Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ennyire aktívak a magyar képviselőnők

2016. július 22. 12:58

A magyar Országgyűlésben 20 nő képviseli a gyengébbik nemet, méghozzá igen aktívan. A nők élen járnak a felszólalások, a benyújtott indítványok és a szavazásokon való részvétel terén is.

Schmuck Erzsébet 326 alkalommal szólalt fel a Parlamentben az elmúlt két évben. Ezzel bekerült a tíz legaktívabb parlamenti képviselő közé. Frakciótársa, Szél Bernadett is szerepel a top tízben.

Az MSZP-frakció nőtagjai is jól teljesítettek ezen a téren. A harmadik, a negyedik és az ötödik helyet ők foglalják el a nők mezőnyében. A legcsendesebbek a fideszes Csöbör Katalin és Mátrai Márta, akik kevesebb mint 10 alkalommal kértek szót a Parlamentben.

Habár a DK-s Vadai Ágnes egyáltalán nem mondható visszahúzódó személyiségnek, ő volt a legkevésbé beszédes ellenzéki politikusnő, neki 12 felszólalása volt az elmúlt két évben.

Az indítványozás terén is igen aktív a gyengébbik nem. Az összes ellenzéki politikusnő több egyéni indítványt adott be, mint bármelyik kormánypárti képviselő.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A legtöbb önálló indítvány az MSZP-s Demeter Márta adta be, félezernél is többet. A parlamenti arányukhoz mérten erősen felülreprezentáltak a képviselőnők a legaktívabb indítványozók között.

A nem önálló indítványok beterjesztését illetően az LMP és a Jobbik honanyái állnak az élen. A listát Szél Bernadett és Schmuck Erzsébet vezeti 302-t benyújtott indítvánnyal. Dúró Dóra 132 beadvánnyal szintén az élmezőnyhöz tartozik.

A képviselőnők a szavazások 85 százalékán voltak jelen a ciklus első felében. Ebben élen járnak a Fidesz-frakció női tagja. A legtöbbször Dunai Mónika szavazott, mindössze a szavazások 2 százalékát hagyta ki. Ellentéte a PM-s Szabó Tímea, aki a legpasszívabb a szavazásokat illetően. Ő tízből hat alkalommal nem szavazott.

A kormánypárti képviselőnők közül egyértelműen Dunai Mónika a legaktívabb, frakciótársait mind a négy vizsgált területen megelőzi. Az MSZP-n belül Bangóné Borbély Ildikó, az LMP-nél pedig Szél Bernadett viszi a prímet.

(ATV)

Melyik képviselő nő mellett ülnél legszívesebben?

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére