Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szatén
 
 
 
 

Ez a nép önként mond le a szexről, ami sok problémát okoz a gazdaságnak

2017. február 14. 14:08

Hiába élnek házasságban, a japánok közel fele nem szexel a partnerével és a párok nem tervezik, hogy ezen változtatnának. A születésszám nagyon alacsony az országban, a japán vezetők pedig aggódnak a nemzet sorsáért.

A felmérés szerint a házas emberek 47,2 százaléka él szex nélküli házasságban. A 2014-es felméréshez képest 2,6 százalékkal emelkedett a szexmentes párok száma. A legelső ilyen kutatást még 2004-ben végezték el, akkor a pároknak még "csak" a 31,9 százaléka válaszolta azt, hogy nem szexel a partnerével.

A szakértők szerint a japán társadalom elveszti a libidóját, de nem ők az egyetlen iparosodott ország, akiknek gondot jelent időt találni az intimitásra.

A felmérés azt mutatja, hogy a probléma legfőképp a 40-es éveik végén járó férfiakat és nőket érinti. Valószínűleg azért, mert ekkor a legnehezebb összehangolni a munkahelyi követelményeket a családdal.

Érdekes továbbá, hogy a japán nők 22 százaléka véli úgy, hogy a szex egy fárasztó, kellemetlen dolog.

A férfiaknak a 35,2 százaléka vallotta be, hogy a munka után már nem marad elég ereje arra, hogy az asszonnyal hemperegjen az ágyban, mivel már túl fáradt. Elenyésző azoknak a száma, akik azért nem közösülnek a partnerükkel, mert szexpartner helyett családtagként tekintenek rájuk vagy mert a gyerek születése után tönkrement a szexuális életük.

A kutatók szerint a pezsgő szexuális élet érdekében felül kellene vizsgálni a munkaórák számát. A munkáltatónak több, családdal eltöltött időt kellene biztosítania az alkalmazottak számára. A kormány ennek érdekében azt tervezi, hogy a túlórát 60 óra/hónapban fogják maximalizálni, miután nem csak szex veszik el a plusz munkaórák miatt, hanem az öngyilkosok száma is növekedett.

Fotó: AFP

Rossz hír továbbá a szigetország vezetőinek, hogy a számítások szerint Japánban tovább fog emelkedni a szüzek száma. Egy másik 5 000 fővel készített felmérés azt mutatja, hogy a 18-34 éves korosztályban a férfiak 42 százaléka a nőknek pedig a 44 százaléka szűz.

A szakértők azonban arra is rámutattak, hogy az egyedülálló férfiak aránya szinte változatlan az 1990-es évek óta.

Úgy tűnik, hogy a japánoknál a népességszám csökkenésében nagy szerepet játszik a szexmentes élet. A termékenysége ráta szerint jelenleg 1,4 gyerek jut egy nőre, de ahhoz, hogy a társadalom lélekszáma ne csökkenjen és biztosítani tudják a populáció stabilitását, 2,1-re kellene, hogy nőjön ez az arány. Ha a jövőben nem történik változás ezen a téren, akkor a japán népesség 127 millió főről 86 millió főre csökkenhet a következő 40 éven belül.

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére