Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szatén
 
 
 
 

Ezzel kerülhetsz be a leggazdagabbak közé

2016. január 18. 14:38

A leggazdagabb egy százaléknak épp annyi a vagyona, mint a maradék 99-nek. A top 10 százalékba pedig nem is nehéz bekerülni - nyugati mércével mérve.

A világ krémje mostanra megint annyi vagyont halmozott fel, amennyin a föld maradéka osztozik. A krémek krémje, a leggazdagabb 62 ember vagyona együtt épp akkora, mint a világ szegényebb felének vagyona együttvéve (2010-ben még a leggazdagabb 388 ember vagyonát kellett összedobni ahhoz, hogy kiadja a világ szegényebbik felének vagyonát).

Az Oxfam által közzétett, a Credit Suisse által összegyűjtött adatok alapján elmondható: az egyenlőtlenségeket sürgősen mérsékelni kell, ha a Davos-ban összegyűlt pénzemberek nem akarják, hogy rájuk gyújtsák a házat. Az elmúlt években ugyanis nemhogy mérséklődtek, hanem mélyültek a vagyoni különbségek.

Hiába az elitellenes tüntetések, a gazdasági válság kapcsán támadt új érzékenységünk a kivételezettekkel szemben, a pénzügyi válság kapcsán felmerült jogos követelés az adóparadicsomok felszámolásáért, a helyzet semmit nem javult az elmúlt években. Sőt, a Credit Suisse kutatása szerint míg 2000-2009 között a vagyoni egyenlőtlenségek mérséklődtek (azaz a leggazdagabbak által kézben tartott vagyona arányaiban csökkent), az elmúlt öt évben megint zsírosabbak lettek a gazdagok.

Bár a gazdagok egyre gazdagabbak, még mindig nem lehetetlen bekerülni az elitklubba: a Credit Suisse szerint elég lehet hozzá 68 800 dollárnyi vagyon (azaz kb. 20 millió forintnyi készpénz vagy készpénzzé tehető eszközállomány), hogy a leggazdagabb 10 százalék tagjának mondhassa magát az ember. Az egy százalékba ennél persze többre, 760 000 dollárnyi (kb. 220 millió forintnyi) vagyonra lenne szükség. A feltételes mód a svájci elitbank szerint azért indokolt, mert a dúsgazdagok vagyonának felmérése meglehetősen nehézkes, így feltételezik, hogy a valóságban ennél azért több pénzen csücsülnek.

(BBC News)

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

kétharmad

A megkérdezettek 60 százaléka inkább egyetért az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium azon előterjesztésével, melynek keretében megszűnik a gender szak állami finanszírozása - derül ki a Századvég Alapítvány által a 888.hu számára készített közvélemény-kutatásból.

Egyre többen utasítják el az ENSZ migrációs paktumát az EP-ben is

Több felszólaló határozottan bírálta az ENSZ migrációs csomagját, de voltak olyanok is, akik támogatták a bevándorlást ösztönző paktumot az Európai Parlament (EP) kedd esti vitáján.

Macron és Zuckerberg együtt cenzúrázhatja a Facebookot

Macron és Zuckerberg együtt cenzúrázhatja a Facebookot

amerika, london, párizs

A francia kormány emberei lehetnek az első külső cenzorok a Facebook történetében.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a szerdai nap folyamán!

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

amerika, london, párizs

Felmászott az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre mintegy húsz közép-amerikai migráns, akik az egyik migránskaravánnal indultak útnak Hondurasból egy hónappal ezelőtt, hogy eljussanak az Egyesült Államokba - közölték szemtanúk és a helyszínen tartózkodó újságírók.

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére