Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Erre figyelj! Fontos változtatások lépnek érvénybe júliustól

2016. június 30. 12:08

Új adószabályok lépnek életbe, érvényes lesz az elektronikus aláírás és ingyenessé válik a kéményseprés.
Az elektronikus aláírás is érvényes

Az elektronikus aláírás szabályait júliustól egy uniós rendelet határozza meg. Az ügyfelek számára egy elektronikus eszközre, úgynevezett aláíró padra telepített szoftver jeleníti meg a szolgáltató rendszerében keletkezett dokumentumokat. Az eszközön az ügyfelek megtekinthetik az iratokat, majd ugyanezen az eszközön elektronikusan rögzített aláírással szignálhatják őket. Az ilyen aláírás során az aláíró saját kezű aláírásának biometrikus információival (sebesség, nyomóerő) együtt tárolják az elektronikus dokumentumot. A bíróságok és hatóságok bizonyító erejű okiratként kötelesek elfogadni az elektronikus aláírást is. A gyakorlatban már többször találkozhattunk az elektronikus aláírásnak ezzel a formájával, például csomagküldő szolgáltatók vagy telekommunikációs cégeknél.

Ingyenes lesz a kéményseprés

A kéményseprést a továbbiakban az állam közfeladatként, térítésmentesen látja el. Ahol az önkormányzatok nem vállalták a feladatot, ott a második félévtől a katasztrófavédelem végzi a kéményseprést. Az utóbbi időszakban a kéményseprési díjak a feladatot ellátó magáncégek miatt a többszörösére növekedtek valamint rendkívül nagy különbségek alakultak ki a szolgáltatás színvonalában, rendszerességében és árába, ezért válaszlépésekre volt szükség.

Változnak egyes adószabályok

Júliustól új adóhatási ellenőrzési formát, valamint új adómentes juttatásokat érintő változást vezet be. 

A felsőoktatásban a gyakorlati képzés idejére kifizetett juttatás a havi minimálbért meg nem haladó része az adómentességet. Az új szabály a nappali tagozaton eltöltött gyakorlati képzésre illetve a duális képzés esetén az elméleti és a gyakorlati képzés idejére vonatkozik. A javaslat adómentessé teszi a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által ösztöndíj-jellegű támogatásban részesült posztdoktor kutatókat.

Több a cégeket érintő adóváltozásról is döntött a parlament.

Új illetményrendszer lép életbe az állami tisztségviselőknél

A változtatás értelmében az állami tisztviselők fizetése nem alapilletményből, valamint kiegészítésekből és pótlékokból áll, amelytől "eltéríthették" a munkavállalót, hanem az előmeneteli fokozatokhoz tartozó sáv alsó és felső határa között állapítják meg azt.

(Profit7, Kisalföld, MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére