Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
7:59
 
 
 
 

Este 7:59

2017. szeptember 11. 19:59

Orbán Viktor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos ülésének nyitónapján kijelentette, hogy a világ vitáinak középpontjában ma a nemzetállamok és a globalizmus vitája áll. A miniszterelnök szerint a globális renddel szemben erős kritikákat hallani, lázadásokat is tapasztalunk, sok globális szervezet él át nehéz napokat. A politikus úgy jellemezte a WHO-t, mint egy szervezetet, amelyre mindig, minden körülmények között szükség van. Orbán Viktor beszédében kifejtette, hogy sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem a migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani. A tömeges migrációval kapcsolatban Magyarország álláspontja az, hogy a bajt ott kell megfékezni, ahol keletkezett. A kormányfő elmondta, hogy a magyar gazdaság középpontjában a demográfiapolitika áll.

A miniszterelnök a mai nap folyamán tárgyalt az Országházban Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével, akivel egyetértettek abban, hogy az ukrán parlament által elfogadott új oktatási törvény ellehetetleníti a kisebbségi nyelveken történő oktatást, valamint a magyar nyelven folyó nevelő munkát is. Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország következetesen kiállt Ukrajna szuverenitása és európai uniós integrációja mellett, továbbá élharcosa volt annak, hogy Ukrajna haladéktalanul megkapja a vízummentességet az Európai Unióba. A miniszterelnök szerint éppen ezért különösen méltánytalan az ukrán parlament magyar kisebbséget sújtó döntése.

A parlament szeptember 15-e után tárgyalhat a lex Heinekenként elhíresült márciusi törvényjavaslatról, amely az emberi méltóság védelmében az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását tiltaná meg Magyarországon. Úgy tudni, hogy ezzel a lépéssel véget érhet a külföldön és itthon is számos vitát kiváltó „vöröscsillag-ügy”. Amennyiben az Országgyűlés megszavazza a törvényt, eltűnhetnek a boltok polcairól a vörös csillagot ábrázoló termékek.

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szijjártó: a magyar külpolitika kiáll a magyar érdekekért és a határon túli magyarokért; Egy zöldpárti politikus szerint unalmas lenne Németország az iszlám nélkül; Egyre elviselhetetlenebb a migránsáradat, ezért nagyobb kerítést építenek a spanyolok. Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére