Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ezeket bánják leginkább az amerikai elnökök

2016. április 13. 21:08

Nem túl sűrűn fordul elő, hogy egy elnök azt mondja, valamelyik lépése rosszul sült el. Az amerikai elnök, Barack Obama a hétvégén bevallotta, hogy nem a várakozásaiknak megfelelően alakul a helyzet Líbiában Khadafi leváltásával.

Fotó: AFP

Általában az elnökök, akkor szoktak a mellényúlásaikról nyilatkozni, amikor már ciklusuk a végéhez közelednek, vagy már nyugdíjba vonultak. Obama a líbiai beavatkozást elhamarkodottnak nevezte, de azt is mondta, hogy helyesen cselekedett.

Barack Obama elődei is elárulták, melyik lépésüket bánták meg elnökségük alatt.

George W Bush

Az előző elnök az iraki fegyverkezésről szerzett téves információkat tartja a legnagyobb hibájának.

Bushék arra alapozták az háborút, hogy Irak olyan fegyverekkel rendelkezik, amelyek tömeges pusztításra is képesek lennének. Az információ téves volt. Egy 2008-as interjújában azonban bevallotta, ha tudta volna, hogy Irak nem rendelkezik efféle fegyverekkel, akkor nem szállta volna meg. Bush ettől függetlenül emelt fővel távozott az elnöki posztról.

Fotó: AFP
Bill Clinton

Clinton a ruandai népirtást tartja az egyik fő bűnének, ami az első kormányzati ciklusa alatt történt.

A volt amerikai elnök a népirtás után négy évvel 1998-ban Ruanda fővárosába utazott, hogy sajnálatát fejezze ki, amiért nem látta világosan mi zajlik az afrikai országban és nem cselekedett elég gyorsan. Clinton kifogását, miszerint, nem volt tudatában annak, hogy Ruandában tömeges öldöklés folyik, később a titkosítás alól feloldott dokumentumok cáfolták. Az iratok alapján az Egyesült Államok, Franciaország, a volt gyarmattartó Belgium és az ENSZ is birtokában volt azoknak az információknak, amelyek egy készülődő, rohamos iramban lezajló népirtásra utaltak.

Másik legnagyobb bűnének a Monica Lewinsky-ügyet tartja. Az elnök karrierjét majdnem kettétörte a Fehér Ház gyakornokával folytatott viszony. A washingtoni alsóház 1998 decemberében megszavazta Clinton kongresszusi vád alá helyezését, az eljárás azonban nem indult el, mert a szenátus ’99 januárjában megbuktatta a javaslatot. „Félrevezettem az embereket, beleértve a feleségemet is. Mélységesen sajnálom a történteket.” – mondta Clinton.

Fotó: AFP
Ronald Reagan

Reagan is az egyik Iránnal kapcsolatos döntését bánta meg. Az iraki-iráni háború kapcsán az USA elvileg függetlenítette magát. Iránt 1984-ben felvették a terrorizmust támogató országok listájára, ami további szankciókra adott okot. Az amerikai adminisztráció megtiltotta fegyverek bevitelét Iránba, illetve bármilyen más amerikai segítségnyújtást az ország számára, valamint az embargó érintette a két ország között folyó importot és exportot is. Reagan a háború utolsó szakaszában adta ki az iráni importra vonatkozó tiltó rendelkezést. Ez azt jelentette, hogy az USA megszüntette az iráni kőolaj közvetlen importálását. Irán gazdasága a kőolaj kitermelésre épült, ezért nagy károkat okozott az országnak, nem is beszélve a háború következményeiről.

Fotó: AFP

(BBC)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére