Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Európában terjeszkedne a Breitbart

2016. augusztus 28. 18:28

Stephen Bannon a Breitbart alapítója és vezetője 2016 augusztusában Donald Trump kampányfőnöke lett. A kampány után azt tervezi, hogy London után a kontinensen is működtetni fogja a polkorrektnek nem épp nevezhető Breitbart európai megfelelőjét. Az első célpont Franciaország lehet.

Bannon jelenleg Trump kampányfőnöke és a Breitbart News vezérigazgatója. A Breitbart komoly népszerűségre tett szert az USA-ban 2007-es megalapítása óta. A liberális média szerint rendkívül vitatott írások jelennek meg a jobboldali hírportálon. Mindez nem véletlen, hiszen a Breitbart azzal a szándékkal indult, hogy lerántsa a leplet a "libsi" média hazugságairól és helyet adjon konzervatív, sokszor odamondogató véleménycikkeknek. A hírportál Donald Trump leplezetlen támogatója.

Stephen Bannon a Breitbart alapítója és vezetője.

A liberális média szerint a Breitbart hangos, dühös, populista és nacionalista felhangokkal van tele – azaz nagyon veszélyesnek ítélhetik meg, ha ennyi jelzőt használnak rá. Ennek ellenére naponta több millió olvasója van a hírportálnak.

Bannon rengeteg mocskos dolgot mond gyakorlatilag mindenkiről."

– mondta Hillary Clinton, a Breitbart egyik állandó céltáblája.

Bannon, a lap tulajdonosa most úgy tűnik, hogy Európába is elhozza a lapot – egészen pontosan a kontinensre, hiszen Londonban már működik az első európai Breitbart.

Európában sok országban körülnézünk."

– kerülte ki a pontos választ Alexander Marlow, a Breitbart főszerkesztője. Annyit elárult, hogy az egyik fő célpontjuk Brüsszel lenne.

A lap főleg Németországban és Franciaországban vethetné meg a lábát sikerrel, ahol a fokozott migráció és a liberális véleményterror miatt komoly igény lenne egy, a Breitbarthoz hasonló lapra. Mindkét országban közelednek a választások, így kézenfekvő lenne, ha a novemberi, amerikai elnökválasztás után szinte azonnal belépnének az európai sajtópiacra.

Elnézve, hogy a francia társadalom mennyire jobbra tolódott az elmúlt években, valóban komoly piaca lehet a Breitbartnak. A véleményújságírás egyre népszerűbb."

– mondta Arnaud Mercier a kommunikációtudomány professzora.

Mindezzel csak egy bökkenő van. A francia nacionalista olvasók nem fognak angol nyelven olvasni, ezért ha komolyan gondolják a terjeszkedést, akkor a franciául kell majd megjelentetni a lapot.

(Politico)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Komoly tűzharc után megölték az izraeli katonák a múlt heti rabbigyilkosság gyanúsítottjait

Izraeli katonák csütörtök hajnalban tűzharcban lelőtték a múlt heti ciszjordániai rabbigyilkosság egyik feltételezett elkövetőjét. A helyi média beszámolója szerint másik két embert őrizetbe vettek, a lövöldözésben két izraeli katona is megsebesült.

Az USA ingyen fegyverzi fel az oroszok szomszédját

Az USA ingyen fegyverzi fel az oroszok szomszédját

amerika, london, párizs

Az ukrán elnök bejelentette, hogy országa ingyen kapja meg Amerikától a Javelin típusú páncéltörő rakétákat. De 350 millió dollár értékben más fegyvereket is kap.

Közeleg Svédisztán!

Közeleg Svédisztán!

amerika, london, párizs

A felnőttek számára indított nyelvi kurzusok közül most már az arab nyelvűek a legnépszerűbbek. Ez azt is jelenti, hogy ma már többen tanulnak arabul a skandináv országban, mint angolul vagy franciául.

"Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud nyújtani"

"Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud nyújtani"

közeleg a tél

Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud minden fiatal számára nyújtani - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a 18. Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján, csütörtökön Budapesten.

A balos filozófus heves zsidózás közben fejti ki életrajzi könyvében, hogy a Fidesz parasztokból áll

A balos filozófus heves zsidózás közben fejti ki életrajzi könyvében, hogy a Fidesz parasztokból áll

kinyílott a pitypang

Vajda Mihály egykoron még baloldali "sztárértelmiséginek" számított, mára azonban teljesen leamortizálta magát. Önéletrajzi könyvében becsmérlően beszél a magyarokról, parasztoknak nevezi őket, de a zsidókról sem éppen politikailag korrekten nyilatkozik.

Babis február végéig szeretné megalakítani új kormányát

Andrej Babis, a legutóbbi csehországi választásokon a legtöbb mandátumot szerző ANO mozgalom vezetője azt szeretné, ha az új cseh kormányt államfőként Milos Zeman nevezné ki még akkor is, ha elveszíti a jövő heti elnökválasztást, és a kormány február végéig megalakulna - derül ki abból az interjúból, amely csütörtökön jelent meg a Mladá Fronta Dnes című napilapban.

Ha minden igaz, lesz új amerikai nagykövetünk

Ha minden igaz, lesz új amerikai nagykövetünk

közeleg a tél

A Magyar Idők úgy tudja, a republikánus kötődésű David Corstein lehet hazánkban a következő misszióvezető.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére