Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
ökojobb
 
 
 
 

Ez a nyolc állat fog 2019-ben kihalni

2019. január 3. 15:48

Sajnos 2019-ben több faj is el fog tűnni a Földről.
Északi szélesszájú orrszarvú
Fotó: AFP

Tavaly robbant a hír, miszerint elpusztult Sudan, a világ utolsó hím északi szélesszájú orrszarvúja. Még két nőstény társa – Najin és Fatu – életben van, de hím egyed nélkül gyakorlatilag már 2018-ban funkcionálisan kihalttá vált a faj. A populációt 1960-ban még kétezer példányra becsülték. Az utolsó vadon élő példányt több mint egy évtizede látták a kangói Garamba nemzeti parkban. Sudantól azért vettek szaporítóanyagot, hátha a legfejlettebb reprodukciós technikákkal majd újraéleszthetik az északi szélesszájú orrszarvúkat.

Dél-kínai tigris
Fotó: AFP

A dél-kínai tigris a legveszélyeztetettebb a tigrisek közül. Már 1970 óta nem láttak vadon élő példányt, fogságban is kevesebb mint 80 él belőlük. Egyes szervezetek emiatt már most funkcionálisan kihalttá nyilvánították őket, de például a Mentsük meg Kína tigriseit (SCT) szervezet továbbra is lehetségesnek tartja, hogy fennmaradjon ez az alfaj és egyszer majd a vadonban is feltűnjön, habár erre elég kevés esély mutatkozik. A dél-kínai tigrisnek az 1970-es években veszett nyoma az erdőkben emberi beavatkozás – a környezet rombolása és törvénytelen vadászatuk – miatt.

Amuri leopárd
Fotó: AFP

A becslések szerint kevesebb mint 80 egyed él a vadonban. Ez azt jelenti, hogy az amuri leopárd a világ egyik legritkább macskaféléje. Az állatot főképp az orvvadászat és az erdőirtás fenyegeti. Az amuri leopárd fennmaradására az ad reményt, hogy megjelentek a koreai demilitarizált övezetben, ahol nem leselkedik rájuk annyi veszély.

Kaliforniai barnadelfin
Fotó: AFP

Más néven vaquita vagy kaliforniai disznódelfin, de a tenger pandájaként is emlegetik. Kizárólag Mexikó partjainál, a Kaliforniai-öbölben él, de már csak körülbelül 15 példány maradt belőlük. 2011 és 2016 között 90 százalékkal csökkent a populáció a kopoltyúhálók használatának köszönhetően. Nem vadásszák közvetlen, "járulékos fogásnak" számítanak, mivel egy, a területen élő másik – egyébként szinten kritikusan veszélyeztetett – fajra, a totoaba halra halásznak, a disznódelfin pedig "csak" beleakad a kivetett hálókba. A totoaba úszóhólyagjának sokan gyógyhatást tulajdonítanak, ezért rendkívül nagy rá a kereslet, főleg Kínában. A disznódelfin megmentésért az Oscar-díjas színész, Leonardo DiCaprio is kiállt.

Keskenyszájú orrszarvú
Fotó: AFP

Kenyában él a világ még meglévő keskenyszájú orrszarvúinak 80 százaléka, a tavalyi adat szerint 745 példány. A keskenyszájú orrszarvúnak több alfaja is van, közülük már jó néhány kihalt. Lassan szaporodnak, és az orvvadászok kedvencei, ezért sodródtak a kihalás szélére. Az orrszarvú tülkének több kultúrában is csodatevő gyógyító hatást tulajdonítanak, illetve afrodiziákumnak tartják, ez adta a keresletet az orrszarvúra vadászóknak.

Vörös farkas

Forrás: Wikipedia

Kevesebb mint 30 egyed él a vadonban. Genetikai állományát tekintve közelebb áll a prérifarkashoz, illetve a kihalt óriásfarkashoz, mint a szürke farkashoz. Amerikában őshonos, de már ott is csak Észak-Karolinában él.

Vietnámi antilop
Fotó: AFP

Más néven szaola vagy ázsiai unikornis. Vietnam és Laosz erdőiben fordulnak elő. Az élőhelyük elpusztítása és a vadászok, orvvadászok által felállított csapdák miatt kerültek veszélybe. A feketepiacon értékes tigrisre és elefántra vadásznának, csak hát a csapdákba folyton beleakad a vietnámi antilop. A becslések szerint kevesebb mint 100 egyed él belőlük.

Keleti síkvidéki gorilla

Forrás: : Wikimedia Commons

Az orvvadászat és az erdőirtás sodorta őket a kihalás szélére. Az elmúlt húsz évben 70 százalékkal csökkent a faj populációja. Ha ez így folytatódik, akkor nagyon gyorsan el fognak tűnni. A keleti síkvidéki gorilla a keleti gorilla három alfajának egyike. A világ legnagyobb főemlőse, a vadon élő felnőtt hím gorilla súlya meghaladhatja a 225 kilogrammot, magassága a 183 centimétert.

OLVASTAD MÁR?

ökojobb
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Két nap alatt majdnem kipusztult egy állatfaj

Elképesztő hőhullám vonul végig Ausztrálián. A gyümölcsök a fán megfőnek, de a vadvilág sem képes elviselni a hihetetlenül magas hőmérsékletet, ami egyes helyeken eléri a 49 Celsius-fokot. A hőhullám már napok óta tart.

Ide vezet a multikulti: a fiatal svéd nők közel fele fél attól, hogy bűncselekmény áldozatává válik

Ide vezet a multikulti: a fiatal svéd nők közel fele fél attól, hogy bűncselekmény áldozatává válik

amerika, london, párizs

A migránsok miatt a nemi erőszak fellegvárává váló országban ez nem is meglepő.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A magyar válogatott bejutott a középdöntőbe a kézilabda-világbajnokságon

A magyar férfi kézilabda-válogatott továbbra is veretlen a tornán.

Nemi erőszak miatt körözték az egyik migránskaraván szervezőjét

Mint korábban megírtuk, újabb migránskaraván indult el az Egyesült Államok déli határa felé. A legújabb hírek szerint a rendőrség letartóztatta az egyik olyan személyt Hondurasban, aki a karaván szervezésében jeleskedett. A férfinak nemi erőszak vádjáért kell felelnie.

A magyarok döntő többsége elutasítja az illegális bevándorlást

A magyarok döntő többsége elutasítja az illegális bevándorlást

kétharmad

A magyarok kétharmada aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt - derült ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából.

A Momentum Mozgalom nem tud elszámolni félmilliárd forinttal

A Momentum Mozgalom nem tud elszámolni félmilliárd forinttal

kétharmad

Hiába cirkuszolt Hajnal Miklós az Echo TV-ben, a párt nem tudott elszámolni az államtól kapott támogatásával. Megdöbbentő, hogy a Momentum még számlákkal sem tudta igazolni költéseit.

A forradalmárnak is alkalmatlan idiótákról

Ezek a mai forradalmárok nem értik a forradalmat. Alkalmatlanok rá. Még erre is alkalmatlanok!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére