Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Ezt a baloldal nem ismeri: lezüllesztés helyett fejlődés a MÁV-nál

2018. december 10. 08:10

A vasúttársaság szerint a jövő évi menetrend már maximálisan utasközpontú lesz, új járatokat, felújított kocsikat, egyes vonalakon pedig korszerű motorvonatokat is üzembe helyeznek. Nemzetközi viszonylatban pedig Budapest és Berlin között Lengyelországon keresztül újra közvetlen éjszakai összeköttetés áll rendelkezésre.

A MÁV minden eddiginél utasközpontúbb menetrendet hozott létre. A 2018/2019-es vasúti menetrend létrehozásánál olyan szempontokat is figyelembe vettek, mint a Budapest és Győr közötti új létesített új járat, mely a fővárosi színházak vidéki közönségének fog kedvezni, Debrecen térségében korszerű motorvonatok emelik a közlekedés színvonalát.

A menetrend tervezésekor figyelembe vettük az utazási szokások változásait, az utasforgalmi igényeket, így az új menetrend ezekhez is igazodik. Az elmúlt években kialakított menetrendeknek, a jegyértékesítés modernizálásának, a pályafejlesztéseknek, a felújított kocsiknak és az új motorvonatoknak is köszönhe­tően az utóbbi három évben mintegy négymillióval nőtt az utasszám"

– közölte a vasúttársaság. 

Az itt látható, emeletes szerelvények 2019 végétől közlekednek a Budapest-Vác és a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon.

A fejlesztések magja belföldön tapasztalható, Pápa és Budapest között InterCity minőségű kocsik, Debrecen térségében Desiro motorvonatok közlekednek, míg Dunakeszinél több gyorsított vonat áll meg, Budapest és Győr között pedig új járatok is közlekednek.

A késő esti, eddig Ceglédig közlekedő gyorsvonat Kecskemétig megy, Győr, Szombathely és Zalaegerszeg felől a Balaton irányába új átszállási és eljutási lehetőségek adódnak az utasok számára.

A Fonyód–Kaposvár vonalon a pálya átépítése lehetővé tette, hogy a vonatok rövidebb menetidővel közlekedjenek, a csatlakozások is jobbak lettek Kaposvárott és Fonyódon. Egyes vonatok több helyen állnak meg, a Pécs és Tapolca között közlekedő fürdővonat például Somogyjád, Osztopán, Somogyvár és Öreglak állomáson is"

– adta hírül a társaság. 

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vonalon közlekedő Somogy IC az utasok kérésének eleget téve megáll Kiskorpád, Jákó-Nagybajom, Kutas, Beleg, Ötvöskónyi és Bolhás településen is. A Mátészalka–Csenger vonalon új, kedvezőbb menetrend alapján közlekednek a vonatok. A Budapest–Százhalombatta–Pusztaszabolcs–Dunaújváros és a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vonalon a pályafelújítások miatt az év nagy részében vágányzári menetrend lesz érvényben, egyes szakaszokon pótlóbuszos átszállásokra is számítani kell az utasoknak – közölte a MÁV-Start.

A MÁV továbbá tudatta, hogy nemzetközi viszonylatban is vannak újdonságok: Bécs, Budapest és Kolozsvár között új járat indul, a Transilvania EuroCity egyúttal összeköttetést teremt Kelet- és Északnyugat-Magyarország között is.

 • Budapest és Bécs között felújított kocsik is közlekednek, amelyek a győri fővonalon a belföldi viszonylatban is javítják a komfortérzetet és a szolgáltatási színvonalat. Budapest és Berlin között Lengyelországon keresztül újra közvetlen éjszakai összeköttetés áll rendelkezésre.
 • Budapest és Krakkó között közvetlen, nappali összeköttetés várja az utazókat.
 • A Pécs–Villány–Magyarbóly–Pélmonostor útvonalon a kishatárforgalmat igénybe vevők napi négy vonatpárral utazhatnak. Pécsett a Budapest felőli IC-ről és a regionális személyvonatokról lehet átszállni, Eszék felé pedig Pélmonostoron biztosít csatlakozást a horvát vasút. A Citadella nemzetközi vonat a turisztikai szezonban – június 20-tól augusztus 24-ig – nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit is továbbít, ezáltal könnyebbé válik a kerékpáros utazás Budapest és az Őrség, illetve Szlovénia között.
 • A Hargita vonatpár menetideje a Budapest–Brassó viszonylaton 89 perccel csökken, mert a magyarországi szakaszon kedvezőbb idősávban közlekedik.
Ez tíz éve még nem így ment

Emlékezetes, hogy az országot a csőd szélére kormányzó baloldali vezetés két ütemben tett meg minden azért, hogy teljesen lezüllessze a hazai vasutazást. Kóka János SZDSZ-es közlekedési miniszter azt akarta, hogy a MÁV kiadásainak csökkentése érdekében megszüntessék a vasúti közlekedést bizonyos vonalakon: 2007-ben 81 mellékvonal bezárásának lehetőségét vizsgálta meg. 

2007-ben az MSZP-SZDSZ végül ezeket a vonalakat zárta be és nehezítette meg a helyiek életét:

 • Környe – Kisbér – Pápa
 • Pápa – Csorna 
 • Zalabér-Batyk – Zalaszentgrót
 • Lepsény – Hajmáskér
 • Sellye – Villány
 • Diósjenő – Romhány
 • Kisterenye – Kál-Kápolna
 • Mezőcsát – Hejőkeresztúr
 • Kazincbarcika – Rudabánya
 • Nagykálló – Nyíradony
 • Murony – Békés
 • Kunszentmiklós-Tass – Dunapataj
 • Kecskemét – Fülöpszállás
 • Kiskőrös – Kalocsa
Bajnait sem kell félteni, ő is nagy előszeretettel rombolta a MÁV-ot 

Hiába váltotta Gyurcsányékat Bajnai Gordon, a MÁV szándékos amortizálása nem maradt el, úgy tűnik ez egy baloldali hagyomány. A 2007-es nagy botrányt kavart vasútzárások után 2009-ben is nekiálltak vonalakat bezárni. December 13-án váltott menetrendet 2009-ben a MÁV, ekkor szüntették be a személyszállítást 24 vasútvonalon és vonalszakaszon, mintegy 800 kilométeren. Bajnaiék abban bíztak, hogy ezzel évente hárommilliárdot spórolhatnak. Hónig Péter akkori közlekedési miniszter eredetileg ezer kilométernyi szakaszt záratott volna be, melyen naponta 6400 ember utazott.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

kétharmad

Az ellenzéki képviselők célja kezdettől fogva az volt, hogy megzavarják az intézmény működését, és beolvassák a követeléseiket - fogalmazott Kovács Katalin ügyészségi szóvivő.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Erről szólhat a mai nap.

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

amerika, london, párizs

Közeleg az EP-választás. A milliárdos rákapcsolt.

Homoszexuális kihívója lehet Trumpnak

A 37 éves Pete Buttigieg személyében újabb demokrata párti politikus jelentkezett be az elnökjelöltségért.

Csurom véresen ébredt fel a nő, miután elkábították és megerőszakolták a migránsok

Alig öt óra alatt meghozták az ítéletet az erőszakos migránsok ügyében, életfogytiglant kaptak.

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére