Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Európának több Orbánra van szüksége

2018. április 9. 22:58

BERLIN, 22:58

Ezek a "buta" magyarok nem akarják elfogadni azt, amit a brüsszeli elit diktál – írta Michael Paulwitz a magyar választásokról szóló véleménycikkében, amely a Junge Freiheiton jelent meg.

A vasárnapi magyarországi országgyűlési választásokon magas részvételi arány mellett is kétharmadot tudott szerezni a Fidesz, pedig sokan az Orbán-rendszer végét jósolták.

A baloldali ellenzék szétesett. A szocialistákat – akik a volt kommunista párt örökségét vitték tovább – utolérte az Európára jellemző trend. Népszerűségük az évek alatt folyamatosan csökkent, de még sikerült 10 százalék körül teljesíteniük.

A legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik megpróbált behúzódni a szélsőjobbról középre, de ez nem hozott nekik semmit a konyhára, alig tudták megtartani az addig elért eredményüket.

Ahelyett, hogy azon elmélkednénk, hogy a magyar szavazók egy szuverén demokratikus választáson miért döntöttek úgy ahogy, és elfogadnánk az eredményt, néhány másképp gondolkodó EU-s vezető inkább kelti a pánikot.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter azt sürgette, hogy Németországnak, Franciaországnak, továbbá minden, ezidáig „közönyös” országnak az európai egyezmények szerint fel kell lépnie a magyar „értéktumorral” szemben. Szerinte nem szabad teret engedni a nacionalizmusnak és az unió által lerakott alapokat kell követni, amit szerinte most Magyarország veszélyeztet és fél, hogy más országok is követni fogják a példáját.

Juncker országából osztják az észt, pedig őket senki sem választotta meg. Légkondicionált üvegpalotájukban ülve mondják meg, mit kell tenni, miközben egy multikulti, amorf, fogyasztói tömegtársadalmat állítanak elő.

Orbán az mondta, hogy az EU nem Brüsszelben van, hanem a nemzetek fővárosaiban. Ez az elképzelés sokkal jobban hasonlít az unió azon értékeihez, amiket alapításakor meghatároztak, ellentétben az olyan centralista ideológusok elképzeléseivel, mint Asselborn. Ezt nemcsak a magyarok látják így, hanem a többi közép-európai ország is, sőt Ausztria is, valamint nyugaton is egyre több a kritikus hang. Ott, ahol nem igazán voltak hajlandóak gratulálni Orbánnak a győzelemhez.

Ahelyett, hogy az Orbán-kormány deficitjeiről beszélnénk, az EU-nak azon kellene elgondolkodnia, hogy a magyarok miért választották újra a miniszterelnöküket. Nem azért, mert hülyék és felvilágosításra lenne szükségük az "uniós tanárok" részéről. Olyan tanároktól, mint Merkel vagy Juncker, akik a követendő modell megjelenítői, annak ellenére, hogy notórius hazudozók, törvényszegők és a maguk módján cenzúrakirályok.

Az iszlamizáció, a tömeges migráció, a nyitott határok politikája, az EU centralizációja, és a nemzetállamok aláásása nem olyan állítólagos problémák, mint ahogy azt Asselborn vagy Merkel előadja. A magyar állampolgárok el tudják dönteni, hogy olyan országban szeretnének élni, mint Franciaország vagy Németország, amelyek ajtajai nyitva állnak a migránsok előtt, vagy más körülményeket szeretnének.

Asselborn, Juncker és Merkel az EU szellemi vezetői és nem a magyarok, az osztrákok vagy a közép-, kelet- és észak-európaiak, akik meg akarják védeni a határaikat, a szuverenitásukat és a nemzeti érdekeiket a szupranacionális ideológiai előírásokkal szemben. Brüsszelen, Berlinen és Wagenburgon kívül Európa orbanizációja valós reformlehetőségnek tűnik. Európának több Orbánra és kevesebb Asselbornra van szüksége.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Vizsgálat indult Macron pártja ellen

Vizsgálatot indított a párizsi ügyészség annak érdekében, hogy kiderüljön, honnan kapott Emmanuel Macron francia államfő pártja 144 ezer eurós összegben adományokat a tavalyi évben.

A férfinak inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinak inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére