Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
7:59
 
 
 
 

Este 7:59

2017. szeptember 11. 19:59

Orbán Viktor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos ülésének nyitónapján kijelentette, hogy a világ vitáinak középpontjában ma a nemzetállamok és a globalizmus vitája áll. A miniszterelnök szerint a globális renddel szemben erős kritikákat hallani, lázadásokat is tapasztalunk, sok globális szervezet él át nehéz napokat. A politikus úgy jellemezte a WHO-t, mint egy szervezetet, amelyre mindig, minden körülmények között szükség van. Orbán Viktor beszédében kifejtette, hogy sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem a migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani. A tömeges migrációval kapcsolatban Magyarország álláspontja az, hogy a bajt ott kell megfékezni, ahol keletkezett. A kormányfő elmondta, hogy a magyar gazdaság középpontjában a demográfiapolitika áll.

A miniszterelnök a mai nap folyamán tárgyalt az Országházban Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével, akivel egyetértettek abban, hogy az ukrán parlament által elfogadott új oktatási törvény ellehetetleníti a kisebbségi nyelveken történő oktatást, valamint a magyar nyelven folyó nevelő munkát is. Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország következetesen kiállt Ukrajna szuverenitása és európai uniós integrációja mellett, továbbá élharcosa volt annak, hogy Ukrajna haladéktalanul megkapja a vízummentességet az Európai Unióba. A miniszterelnök szerint éppen ezért különösen méltánytalan az ukrán parlament magyar kisebbséget sújtó döntése.

A parlament szeptember 15-e után tárgyalhat a lex Heinekenként elhíresült márciusi törvényjavaslatról, amely az emberi méltóság védelmében az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását tiltaná meg Magyarországon. Úgy tudni, hogy ezzel a lépéssel véget érhet a külföldön és itthon is számos vitát kiváltó „vöröscsillag-ügy”. Amennyiben az Országgyűlés megszavazza a törvényt, eltűnhetnek a boltok polcairól a vörös csillagot ábrázoló termékek.

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

century-on

Amerikai egyetemi kutatók szerint az AI (artificial intelligence) gyors előretörése következtében ugrásszerűen megnőtt annak az esélye, hogy a technológiát rossz célra használják. Ha pedig ez megtörténik, az óriási károkat okozhat.

Próbára tették a dohánylobbit Hollandiában

Nem emelnek vádat emberölés és egyéb bűncselekmények miatt a nagyobb dohánycégek ellen Hollandiában, az ügyészség csütörtöki döntése szerint ugyanis az érintett vállalatok megfelelően tájékoztatták a fogyasztókat az egészségügyi kockázatokról.

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

amerika, london, párizs

Svájc francia többségű régiójában, Romandyban az elítéltek 80 százaléka külföldi. A statisztikák szerint elsősorban a Magreb országokból származók azok, akik ilyen magasra tornázták fel a számokat.

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

amerika, london, párizs

Bíróság elé került egy 30 éves szíriai orvostanhallgató Németországban, miután radikalizálni próbálta élettársa hétéves gyerekét. A férfi emellett egy berlini zsinagóga ellen tervezett robbantásos merényletet.

A V4-ek mostantól még jobban védelmezik Európát

A visegrádi országok védelmi együttműködésének további erősítéséről írtak alá közös nyilatkozatot Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország képviselői csütörtökön Budapesten az Országházban.

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

spring is coming

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a csütörtökön megjelent interjújában elmondta, hogy fenntartásai vannak a nyílt társadalom koncepciójával kapcsolatban és visszásnak tartja, hogy ha valaki kritizálja Sorost, akkor az már rögtön antiszemita.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére