Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
V-nyolcas
 
 
 
 

Erre figyelj az év utolsó napjaiban, ha autózol

2016. december 26. 20:18

Meddig érvényesek az idei matricák? Lehet-e már venni a jövő évit? Hol kell fizetni a parkolásért a héten? A cikkből kiderül!

Az év utolsó napjaiban minden autósnál előkerül néhány fontos kérdés. Persze csak azok után, hogy a téli gumi megfelelő állapotú-e, és hogy elég jó-e az akkumulátor mínusz 10 fokban is.

Fotó: Nagy Zoltán
Hol kell fizetni a parkolásért az ünnepek alatt?

Szinte sehol! Budapesten ingyenes a parkolás, ez alól csak a Margitsziget, a Vár, a Citadella és néhány egyedi parkoló a kivétel. Utóbbi kategória pl. a Flórián téren az üzletközpont mögötti parkoló.

Meddig érvényesek az idei éves autópálya-matricák?

2017. január 31-ig. Ez fontos, ha valaki megszokásból februárban is az idei matricát használja, az megüti a bokáját. Viszont nem kell kapkodni a vásárlással, januárban jók a 2016-os matricák is.

Lehet-e már venni jövő évi matricát?

Lehet, persze. December 8-a óta van erre lehetőség, akár mobilon, akár személyesen, a benzinkutaknál. Az MTI híre szerint már 20 ezernél is többen éltek ezzel a lehetőséggel.

A most megváltott, 2017-es éves matricák 2018. január 31-ig érvényesek, tehát ugyanúgy 13 hónapig, mint az ideiek.

A legfontosabb persze ilyenkor is az, hogy vezessetek óvatosan! Se az ünnepek között, sem pedig szilveszterkor ne jusson eszébe senkinek ittasan a volán mögé ülni!

OLVASTAD MÁR?

V-nyolcas
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

kinyílott a pitypang

Alig fél év van hátra a választásokig. Ekkor már látszik, melyik politikai erő mennyi embert tud mozgósítani, és az idei október 23-a valami nagyon fontosat árult el nekünk.

Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

amerika, london, párizs

A hatóságok vizsgálata alapján az osztrák börtönök tele vannak iszlamista gyűlöletkeltő irodalommal, ami azt jelenti, hogy a börtönben elképesztő mértékben radikalizálódnak a rabok.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Alig akad támogatója Porosenkónak; Kurz az osztrák elnökkel tárgyalt; A világ számos pontján megemlékeztek '56-ról.

Szili: a neoliberális világnak vége van

Be kell látni, hogy annak az Európának, amelyikről azt gondoljuk, hogy a következő ötven-száz évben működőképes lehet, inkább a nemzetek Európájára kell épülnie - jelentette ki Szili Katalin.

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

amerika, london, párizs

A kárpátaljai magyarokat is érintő oktatási törvény az összes szomszédos ország tiltakozását kiváltotta Ukrajnával szemben. A külpolitikában népszerűtlen Porosenko azonban úgy tűnik, saját országában sem nagy kedvenc: az ukránok kétharmada nem bízik az elnökben.

A kárpátaljai magyarok különös tiszteletet érdemelnek

A kárpátaljai magyarok voltak a leginkább elzárva a többi magyar nemzetrésztől a szovjet időkben, ezért különös tiszteletet érdemelnek részünkről, hogy a rendkívül nehéz körülmények között is megőrizték anyanyelvüket és önazonosságukat - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a kárpátaljai magyarság központi '56-os megemlékezésén hétfőn Ungváron.

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

amerika, london, párizs

Hétfőn délután találkozott egymással Sebastian Kurz és Alexander Van der Bellen, hogy Kurz tájékoztassa az elnököt a kormányalakítás állásáról.

Rendesen helyretették az ávósokat sirató Szanyit

Rendesen helyretették az ávósokat sirató Szanyit

közeleg a tél

Aki 1956. október 23-a ünnepi voltát tagadja, az a demokráciára és a nemzeti önrendelkezésre mond nemet - emelte ki Gulyás Gergely hétfőn Mezőkövesden mondott, a Fidesz-frakció által az MTI-hez is eljuttatott beszédében. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője, utalva az MSZP-s Szanyi Tibor korábbi megnyilvánulására, jelezte: a "pártnak, amely ilyen politikust megtűr a képviselői között, minden az 1956-os forradalommal és általánosságban a demokráciával vagy a jogállammal kapcsolatos megnyilatkozása álszent és hazug".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére