Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Európai Parlament: nincs felső határa a befogadásnak, jöjjenek az afgánok is

2016. szeptember 15. 15:58

STRASBOURG, 15:58

Az Európai Parlamentben csütörtökön elfogadott jelentés szerint a szír állampolgárok mellett afgánok, irakiak és eritreaiak befogadásával bővítené az EU az eddigi relokációs terveket. Ezen felül az EP kilátásba helyezi a már Olaszországban és Görögországban várakozó migránsok kötelező kvóta szerinti áttelepítésének felgyorsítását, illetve az ellenálló tagállamok megbüntetését.

A strasbourgi plenáris ülésen 470 igen szavazattal, 133 ellenében és 50 tartózkodás mellett a képviselők elutasították az Európai Bizottság azon javaslatát, mely szerint a Görögországból és Olaszországból áthelyezendő menekültek csoportjából le kellene vonni 54 ezer helyet, és ezt a számot inkább az Európai Unió és Törökország közötti migrációs megállapodás értelmében áttelepítendő szíriai menekültekkel kellene feltölteni.

A képviselők szerint az "Európán belüli elosztási rendszert nem szabad egy unión kívüli tagországot érintő letelepítési programmal összekeverni". "A letelepítés nem mehet az áthelyezés rovására" - írták a Ska Keller zöldpárti politikus által jegyzett jelentésben, amelyben az olaszországi és görögországi humanitárius helyzetre utalva kiemelték, továbbra is nagy szükség van a vészhelyzeti áttelepítésre.

Keller szerint a legfőbb problémát az jelenti, hogy a tagállamok egyszerűen nem tesznek eleget a vállalásaiknak, egyes országok még egyetlen menekültet sem fogadtak be.

Az uniós belügyminiszterek tavaly tavasszal 40 ezer, múlt szeptemberben pedig további 120 ezer menekült elosztásáról egyeztek meg. Az elfogadott mechanizmus keretében azonban eddig mindössze nagyjából ötezer embert helyeztek át Olaszországból és Görögországból. Az Európai Parlament ennek kapcsán azt sürgette, hogy az év végéig legalább a vállalások egyharmadát teljesítsék a tagállamok.

Az állásfoglalásban a képviselők azt is kérik, hogy a szíriaiak mellett az afgán, az iraki és az eritreai menekültek is jogosultak legyenek az EU-n belüli áthelyezési programban való részvételre.

A jelentés elfogadása egyértelmű üzenet: az Európai Parlamentben ülő képviselők többsége támogatja a menekültek szétosztását, azaz a kvótarendszert. Az afgánok, irakiak és eritreaiak befogadásának és szétosztásának terve jól jelzi, hogy nincs semmiféle felső határa annak, hogy az EU mennyi menekültet tervez befogadni. Sőt, a menekültek szétosztásának felgyorsítását szeretné az Európai Parlament.

Fotó: AFP

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadott jelentés határidőket szabva felgyorsítaná a már Európában lévő migránsok áttelepítését, valamint felszólítja a tagállamokat kötelezettségeik teljesítésére, az Európai Bizottságot pedig jogi lépések foganatosítására azok ellen, akik eddig nem vettek át migránsokat.

Gál Kinga néppárti képviselő a szavazást megelőző vita kapcsán elmondta:

A kötelező betelepítési kvóta nem járul hozzá a migrációs válság enyhítéséhez vagy megoldásához, hanem épp ellenkezőleg, a szétosztás reményében egyre több migráns kell útra Európa felé - kockáztatva saját és gyerekei életét. Másrészt a tapasztalat azt mutatja, hogy a szegényebb, szerényebb szociális ellátást biztosító uniós tagországokba áthelyezett migránsok napokon belül továbbállnak Németország vagy Svédország irányába”.

Ezért Magyarország - a visegrádi államokkal együttesen - elvi alapon ellenzi az kényszerbetelepítést. A fideszes EP-képviselő szerint a szolidaritás nem korlátozódhat a migránsok kvóta szerinti elosztására, abba beletartoznak az Európa külső határainak védelmére tett erőfeszítések és a menekültek hazájához közeli táborok életkörülményei javítását célzó humanitárius segítségnyújtások is.

Európának és a menekülteknek azonos az érdeke: hogy a menekültek visszatérhessenek szülőhazájukba, amint a menekülést kiváltó okok mérséklődnek vagy megszűnnek. Ehhez pedig nem őket kell idehozni és elosztani, hanem a segítséget kell odavinni”

– nyilatkozta Gál Kinga, európai parlamenti képviselő.

A jelentés elfogadása világos üzenetet közvetít: amennyiben Magyarország nem fogad be migránsokat, súlyos büntetésre számíthat.

Szanyi Tibor MSZP-s képviselő úgy vélekedett, hogy

az európai szolidaritás indokolja a menekültválság elsődleges terheit vállaló tagállamok soron kívüli és sürgős támogatását. Azonban a közös szolidaritásunk erejéből és hatékonyságából rengeteget von le, ha az EU továbbra is tehetetlennek bizonyul egyes saját tagállamai, mindenekelőtt az Orbán-kormány EU- és idegenellenes migrációs politikájával szemben".

Ennyit Jean-Claude Juncker szerdai beszédéről és arról, hogy nincs kvóta. Van még kérdés arra vonatkozóan, hogy szükséges-e elmenni szavazni október 2-án?

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

Bécsbe költözik Soros egyeteme

Büszkén jelentette be Soros egyeteme, hogy Bécsbe, azon belül is a multikulti X. kerület szívébe helyezi át kampuszát.

Az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetőjét fogták el Magyarországon

Az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetőjét fogták el Magyarországon

kétharmad

Az akciót a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Terrorelhárítási Központtal együttműködve hajtotta végre.

Weber: a jobbos tökfejek nem szerezhetnek politikai befolyást

Weber: a jobbos tökfejek nem szerezhetnek politikai befolyást

amerika, london, párizs

Az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje a Süddeutsche Zeitung című lapnak adott interjút, melyben lényegében beismerte, hogy az Európai Néppárt már nem képviseli a jobboldali szavazóit, középen vannak, és bárkivel hajlandók összefogni.

Bangóné riogatott, de csúnyán benézte

Bangóné riogatott, de csúnyán benézte

kinyílott a pitypang

Elvándorlással ijesztgetett a szocialista politikus, csak rossz táblázatot nézett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére