Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Évek óta problémás a Jobbik pártfinanszírozása

2017. december 20. 08:30

A Magyar Idők összeszedte a Vona Gábor pártjához köthető, hivatalos és nyilvános gazdasági dokumentumokat, melyekből az rajzolódik ki, hogy

a pártfinanszírozási problémák nem most kezdődtek a csicskapártnál.

A Jobbikot 2010 óta többször is ellenőrizte az ÁSZ.

Már rögtön az elején, a 2010-es kampányelszámolásnál számos szabálytalanságot állapítottak meg a számvevők. Hiányos volt a párt kampányelszámolása, a kampánytevékenység jogszerűségét igazoló szerződések, egyéb dokumentumok pedig esetenként hiányoztak.

Az ÁSZ 2012-ben zárta le a párt 2009-es és 2010-es gazdálkodásának áttekintését. Akadt gond itt is bőven. A beszámolók összeállításánál a párt megsértette a számviteli alapelveket (szervezeti egységek bevételei és kiadásai hiányosan szerepeltek, problémás leltározás és ellenőrzési rendszerek), így a dokumentumok egyik évben sem mutattak megbízható és valós képet Vonáék gazdálkodásáról.

2013-ban és 2014-ben is több szabálytalanság történt a párt finanszírozásánál. Az ÁSZ szerint a Jobbik ­2013-as beszámolója, illetve 2014-es pénzügyi kimutatása sem felelt meg a törvényi előírásoknak. A párt mindkét évben nem a gazdasági események tényleges tartalmának megfelelően számolta el a kiadásait. A számvevőszék azt is feltárta, hogy a párt 2013-as és 2014-es könyvvezetése és gazdálkodása nem felelt meg a jogi előírásoknak.

A Jobbik 2015-2016-os ellenőrzésére 2017-ben történt volna, ha Vonáék – az ÁSZ állítása szerint – átadták volna a kért dokumentumokat. A hivatal erről tájékoztatta a nyomozó hatóságot, amely elkezdte feltárni a körülményeket. Közben azonban az ÁSZ is kapott egy hatósági jelzést, s ez alapján hozzáfogott a Jobbik idei első fél éves plakátszerződéseinek ellenőrzéséhez.

Az ÁSZ megállapította: a csicskapárt több mint 331 millió forintos tiltott támogatáshoz jutott. A szankció ugyanakkor az összeg duplája lehet, hiszen nem elég, hogy a tiltott támogatást be kell fizetni a költségvetésnek, az érintett párt állami támogatása pontosan ugyanannyival kevesebb lesz legközelebb.

A Jobbik a számvevőszéki jelentéstervezetet december 6-án vette kézhez, így a törvényben meghatározott tizenöt napos határidő figyelembevételével legkésőbb csütörtökig fejtheti ki írásban az álláspontját, amivel cáfolni tudja a számvevőszéki megállapításokat. Tegnap a hivatali időben nem érkezett beadvány a Jobbiktól az Állami Számvevőszékhez a tiltott pártfinanszírozási ügyben"

– tájékoztatta a lapot az ÁSZ. Eszerint a Jobbiknak csupán egyetlen napja maradt arra, hogy érveit kifejtse, és meg­győzze az ÁSZ-t arról, hogy plakátkampányával nem sértette meg a törvényi előírásokat.

Közben kiderült az is, hogy színlelt szerződést köthetett Vona Gábor pártja és a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont. Az adásvételi szerződésnek álcázott bérleti szerződés célja az lehetett, hogy kijátssza a településkép-védelmi törvény listaáron történő plakáthirdetésre vonatkozó rendelkezésit, részben pedig az, hogy a választási kampány időszakában a Jobbiknak olcsó plakáthirdetési felületet biztosítson.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

kétharmad

Deutsch Tamás szerint azért lett Dobrev Klára a DK európai parlamenti listavezetője, mert a folyamatban lévő ügyei miatt szüksége lehet a mentelmi jogra.

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

amerika, london, párizs

Magyar idő szerint szombat hajnalban a szélbalos venezuelai kormány elrendelte a kolumbiai határ egyes átkelőinek lezárását, közvetlen azelőtt, hogy egy kolumbiai segélyszállítmányt próbáltak volna meg bejuttatni az országba. A helyzet pattanásig feszült, ugyanis a világ túlnyomó többsége által támogatott és elfogadott Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető megérkezett a helyszínre és személyesen akarja átkísérni a segélyszállítmányt, ehhez azonban át kell verekednie magát a Maduro-hű venezuelai hadseregen.

Felfüggesztették a hallgatót, mert kritizálta a muszlimok szokásait

A diák a halal élelmiszerpiacot embertelennek nevezte, továbbá elmondta, hogy szerinte nem szabadna hagyni, hogy a migránsok ingyenesen kapjanak állami egészségügyi ellátást.

A bevándorlásellenes osztrák belügyminiszter szerint nem szabad visszafogadni az Iszlám Állam zsoldosait

A Közel-Keleten működő különbíróságok létrehozását javasolta Herbert Kickl osztrák belügyminiszter azon dzsihadisták ügyében, akik európai országokból érkeztek és csatlakoztak az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez Szíriában vagy Irakban.

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

amerika, london, párizs

Marléne Schiappa érdekes megállapítása szerint az azonosneműek házassága ellen tiltakozó Manif Pour Tous szervezet kísértetiesen hasonlít az iszlamista radikálisokhoz.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Svédország, Kr. u. 30

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

amerika, london, párizs

2014-ben Jack Letts, az oxfordi diák Szíriába szökött. Hamar rájött azonban, hogy ott sem fenékig tejfel az élet: hiányzik az anyukája, ezért most már hazatérne Nagy-Britanniába.

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

kinyílott a pitypang

Már Romániában is elavult a dákoromán kontinuitás elmélete?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére