Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
spring is coming
 
 
 
 

Ezúttal tanúként lesz meghallgatva Czeglédy

2017. szeptember 25. 13:28

Tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezettel kapcsolatos büntetőperben a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a makói szövetkezet több mint félmilliárd forint áfát csalt el alig több mint egy év alatt.

Csütörtökön tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát a Szegedi Törvényszéken egy már felszámolt iskolaszövetkezet ügyében. A makói iskolaszövetkezet vezetői a vád szerint 2012 januárjától 2013 tavaszáig több mint félmilliárd forintnyi áfát csaltak el. A vádirat szerint a szövetkezet diákmunkásokat közvetített egy kft.-n keresztül a Czeglédy Csaba által irányított, szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt.-nek. A kiközvetített diákok a munkát el is végezték, a szövetkezet ki is számlázta a díjat, ám áfabevallást nem nyújtott be, és az adót sem fizette meg – írja a Magyar Idők.

Fotó: MTI Fotóbank

A büntetőperben különösen nagy értékű költségvetési csalással vádolják a makói iskolaszövetkezet két vezetőjét. Egyikük vallomásában elmondta, hogy 2011 szeptemberében kérték fel az iskolaszövetkezet elnökének, feladata a közvetítői munka előkészítése lett volna. Mivel azonban 2012 áprilisáig nem történt semmi, lemondott a szövetkezet elnöki posztjáról.

Ekkor néhány teljesítésigazolást írattak alá vele , így tudta meg, hogy valakik a háttérben működtették a céget. Ahogy elmondta, azért írta alá a papírokat, mert azt mondták neki, hogy enélkül nem tudja átvenni a munkát a következő elnök. A vádirat szerint egyébként 2012 januárja és márciusa között 136 millió forintnyi áfát nem fizetett meg a szövetkezet. A következő elnök 2013 márciusáig további 460 millió forintnyi áfát csalt el.

A korábbi tárgyalásokon kiderült, hogy a szövetkezetet alapító férfit Czeglédy Csaba kérte fel a vállalkozás elindítására. Az azóta előzetes letartóztatásban ülő szocialista önkormányzati képviselő akkor tagadta, hogy bárkit is felkért volna a makói szövetkezet megalapítására.

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Angela Merkel a kínai elnökkel egyeztetett

Kölcsönös látogatásokról és országaik stratégiai együttműködésének elmélyítéséről egyezett meg Angela Merkel német kancellár és Hszi Csin-ping kínai elnök szombati telefonbeszélgetésük során - közölte Steffen Seibert, a berlini kancellári hivatal szóvivője.

Kövér: az ellenzéki káoszkoalíció bevándorlóországgá alakítaná Magyarországot

Kövér: az ellenzéki káoszkoalíció bevándorlóországgá alakítaná Magyarországot

spring is coming

Kövér László szerint a magyar nemzet és Európa érdeke is az, hogy Magyarország jelenlegi kormánya folytatni tudja munkáját az áprilisi parlamenti választások után.

Németországban és Belgiumban is afgán migránsok gyilkoltak a héten

Németországban és Belgiumban is afgán migránsok gyilkoltak a héten

amerika, london, párizs

Mindketten a saját barátnőjüket késelték halálra, az egyik áldozat mindössze 17 éves volt.

Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről

Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről

spring is coming

Egy, a 70-es években Göteborgba kivándorolt magyar férfi szerint a svéd kormány azért engedi be "orrvérzésig" a bevándorlókat, mert szavazatokat vár tőlük.

Nagyot égett Volner a jobbikos fórumon

Nagyot égett Volner a jobbikos fórumon

spring is coming

Vasárnap Nagykőrösön tartott kampányrendezvényt a Jobbik, de az előadásra szinte senki sem volt kíváncsi.

Megkéselte tanárát egy 7 éves diák Németországban

Már korábban is sok baj volt vele, de a hatóságok nem tettek semmit.

Orbán Viktor is üzent a rendkívüli hóhelyzet miatt

A miniszterelnök a rendkívülinek számító időjárási helyzet miatt ellátogatott az operatív törzs budapesti központjába, melyről egy videó is felkerült a Facebook-oldalára.

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

amerika, london, párizs

Az Iszlám Állam nem állt le, bár egyre több területet vesztenek el, egyes embereket még mindig könnyen tudnak mozgósítani szerte Európában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére