Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Európa demográfiai problémáira nem a migráció a válasz

2018. február 15. 13:28

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter többek között Európa helyzetéről, valamint Magyarország munkaerőpiacáról beszélt a Széchenyi 2020 program foglalkoztatási projektjeiről szóló budapesti konferencián.

Varga Mihály szerint a napjainkban zajló tömeges és ellenőrizetlen migráció nem lehet megoldás Európa munkaerő-piaci és demográfiai problémáira. A miniszter ezzel egy, a németországi migrációs helyzetet vizsgáló, napokban megjelent elemzésre utalt, amely döbbenetes eredményeket tárt fel. Az elemzés rámutatott, hogy a 2017 tavaszán a menekültstátuszban részesítettek foglalkoztatási rátája csupán 18 százalék volt, ugyanakkor a munkanélküliség a körükben meghaladta az ötven százalékot.

Németország 2016-ban közel 22 milliárd eurót (!) szánt integrációra, ám még középtávon sem valószínű, hogy megtérül ez a pénz.

Varga Mihály: a kormány segíti a kkv-kat a fejlett technológia integrálásában

A magyar kormány álláspontja évek óta változatlan

Varga Mihály, szembehelyezve a magyar példát a németekével, hangsúlyozta: a foglalkoztatási és népesedési kihívásokat családtámogatással, munkaerő-piaci reformokkal, valamint stabil és dinamikus gazdasági növekedéssel lehet orvosolni, nem pedig bevándorlással.

Ennek bizonyítékaként említette az elmúlt hét évben hozott számos intézkedést, amelyeket a kormány a foglalkoztatási helyzet javítása érdekében hozott, úgy mint a hatéves bérmegállapodás, a Munkahelyvédelmi Akció vagy a munkahelyteremtő beruházások támogatása.

A tárcavezető kiemelte, a foglalkoztatás növekedésével párhuzamosan töretlen a reálbérek emelkedése is, 2010 óta közel ötven százalékkal nőttek a nettó átlagbérek hazánkban. Mint mondta, a kormány célkitűzései 2010 óta változatlanok, ezért a munka értékének elismerésére, a családok megerősítésére és a mindehhez alapot teremtő gazdasági növekedés támogatására koncentrál – összegzi a Híradó.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére