Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ezeket bánják leginkább az amerikai elnökök

2016. április 13. 21:08

Nem túl sűrűn fordul elő, hogy egy elnök azt mondja, valamelyik lépése rosszul sült el. Az amerikai elnök, Barack Obama a hétvégén bevallotta, hogy nem a várakozásaiknak megfelelően alakul a helyzet Líbiában Khadafi leváltásával.

Fotó: AFP

Általában az elnökök, akkor szoktak a mellényúlásaikról nyilatkozni, amikor már ciklusuk a végéhez közelednek, vagy már nyugdíjba vonultak. Obama a líbiai beavatkozást elhamarkodottnak nevezte, de azt is mondta, hogy helyesen cselekedett.

Barack Obama elődei is elárulták, melyik lépésüket bánták meg elnökségük alatt.

George W Bush

Az előző elnök az iraki fegyverkezésről szerzett téves információkat tartja a legnagyobb hibájának.

Bushék arra alapozták az háborút, hogy Irak olyan fegyverekkel rendelkezik, amelyek tömeges pusztításra is képesek lennének. Az információ téves volt. Egy 2008-as interjújában azonban bevallotta, ha tudta volna, hogy Irak nem rendelkezik efféle fegyverekkel, akkor nem szállta volna meg. Bush ettől függetlenül emelt fővel távozott az elnöki posztról.

Fotó: AFP
Bill Clinton

Clinton a ruandai népirtást tartja az egyik fő bűnének, ami az első kormányzati ciklusa alatt történt.

A volt amerikai elnök a népirtás után négy évvel 1998-ban Ruanda fővárosába utazott, hogy sajnálatát fejezze ki, amiért nem látta világosan mi zajlik az afrikai országban és nem cselekedett elég gyorsan. Clinton kifogását, miszerint, nem volt tudatában annak, hogy Ruandában tömeges öldöklés folyik, később a titkosítás alól feloldott dokumentumok cáfolták. Az iratok alapján az Egyesült Államok, Franciaország, a volt gyarmattartó Belgium és az ENSZ is birtokában volt azoknak az információknak, amelyek egy készülődő, rohamos iramban lezajló népirtásra utaltak.

Másik legnagyobb bűnének a Monica Lewinsky-ügyet tartja. Az elnök karrierjét majdnem kettétörte a Fehér Ház gyakornokával folytatott viszony. A washingtoni alsóház 1998 decemberében megszavazta Clinton kongresszusi vád alá helyezését, az eljárás azonban nem indult el, mert a szenátus ’99 januárjában megbuktatta a javaslatot. „Félrevezettem az embereket, beleértve a feleségemet is. Mélységesen sajnálom a történteket.” – mondta Clinton.

Fotó: AFP
Ronald Reagan

Reagan is az egyik Iránnal kapcsolatos döntését bánta meg. Az iraki-iráni háború kapcsán az USA elvileg függetlenítette magát. Iránt 1984-ben felvették a terrorizmust támogató országok listájára, ami további szankciókra adott okot. Az amerikai adminisztráció megtiltotta fegyverek bevitelét Iránba, illetve bármilyen más amerikai segítségnyújtást az ország számára, valamint az embargó érintette a két ország között folyó importot és exportot is. Reagan a háború utolsó szakaszában adta ki az iráni importra vonatkozó tiltó rendelkezést. Ez azt jelentette, hogy az USA megszüntette az iráni kőolaj közvetlen importálását. Irán gazdasága a kőolaj kitermelésre épült, ezért nagy károkat okozott az országnak, nem is beszélve a háború következményeiről.

Fotó: AFP

(BBC)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére