Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Ezúttal tanúként lesz meghallgatva Czeglédy

2017. szeptember 25. 13:28

Tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezettel kapcsolatos büntetőperben a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a makói szövetkezet több mint félmilliárd forint áfát csalt el alig több mint egy év alatt.

Csütörtökön tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát a Szegedi Törvényszéken egy már felszámolt iskolaszövetkezet ügyében. A makói iskolaszövetkezet vezetői a vád szerint 2012 januárjától 2013 tavaszáig több mint félmilliárd forintnyi áfát csaltak el. A vádirat szerint a szövetkezet diákmunkásokat közvetített egy kft.-n keresztül a Czeglédy Csaba által irányított, szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt.-nek. A kiközvetített diákok a munkát el is végezték, a szövetkezet ki is számlázta a díjat, ám áfabevallást nem nyújtott be, és az adót sem fizette meg – írja a Magyar Idők.

Fotó: MTI Fotóbank

A büntetőperben különösen nagy értékű költségvetési csalással vádolják a makói iskolaszövetkezet két vezetőjét. Egyikük vallomásában elmondta, hogy 2011 szeptemberében kérték fel az iskolaszövetkezet elnökének, feladata a közvetítői munka előkészítése lett volna. Mivel azonban 2012 áprilisáig nem történt semmi, lemondott a szövetkezet elnöki posztjáról.

Ekkor néhány teljesítésigazolást írattak alá vele , így tudta meg, hogy valakik a háttérben működtették a céget. Ahogy elmondta, azért írta alá a papírokat, mert azt mondták neki, hogy enélkül nem tudja átvenni a munkát a következő elnök. A vádirat szerint egyébként 2012 januárja és márciusa között 136 millió forintnyi áfát nem fizetett meg a szövetkezet. A következő elnök 2013 márciusáig további 460 millió forintnyi áfát csalt el.

A korábbi tárgyalásokon kiderült, hogy a szövetkezetet alapító férfit Czeglédy Csaba kérte fel a vállalkozás elindítására. Az azóta előzetes letartóztatásban ülő szocialista önkormányzati képviselő akkor tagadta, hogy bárkit is felkért volna a makói szövetkezet megalapítására.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Bitcoinod van? Van egy rossz hírem!

Egy hónap alatt értékének csaknem a felét elvesztette a virtuális valuta, aminek árfolyama szerda délután tízezer dollár alá csúszott.

A legmagasabb rangú amerikai dzsihadista exfelesége vallott az iszlámról

Férjével együtt mentek Szíriába és álltak az Iszlám Állam szolgálatába, de ő hamar megunta, így elszökött.

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

közeleg a tél

Gál Kinga fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének a bolgár elnökség programjával foglalkozó vitáját követően elmondta, hogy a migráció nem vezethet további megosztottsághoz a tagállamok között, a migránsokat nem lehet kötelező kvóták szerint szétosztani Európában.

A görög kommunisták megint randalíroztak

A csődközelben lévő állam szigorítani akart, amire anarchista fiatalok berontottak a pénzügyminisztérium épületébe.

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

amerika, london, párizs

Megalakult Katalónia új összetételű parlamentje szerdán Barcelonában, amely első ülésén megválasztotta a törvényhozás új, függetlenségpárti elnökét, valamint elnökségét.

Egy késelő migránstinit börtön helyett inkább kitiltanak a városból

Egy 15 éves migránst és édesapját arra szólította fel a városvezetés, hogy költözzenek el Cottbusból, mivel a fiú részt vett egy késeléses támadásban.

Élet a francia börtönökben: túl sok az iszlamista, nem éri meg havi 1500 euróért itt dolgozni

Élet a francia börtönökben: túl sok az iszlamista, nem éri meg havi 1500 euróért itt dolgozni

amerika, london, párizs

A hét eleje óta sztrájkolnak a francia börtönőrök az embertelen állapotok miatt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére