Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Európa nem áll ki a kárpátaljai magyarokért"

2018. december 3. 21:00

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke interjúban beszélt a kárpátaljai magyarokat ért nehézségekről, valamint arról, hogy az Európai Unió hogyan viszonyul ehhez.

Brenzovics László a Maszol hírportálnak adott interjújában a magyarellenes állampolitika részeként nemrég hatályba lépett nyelvtörvény és oktatási törvény kapcsán beszélt arról, hogy a diszkriminatív intézkedések ellen egyedül Magyarország emelt hangot markánsan.

Karakteresebben ebben a kérdésben a magyarok álltak ki, határozottabb álláspontot pedig csak Magyarország nyilvánított. De ezek előtt is nyilvánvaló volt már az, hogy a magyarokat nézték ki ellenségnek az ukrán hatóságok”

– mutatott rá a KMKSZ-elnök.

Felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség irodáját

Szerinte Ukrajnában jelenleg valamennyi kisebbség helyzete rossz, azonban ellenük nem folyik szisztematikus médiakampány, és nem került sor olyan atrocitásokra sem, mint a magyar közösség esetében.

Köztudomású, hogy a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség székhelyét egy alkalommal felgyújtották, provokatív plakátokat tettek ki és vegzálják a kárpátaljai magyar közösség vezetőit és képviselőit különböző politikai akciókban, nyomozás folyik ellenük szeparatizmus vádjával, de sorolhatnám még azokat az akciókat, amelyek közösségünk ellen irányultak az utóbbi években”

– emlékeztetett Brenzovics. Elmondta azt is, hogy annak ellenére romlik a magyarság helyzete, hogy a politikai képviselet tekintetében a közösség nem áll rosszul sem helyi, sem pedig országos szinten. 2014-ben a kárpátaljai magyarok növelték képviseletüket a megyei közgyűlésben és sikerült bejutni a parlamentbe is: igaz, hogy a kormánypárt listáján, egy megegyezés alapján. Azonban azokban a járási tanácsokban, ahol jelentős magyarság él, "megkerülhetetlen a magyar pártok alkotta képviselet, amelyet mindenütt összefogással biztosítottunk, ahol erre szükség volt."

Brenzovics László.

Fotó: AFP

Soha nem hallottam az Európai Unió vezetőit, vagy akár Johannes Hahn európai bővítésért felelős biztost erőteljesebben nyilatkozni ebben a kérdésben, netán magyar ügyben felemelni a szavát”

– emlékeztetett a magyar politikus, aki szerint érthetetlen az, hogy az EU mélyen hallgat akkor, amikor láthatóan rendkívüli éles helyzet alakult ki közösségével szemben Ukrajnában.

Óriásplakátokon uszítanak az ukránok kárpátaljai magyarok ellen

Amikor Magyarországot kell elítélni, akkor nagyon aktívak, ezért is említettem korábban a médiában az európai kettős mércét a magyarsággal szemben."

Közlése szerint Brüsszelben minden fontosabb intézményben ismertették a kárpátaljai magyar helyzetet.

Ha az Európai Unió azt gondolja magáról, hogy egy értékközösség és vannak bizonyos fajta kötelezettségvállalások Ukrajna részéről, amelyeket nem tart be, akkor jó lenne, ha ezt számon is kérné”

– jelentette ki.

Magyarország nem támogatja az ukrán külpolitikai törekvéseket, amíg nem rendeződik a magyarság helyzete, Brenzovics László pedig ezzel kapcsolatban azt mondta: Magyarország azokat az eszközöket használja a határon túli magyarság megvédésére, amelyek rendelkezésére állnak, és ezzel nemcsak a kárpátaljai magyarokat, hanem az ukrajnai emberi jogokat is védi.

A NATO–Ukrajna-megállapodásban is szerepel az, hogy Ukrajna nem szűkíti a meglévő kisebbségi jogokat”

– szögezte le.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

szabad vasárnap

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

Akik már elvesztették a háborút

Akik már elvesztették a háborút

piszkostizenkettő

A lángoló Notre Dame és ami utána következik.

Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

A falusi csok részletszabályai egy-két héten belül megjelennek. Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés - nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern városok program, valamint az újonnan indult Magyar falu program kormánybiztosa.

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

amerika, london, párizs

Az előrejelzések szerint komoly erősödéssel számolhatnak azok a pártok az európai parlamenti választáson, melyek élesen ellenzik a migrációt, valamint euroszkeptikusak.

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

kétharmad

Szerencsére nem sikerült megvalósítania a tervét.

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

amerika, london, párizs

Közel kétmillió bevándorló juthatott a migránskártyákon keresztül pénzhez Brüsszel és az ENSZ jóvoltából.

Nagyhéten akart robbantani egy Spanyolországban élő dzsihadista

A 23 éves marokkói férfi az egyik legkiszámíthatatlanabb robbanóanyaggal vitte volna végbe a támadást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére