Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ezt biztos nem gondoltad volna a magyarországi civil szervezetekről

2017. április 12. 08:28

Nemhogy csökkent volna a civil szervezetek támogatása, hanem épp ellenkezőleg. A Magyar Idők cikke szerint 2010 óta 140 milliárdról 202 milliárd forintra nőtt a hozzájárulás.

Fülöp Attila, helyettes államtitkár a lapnak úgy fogalmazott: sajnálatos kép alakulhatott ki a közvéleményben, hogy pár tucat, túlreprezentált szervezet testesíti meg a civil szférát, ráadásul ezt sugallja a sajtó egy része is, miközben a kormányt civilellenességgel vádolják.

Ezzel szemben a valóság az, hogy

2010 óta folyamatosan nőtt – 140-ről 202 milliárd forintra – a civil szervezetek éves támogatása.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A helyettes államtitkár megjegyezte: a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott pályázatokról hamarosan döntés születik, abban pedig, hogy a külföldi érdekeket kiszolgáló szervezetekkel szemben a valódi, értékteremtő munkát végző civileket a szélesebb közvélemény is megismer­hesse, a Civil Információs Centrumoknak is fontos szerepük lehet.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Civil Információs Centrumokkal kapcsolatban hozzátette: a létrehozásukkal régiónként, pályázati úton kiválasztottak egy-egy szervezetet, amelyek ugyanúgy egyesületi formában működnek, és ezért ugyanazokkal a feladatokkal, problémákkal, kihívásokkal szembesülnek, mint a többiek.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A centrumok a pályázati lehetőségektől, a munkaügyi kérdéseken át a könyvelésig mindenben segítséget tudnak nyújtani, emellett folyamatosan információval látják el a hozzájuk fordulókat, hogy azok – például egy hagyományőrző kör vagy sportegylet – inkább az eredetileg vállalt céljaikra koncentrálhassanak.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére