Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Európai példát követve hozná létre a közigazgatási bíróságokat a kormány

2018. június 30. 13:30

Prioritásnak tartja a közigazgatási bíróság kérdését Trócsányi László igazsági miniszter, aki a boon.hu hírportálon megjelent interjúban hangsúlyozta: a cél a közigazgatási bíráskodás színvonalának emelése.

Kifejtette, a speciális bíráskodási forma teljesen más, mint a hagyományos bíróságok munkája, mivel más a bírói szerepkör, mások a felek – adta hírül az MTI.

Elmondta, olyan bírókra van szükség, akik elmélyült szakmai tudással rendelkeznek bizonyos közigazgatási jogon belüli ágazatokban, ennek megfelelően olyan specializált rendszert szeretnének kialakítani nyolc regionális közigazgatási bíróság és egy közigazgatási felső bíróság révén, ahol erős közigazgatási szaktudás jellemzi a bírákat.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Rámutatott arra, nem véletlen, hogy Nyugat-Európában és a környező országokban is elkülönült közigazgatási bíráskodási rendszer van.

Trócsányi László úgy fogalmazott:

optimista vagyok, és úgy gondolom, hogy jövőre, hetven évvel az 1949-ben megszüntetett Magyar Közigazgatási Bíróság után felállításra kerülhet a közigazgatási felső bíróság".

Az alaptörvény-módosítással kapcsolatban az igazságügyi miniszter kiemelte, az alaptörvénynek kettős értéke van. Egyrészről nagyon fontos a stabilitása, ugyanakkor válaszolnia kell olyan kérdésekre, amelyek újszerűek, globálisak, amelyeket meg kell tudni oldani.

A parlamenthez benyújtott, a gyülekezési jogról szóló törvényről szólva hangsúlyozta, a gyülekezési jog nagyon fontos szabadságjog. A rendszerváltozás előtt az 1989. évi III. törvény rendezte a gyülekezési jogot sebtében, most harminc év tapasztalata áll rendelkezésre. Azt látják, hogy hiányos, hézagos, sok cikkelyét hatályon kívül helyezték vagy az Alkotmánybíróság semmisítette meg, és nem ad választ azokra a kérdésekre, amelyek ma felmerülnek.

A bajor és a szász-anhalti gyülekezési törvényeket vettük alapul, ezek tiltják a nemzetiszocialista, illetve utóbbi a kommunista emléknapokon is a gyülekezéseket az áldozatok védelme érdekében. A bajor törvény alapulvételével egy korszerű és a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság joggyakorlatát is tükröző gyülekezési törvényt fogadtunk el"

– mondta Trócsányi László.

A miniszter cáfolta, hogy a parlament előtt lévő, a magánélet védelméről szóló törvény a politikusokról szólna. Mint mondta, Magyarországon az alaptörvényben megerősítették a magánélet és az otthon védelmét, látni kell, hogy a közéleti szereplőnek is van magánélete, a közéleti szereplő hozzátartozója nem közéleti szereplő, kivéve, ha magát azzá teszi.

Ez is egy olyan törvény, amit a szakma jó része üdvözölni fog, hiszen korszerű törvényről van szó, és megfelel azoknak a követelményeknek, amelyek ma elvárhatók; a technológiai fejlődés olyan magas szintjén, amikor bárki életét meg lehet zavarni, igenis kell valamiféle védelmet adni – közölte Trócsányi László.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A kormány nem asszisztál a bevándorláspártiak hadjáratához

A kormány nem asszisztál a bevándorláspártiak hadjáratához

kétharmad

Elsőként Kovács Zoltán jelentette be, hogy a kormány nem vesz részt az EP azon brüsszeli ülésén, amelyen ismét Magyarországról vitáznak majd.

Egy afroamerikai férfi erőszakolta meg a kómában fekvő nőt

Egy afroamerikai férfi erőszakolta meg a kómában fekvő nőt

amerika, london, párizs

Egy több mint 20 éve kómában lévő nő december 29-én adott életet egy kisfiúnak. A rendőrség nyomozást indított az ügy kapcsán, DNS-mintát vettek a phoenixi ápolóotthon összes férfi alkalmazottjától. Kiderült, hogy egy 36 éves fekete férfi, nevezetesen Nathan Sutherland erőszakolhatta meg a kómában fekvő nőt, mivel az ő DNS-e egyezett a kisfiú DNS-ével.

Orbán: a kormány segítséget nyújt a kollégiumi tűzvész kárrendezéséhez

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel felhívta és együttérzéséről, valamint támogatásáról biztosította Szabó István református püspököt az éjszaka tragédiába torkolló kollégiumi tűzeset kapcsán.

Ifj. Lomnici: érthetetlen a zöldpárti eljárás az Európai Parlamentben

A Századvég jogi szakértője szerint érthetetlen, hogy a jövő héten miért vitatják ismét a magyar demokráciát az Európai Parlamentben.

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

kétharmad

Az ellenzéki képviselők célja kezdettől fogva az volt, hogy megzavarják az intézmény működését, és beolvassák a követeléseiket - fogalmazott Kovács Katalin ügyészségi szóvivő.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Erről szólhat a mai nap.

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

amerika, london, párizs

Közeleg az EP-választás. A milliárdos rákapcsolt.

Homoszexuális kihívója lehet Trumpnak

A 37 éves Pete Buttigieg személyében újabb demokrata párti politikus jelentkezett be az elnökjelöltségért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére