Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Érdekes módon régebben Merkel egyáltalán nem támogatta a bevándorlást, sőt...

2018. június 26. 11:30

BERLIN, 11:30

Európa és a világ jelenleg legeltökéltebben bevándorláspárti politikusa, a 2015-ös migrációs válsághelyzet előidézője, Angela Merkel a 2000-es években még egyáltalán nem támogatta a migránsok európai betelepítését, sőt kifejezetten ellenezte azt. Aztán a baloldallal való közös kormányzás, tehát a kancellársága érdekében végül megváltoztatta ezeket a nézeteit.

Sokan keresik arra választ, hogy vajon Angela Merkel német kancellár miért és hogyan lett elkötelezett híve annak, hogy Európát idegen vallású és kultúrájú bevándorlók millióival kell elárasztani. 

Fotó: AFP

Amikor a Voice of Europe megpróbált ennek utánajárni, arra a következtetésre jutott, hogy Merkel asszonyt feltehetően pusztán a személyes politikai ambíciója, a kancellári poszt megtartása iránti vágy vezette oda, hogy sokak szemében Európa sírásójaként árassza el az öreg kontinenst bevándorlókkal. 

Angela Merkel – a politikai pályájának kezdeti, első emelkedő szakaszában – ugyanis a 2000-es évek elején még egyáltalán nem támogatta az idegen kultúrájú és vallású harmadik világbeli tömegek bevándorlását és bevándoroltatását Európába. 

2000-ben Merkel még azt mondta:

A multikulturális társadalom nem egy életképes életmód."

Később 2002-ben még erősen kritizálta az akkori német kormányt, mivel az nem állapított meg felső korlátot az országba beengedhető migránsok számára vonatkozóan. 

Fotó: AFP

Mielőtt bármilyen új bevándorlást megengedünk, előtte és először be kell fejeznünk a már nálunk élő migráns gyermekek integrációját"

– mondta ezt annak idején az a Merkel, aki jelenleg a korlátlan, ellenőrizetlen migráció kötelezővé tételét követeli egész Európa számára. 

Merkel 2002-ben még kritikusan beszélt a berlini Kreuzberg negyedben tapasztalt multikulturalizmusról is, amely városrész aztán az ő kancellárságának a mostani idejére már konkrétan no-go zónává vált a bevándorlók miatt.

2002-ben még azt rótta fel az akkori kormánynak, hogy a multikulturalitásból fakadó problémák megoldására egyetlenegy márkát sem költött a kormány, miközben viszont támogatja a bevándorlást. 

A kísérlet, hogy azt mondjuk, mi itt valamiféle multikulturalizmust valósítunk meg, egymás mellett élünk, és boldogok vagyunk egymással, az a kísérlet megbukott! Teljesen megbukott!"

– mondta tehát Merkel 2002-ben arról a berlini Kreuzbergről, amely mára már no-go zónává vált.

Fotó: AFP

De a 2005-ben kancellári székhez jutó Merkel még 2010-ben is másként beszélt a migrációról, mint ma. 2010-ben még azt mondta, hogy a migráns munkavállalók általában hazudnak magukról, és hogy a multikulturalizmus teljesen megbukott, hiába fogadja be Németország már a '60-as évek óta a migráns munkavállalók tömegeit. 

A békés és boldog egymás mellett élés és a multikulturalizmus kísérlete megbukott. Teljesen kudarcot vallott."

– mondta még Merkel 2010-ben is.

Mi történhetett a régi és az új merkeli nézetek között eltelt időben? A Voice of Europe szerint csupán annyi, hogy időközben Angela Merkel opportunista reálpolitikusként úgy döntött, megváltoztatja a migrációt ellenző nézeteit a bevándorlás támogatására, mivel az SPD-vel való szövetségi kormányzást csak ez a nézet teszi számára lehetővé. 

Így történt, hogy aztán 2015-re a német baloldali szavazatok reményében Angela Merkel már – egy totálisan elvtelen karrierista politikusként – az SPD-nél, tehát a német szociknál is baloldalibb nézeteket képviselt a migránsok minden áron történő beengedése ügyében. 

De ez nem meglepő, hiszen arról az Angela Merkelről van szó, akiről közismert, hogy a volt NDK egyik kiemelt egyházi kádercsaládjának kommunista aktivistájából lett nyugati, német politikus.

Fotó: AFP

Arról a politikusról van szó, aki aztán annak a Helmut Kohlnak a segítségével lett a CDU vezetője, akit később ő maga árult el, hogy a helyére kerülhessen. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy évtizeden belül kihalhatnak a tigrisek

Egy évtizeden belül kihalhatnak a tigrisek

ökojobb

Száz év alatt a tigrisek 96 százaléka tűnt el.

Újabb részletek derültek ki Portik Tamás hangfelvételeiről

Újabb részletek derültek ki Portik Tamás hangfelvételeiről

kétharmad

További Portik-féle hangfelvételek lehetnek a svájci banktrezorban, ott, ahol bankszámlája van a két gyilkosság felbujtójaként jogerős fegyházbüntetését töltő egykori olajos vállalkozónak - írja a Magyar Idők.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Katonák bevetésével elkezdték felszámolni Olaszország egyik legnagyobb migránstáborát

Katonák bevetésével elkezdték felszámolni Olaszország egyik legnagyobb migránstáborát

amerika, london, párizs

Az olasz katonák bevetésével kezdték meg kedden a Róma közeli Castelnuovo di Porto migránstáborának felszámolását, ahonnan több mint ötszáz személyt helyeznek át máshova az új olasz migrációs törvénnyel összhangban.

A Jobbik tízmilliókat fektetett a hozzájuk hű Iránytű Intézet túlélésébe

Több mint 57 millió forintos megbízást kapott az Iránytű Intézet a Jobbik frakciójától - derül ki az Országgyűlés honlapján feltüntetett szerződésekből. A Magyar Idők szerdai számában megjelent cikk szerint a Gyöngyösi Márton pártelnökhelyettes és Forrai Richárd által aláírt két megbízás két, illetve három hétre szólt tavaly novemberben és decemberben.

A bajoroknak is bevált a határvédelem

A bajoroknak is bevált a határvédelem

amerika, london, párizs

Hat hónapja döntöttek a határvédelem mellett a bajorok, hétfőn sajtótájékoztató keretében számoltak be a kezdeményezés eredményeiről.

A fiatal munkanélküliek közel fele migráns Franciaországban

A fiatal munkanélküliek közel fele migráns Franciaországban

amerika, london, párizs

Az OECD statisztikái szerint a fiatal francia munkanélküliek 40 százaléka vagy külföldön született, vagy legalább egy bevándorló szülővel rendelkezik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére