Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

Ez igen: már a beszédfelismerő appok is szexisták

2017. február 28. 14:18

Egy feminista újságíró véleménye szerint a különböző beszédfelismerő alkalmazások női alárendeltséget sugallnak. Ez pedig felerősíti a férfiak dominanciájáról szóló káros társadalmi sztereotípiákat.

Leah Fessler, valószínűsíthetően gender studies professzor álláspontja szerint az alkalmazásoknak hatása lehet a való világban történő emberi interakciókra. A szerző attól tart, hogy ha a felhasználók durva, obszcén, szexista kifejezésekkel illetik a virtuális operátorokat, akkor ez elterjedhet a hétköznapi kommunikációban is – talán azért, mert a szerző azt gondolhatja, hogy a férfiak nem tudnak különbséget tenni egy telefon és egy nő között. A következő alkalmazásokkal akadt problémája az újságírónőnek:

  • Apple: Siri

  • Amazon:  Alexa

  • Microsoft: Cortana

  • Google: Google Home

Szerinte a többségében női nevekkel ellátott (bár férfi hangokra is átállítható) appok egyértelműen alárendeltek, amikor felhasználóik valami szexuális vagy bántó dolgot mondanak nekik. A legszebb a történetben, hogy ez nincs így: az alkalmazások általában valami semlegessel reagálnak, vagy a „Nem értem” angol megfelelőjét válaszolják a verbális inzultusokra.

A feminista szerző szerint a gyártóknak be kellene építenie olyan paneleket az operátorok kommunikációjába, amelynek segítségével azok megvédenék magukat az erőszakkal szemben. A hölgy azt javasolja, hogy verbális erőszak esetén az operátor utasítsa vissza az elhangzottakat, és adjon meg egy linket a felhasználónak, amelyen le lenne írva, hogy hogyan kell egy nőhöz udvarias formában szexuálisan közeledni.

Lássuk mi a gyártók válasza erre. Ők egy kutatásra hivatkoznak, mely szerint pusztán arról van szó, hogy a fogyasztókat a női hang a problémák megoldására ösztönzi, míg a férfi hangot inkább parancsolónak értékelik. A gyártók álláspontja szerint a technológiának úgy kell segítenie a felhasználót, hogy közben mégis ő irányíthasson. Ez az oka annak, hogy inkább a női hangot preferálják.

Mindenesetre üdvözöljük a feminizmust, amiért 2017-ben is kiáll az elnyomott nyugati nők jogaiért. Sok sikert kívánunk a fallokrata mobilapplikációk elleni küzdelemben!

(Daily Wire)

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek utolsó lehetőségük lesz arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére