklődtek, hanem mélyültek a vagyoni különbségek.

Hiába az elitellenes tüntetések, a gazdasági válság kapcsán támadt új érzékenységünk a kivételezettekkel szemben, a pénzügyi válság kapcsán felmerült jogos követelés az adóparadicsomok felszámolásáért, a helyzet semmit nem javult az elmúlt években. Sőt, a Credit Suisse kutatása szerint míg 2000-2009 között a vagyoni egyenlőtlenségek mérséklődtek (azaz a leggazdagabbak által kézben tartott vagyona arányaiban csökkent), az elmúlt öt évben megint zsírosabbak lettek a gazdagok.

Bár a gazdagok egyre gazdagabbak, még mindig nem lehetetlen bekerülni az elitklubba: a Credit Suisse szerint elég lehet hozzá 68 800 dollárnyi vagyon (azaz kb. 20 millió forintnyi készpénz vagy készpénzzé tehető eszközállomány), hogy a leggazdagabb 10 százalék tagjának mondhassa magát az ember. Az egy százalékba ennél persze többre, 760 000 dollárnyi (kb. 220 millió forintnyi) vagyonra lenne szükség. A feltételes mód a svájci elitbank szerint azért indokolt, mert a dúsgazdagok vagyonának felmérése meglehetősen nehézkes, így feltételezik, hogy a valóságban ennél azért több pénzen csücsülnek.

(BBC News)

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

piszkostizenkettő

A rossz színész is színész. De ő még az sem. Statiszta. Karácsony Gergely a színpadon.

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

hajrá, magyarok!

A napokban sokat foglalkoztunk Dzsudzsák Balázzsal és a legújabb klubváltásával. A focista levélben mondta el véleményét a körülötte zajló felhajtásról.

Újabb sokk Németországban: nyugdíjasokat bántalmazott és rabolt ki egy migráns család

Egy öttagú társaság - a rendőrség feltételezése szerint egy migráns család - rabolt ki és bántalmazott súlyosan egy agg német házaspárt a Ruhr-vidéken.

Ha ebből a nyolc szokásból többet is űzöl, akkor téged sajnos minden autós gyűlöl

Bizonyára veletek is előfordult már a közlekedésetek során egy-egy jelenetsor láttán, hogy a pokolra kívántátok embertársatokat. Nem veletek van a baj!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére