Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ezúttal a volt pártelnök égette szénné Hillary Clintont

2017. november 5. 10:28

WASHINGTON, 10:28

Donna Brazile a Demokrata Országos Bizottság (DNC) volt vezetője 2016 szeptemberében komolyan fontolóra vette, hogy "lecseréli" Hillary Clintont, és Joe Biden alelnök lesz a demokraták elnökjelöltje – derült ki a The Washington Post című napilap által a volt pártelnök jövő héten boltokba kerülő könyvének szombaton nyilvánosságra hozott részletéből.

A lap – amely megkapta a megjelenésre váró könyv egyik példányát – közölte azt a részletet, amelyben Brazile arról ír, hogy tavaly szeptemberben, miután a 2001. szeptember 11-i terrorcselekmény New York-i megemlékezésén Hillary Clinton összeesett, komolyan szóba került, hogy a novemberi elnökválasztáson már Joe Biden legyen a párt elnökjelöltje.   Brazile úgy ítélte meg, hogy

a Clinton-kampány vérszegény és a vereség szaga lengi körül." 

A Demokrata Párt akkori vezetője, részletezve a párton belüli megosztottságot, a könyvben kifejtette, hogy a Clinton lecserélését célzó egyeztetéseket zárt ajtók mögött meg is kezdte. Nemcsak Hillary Clintont, hanem alelnökjelöltjét, Tim Kaine virginiai szenátort is el akarta mozdíttatni. Tizenkét lehetséges új elnökjelölt neve merült fel – állította – végül Biden és Cory Booker New Jersey-i szenátor alelnökjelöltségét tartotta a legkomolyabban vehető választásnak. A volt pártelnök arról nem számolt be, hogy tervét és személyi javaslatait a pártban konkrétan kivel vitatta meg.

Az amerikai sajtóban megjelent részletek után a Demokrata Párt belső ügyeit jól ismerő szakértőket szólaltattak meg, akik egyöntetűen azt hangoztatták: Brazile az elnökjelölt cseréjéről egyedül nem is dönthetett volna. A Demokrata Párt szabályzata szerint ugyanis az elnökjelölt vagy az alelnökjelölt halála, lemondása vagy akadályoztatása esetén a pártelnöknek a demokrata párti vezetők és kormányzók részvételével kongresszust kell összehívnia, s csakis a kongresszus jogosult új elnökjelöltet, illetve alelnökjelöltet megnevezni.

Köztudott volt, hogy Hillary nem örvend kicsattanó egészségnek.

Hillary Clinton egészségi állapotáról a tavalyi elnökválasztási kampányban sok szó esett, mivel többször egyensúly- és beszédzavarokkal küszködött. Az elnökjelölt még 2012-ben kisebb műtéten esett át, amikor életveszélyes vérrögöt távolítottak el a koponyájából. Clinton néhány héttel ezelőtt Londonban esett össze, amikor a választásról szóló könyvének bemutatója alkalmából a BBC-ben kellett volna megjelennie.

Az MTI szerint Donna Brazile könyvéből az első részletek csütörtökön, politikai bombát robbantva  kerültek nyilvánosságra. A Demokrata Párt volt vezetőjének akkor azon állításait közölte a Politico című lap, melyek szerint Hillary Clinton a Demokrata Pártot illető pénzeket használt a saját kampányára.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére