Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Erről állapodott meg Orbán és Putyin

2017. február 2. 17:58

Minden, amit az orosz elnök csütörtöki látogatásról tudnod kell.

Csütörtök délután közös sajtótájékoztatót tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A tájékoztató legelején az orosz politikus megköszönte, hogy a tavalyi moszkvai találkozó után ismét találkozhattak, megtiszteltetésnek nevezte, hogy két év után ismét Budapesten lehet.

A két politikus is megerősítette, hogy a közös találkozó sikeres volt, kiemelkedő tárgyalás volt, hiszen több mindenben is sikerült megegyezni. A tárgyalások középpontjában természetesen a gazdaság állt. Orbán Viktor szerint Magyarország és Oroszország között nyílt és transzparens a kapcsolat, ami annak is az egyértelmű jele, hogy a két vezető évente találkozik. Optimizmusra adhat okot, hogy a két fél eddig mindig, minden megállapodást betartott és teljesítette a feltételeket. Emiatt is valósulhatott meg az, hogy Magyarország főkonzulátust nyithatott Kazanyban.

Fotó: MTI Fotóbank
Nyugalom, lesz gáz

A csütörtöki tárgyalásokon több témában is sikerült kulcsfontosságú egyezségeket kötni. Az egyik legfontosabb ilyen a gázkérdés. 2021-ig Magyarországon biztosítva van a gázellátás, azonban már tervben van, hogy a mostani szerződéseket meghosszabbítsák.

Atom jó hírek

Oroszország és Magyarország között nukleáris együttműködés is történt, így már csak az Európai Unióra kell várni abban, hogy az összes akadály elháruljon a Paksi Atomerőmű építése előtt. A meglévő két blokk mellé újabb kettő épülhet, aminek következtében a hazai erőmű megkétszerezheti a magyar piacra kibocsátott villamosenergia-mennyiséget. Már az idei évben megindulhatnak az előkészítő munkálatok Pakson, jövőre pedig a régóta várt kivitelezés is elkezdődhet. Ez azért is nagy eredmény, mert a megállapodást nehéz nemzetközi környezetben sikerült elérni.

Orbán Viktor szerint míg az nyugati országokban erős oroszellenes hangulat van és divat lett Oroszországgal szembemenni, addig nekünk, egy ilyen méretű projektet végrehajtani egy hatalmas siker.

Fotó: MTI Fotóbank
A nyugat komoly károkat okozott

Orbán Viktor kiemelte, hogy a két fél igyekezett megvédeni a gazdasági kapcsolatait. Annak ellenére, hogy a két ország komoly gazdasági együttműködéseket tudhat magénak az EU és az Egyesült Államok korábbi vezetése által kierőszakolt szankciók miatt 6,5 milliárd dollár veszteséget szenvedtünk el, ekkora összegtől estünk el. Orbán Viktor miniszterelnök reméli, hogy az unió hamarosan ismét jó viszonyt ápol majd Oroszországgal.

Jó úton vagyunk

Magyarország és Oroszország között nemcsak gazdasági megállapodásokat sikerült kötni, hanem komoly kulturális megállapodás is született. A magyar és az orosz diákok egy közös ösztöndíjnak köszönhetően már csereprogramban is részt vehetnek, valamint itthon megkezdődhet az ortodox templomok felújítása is. Magyarország komoly élelmiszeripari beruházásokat hajt végre a közeljövőben Oroszországban, valamint egy magyar vízipari komplexum is megépül majd. Ebben amúgy a világ élvonalában vagyunk.

Fotó: MTI Fotóbank

Orbán Viktor komoly elégedettségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy sikerült áttekinteni a nemzetpolitikai kérdéseket és az orosz-magyar kapcsolatok nincsenek veszélyben, meg vannak mentve. A magyar miniszterelnök azzal zárta, hogy a Vlagyimir Putyinnal való egyeztetése eredményes és gyümölcsöző volt.

Putyin is boldog

Az orosz elnök elégedettségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy Magyarország és Oroszország között szoros kapcsolat alakult ki. Ennek köszönhetően újabb gazdasági egyezményeket sikerült kötni. Az Európai Unió miatti szankcióknak köszönhetően a kétoldalú áruforgalom, valamint a beruházások mértéke is a felére csökkent. Ennek ellenére sikerült megállapodni a kölcsönös árucsere fejlesztéséről, ami felpezsdítheti a két ország gazdaságát. Az orosz elnök szerint a Paksi Atomerőmű megépítésével komoly fejlődés indulhat el. A 12 milliárd eurós beruházásnak köszönhetően új, jól fizető munkahelyek jöhetnek létre Magyarországon.

Vlagyimir Putyin szerint Magyarország rendkívül jól teljesít, mint tranzitország. Hazánkat mint biztos vevő jellemezte, aki mindig kifizeti a megvásárolt gázmennyiséget. Ennek köszönhetően a jövőben a MOL és a leányvállalatai újabb fejlesztéseket hajthatnak végre. Az orosz elnök elégedett volt azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon egyre nagyobb mértékben oktatják az orosz nyelvet, a két ország között pedig egyre nagyobb a humanitárius és az oktatási együttműködés.

Az orosz elnök úgy fogalmazott, hogy egyesíteni kell erőinket, hogy sikeresen enyhítsük az Európát sújtó migrációs válságot.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére