Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Évek óta problémás a Jobbik pártfinanszírozása

2017. december 20. 08:30

A Magyar Idők összeszedte a Vona Gábor pártjához köthető, hivatalos és nyilvános gazdasági dokumentumokat, melyekből az rajzolódik ki, hogy

a pártfinanszírozási problémák nem most kezdődtek a csicskapártnál.

A Jobbikot 2010 óta többször is ellenőrizte az ÁSZ.

Már rögtön az elején, a 2010-es kampányelszámolásnál számos szabálytalanságot állapítottak meg a számvevők. Hiányos volt a párt kampányelszámolása, a kampánytevékenység jogszerűségét igazoló szerződések, egyéb dokumentumok pedig esetenként hiányoztak.

Az ÁSZ 2012-ben zárta le a párt 2009-es és 2010-es gazdálkodásának áttekintését. Akadt gond itt is bőven. A beszámolók összeállításánál a párt megsértette a számviteli alapelveket (szervezeti egységek bevételei és kiadásai hiányosan szerepeltek, problémás leltározás és ellenőrzési rendszerek), így a dokumentumok egyik évben sem mutattak megbízható és valós képet Vonáék gazdálkodásáról.

2013-ban és 2014-ben is több szabálytalanság történt a párt finanszírozásánál. Az ÁSZ szerint a Jobbik ­2013-as beszámolója, illetve 2014-es pénzügyi kimutatása sem felelt meg a törvényi előírásoknak. A párt mindkét évben nem a gazdasági események tényleges tartalmának megfelelően számolta el a kiadásait. A számvevőszék azt is feltárta, hogy a párt 2013-as és 2014-es könyvvezetése és gazdálkodása nem felelt meg a jogi előírásoknak.

A Jobbik 2015-2016-os ellenőrzésére 2017-ben történt volna, ha Vonáék – az ÁSZ állítása szerint – átadták volna a kért dokumentumokat. A hivatal erről tájékoztatta a nyomozó hatóságot, amely elkezdte feltárni a körülményeket. Közben azonban az ÁSZ is kapott egy hatósági jelzést, s ez alapján hozzáfogott a Jobbik idei első fél éves plakátszerződéseinek ellenőrzéséhez.

Az ÁSZ megállapította: a csicskapárt több mint 331 millió forintos tiltott támogatáshoz jutott. A szankció ugyanakkor az összeg duplája lehet, hiszen nem elég, hogy a tiltott támogatást be kell fizetni a költségvetésnek, az érintett párt állami támogatása pontosan ugyanannyival kevesebb lesz legközelebb.

A Jobbik a számvevőszéki jelentéstervezetet december 6-án vette kézhez, így a törvényben meghatározott tizenöt napos határidő figyelembevételével legkésőbb csütörtökig fejtheti ki írásban az álláspontját, amivel cáfolni tudja a számvevőszéki megállapításokat. Tegnap a hivatali időben nem érkezett beadvány a Jobbiktól az Állami Számvevőszékhez a tiltott pártfinanszírozási ügyben"

– tájékoztatta a lapot az ÁSZ. Eszerint a Jobbiknak csupán egyetlen napja maradt arra, hogy érveit kifejtse, és meg­győzze az ÁSZ-t arról, hogy plakátkampányával nem sértette meg a törvényi előírásokat.

Közben kiderült az is, hogy színlelt szerződést köthetett Vona Gábor pártja és a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont. Az adásvételi szerződésnek álcázott bérleti szerződés célja az lehetett, hogy kijátssza a településkép-védelmi törvény listaáron történő plakáthirdetésre vonatkozó rendelkezésit, részben pedig az, hogy a választási kampány időszakában a Jobbiknak olcsó plakáthirdetési felületet biztosítson.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére