Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

Ennyin múlt, hogy nem maradtunk áram nélkül

2015. december 20. 18:02

Mennyin? Annyin, hogy van atomreaktorunk.

Évek óta hallgatjuk, hogy mennyivel jobb lenne minden, ha CSAK zöld energiát használnánk. Ha a tényektől eltekintünk, és minden áron ragaszkodunk egy ideális célhoz, akkor valóban elmondhatjuk, hogy fölöslegesen épül meg Paks 2. De így elég, hogy az időjárás ellenünk forduljon, és máris gondban leszünk.

Vegyük csak az utóbbi pár napot. Természetesen napfényt keveset láthattunk, így a naperőművek sem adtak túl sok energiát az áramtermeléshez. Ez persze télen nem egy meglepő dolog: hideg van, a nap sem süt.

Egy naperőmű decemberben 1/6-nyi áramot termel mint júniusban.

Az igazság, hogy az elmúlt napokban  a szél is olyan gyenge volt, hogy nagyjából a szélenergiát is kizárhatnánk az energiatermelésből.

Nem mindegy?

Advent időszakában a legtöbben úgyis a négy gyertya világa köré gyűlnek, így azt is gondolhatnánk, hogy mindegy. De nem. Ugyanis nem ez volt az első ilyen időszak a télen. Aszódi Attila, Paks 2 kormánybiztosa már hetekkel ezelőtt írt blogján egy hasonló időszakról, amikor mind a szél-, se napenergia termeléséhez kedvezőtlen volt az időjárás. A következményekről ő maga beszélt a 888.hu megkeresésére.

Ha csak mondjuk nap, és szélerőművek lennének az országban, akkor ebben a pár napban gyakorlatilag egyáltalán nem lett volna villany."

Ami pedig azt jelenti, hogy sem a közlekedés, sem az ipar számára nem tudtak volna áramot biztosítani. Sőt, sok helyen a fűtést és meleg vizet is nélkülözhették volna, ugyanis a modern gázkazánok is árammal működnek.

A britek már megszívták

Gyakran hozzák fel példának az Egyesült Királyságot, hogy bezzeg ott mennyivel több az zöld energia-felhasználás. Azonban ennek is azért meg van a maga hátránya. Például, hogy néhány héttel ezelőtt Nagy-Britanniában is hasonló időjárási viszonyok köszöntöttek be, aminek hatására a nagykereskedelmi piacon az addigi 60 fontról 2400 fontra ment fel egy megawatt energia óránkénti ára, olyan mértékű volt az áramhiány.

Az, amit a briteknél láttunk november 4-én, az a tartalékok veszélyes lecsökkenése miatt következett be. És mivel elfogytak a tartalékok, a rendszerirányító kénytelen volt bizonyos fogyasztókat kivenni a hálózatból, kénytelenek voltak korlátozni az áramellátást."

A kormánybiztos szerint mivel a villamos energia csak korlátozott mértékben tárolható, felelőtlenség lenne ingadozó, időjárásfüggő termelőkre alapozni egy ország áramellátását – a fenti példák is mutatják nem feltétlenül akkor állnak rendelkezésre, amikor épp szükség lenne rájuk.

Ha tehát egy ország áramellátásának nagy részét zöld energiával szeretnék megoldani, akkor nagyon nagy kapacitású energiatárolókra lenne szükség, vagy, ahogy a kormánybiztos fogalmaz,

óriási nagy áringadozások lennének."

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György birodalma Izraelt is folyamatosan támadja

Soros György birodalma Izraelt is folyamatosan támadja

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, Soros György továbbra sem áll le Izrael-ellenes támadásaival. Már korábban is lehetett tudni, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns feketelistáján ott szerepel a zsidó állam, épp ezért Soros György minden követ megmozgat Izrael ellehetetlenítése érdekében.

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

kétharmad

Különleges Mini-koncerttel tisztelegtek a legendás Bem rakparti művelődési ház (Budavári Művelődési Ház) és annak közönsége előtt a Mini klub fennállásának 50. évfordulója alkalmából Török Ádám és zenészbarátai január 20-án. Igazi sztárparádé volt az ünnepi koncert, hiszen Török Ádámmal együtt zenélt többek között Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla és Horváth Charlie is. A koncert megemlékezett az aznap elhunyt Andy Vajna filmproducerről is.

A gyász mocskolói

A gyász mocskolói

pszicho

Miért nem tisztelik a halottakat az ellenzékiek?

Szijjártó: Brüsszel vissza akarja hozni az elbukott bevándorlási politikát

Szijjártó: Brüsszel vissza akarja hozni az elbukott bevándorlási politikát

kétharmad

Lopakodó kísérlet zajlik arra, hogy az egyszer már megbukott uniós bevándorlási politikát Brüsszel visszahozza - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az európai uniós tagországok külügyminiszterei hétfői brüsszeli tanácskozásának szünetében.

Izraelben is megunták a liberális média hazugságait

A hagyományos baloldali pártok gyengülése után a liberális eszmék fő képviseletét a baloldali és liberális médiumok vették át. Habár a tendencia Magyarországon már régóta megfigyelhető, ez Izraelben sincs másképp.

Soros emberei szemet vetettek Budapestre

Soros emberei szemet vetettek Budapestre

kétharmad

Vasárnap tartották az ellenzéki előválasztási vitát, melyen a szocialista Horváth Csaba és a párbeszédes Karácsony Gergely vett részt. Utóbbi azonban gyönyörűen lebuktatta magát.

A tehetségtelen ellenzék és az ő kútmérgező sajtója

A tehetségtelen ellenzék és az ő kútmérgező sajtója

piszkostizenkettő

Aczél elvtárs szellemi örökösei és a rájuk támaszkodó rezsimbontók a szombati fiaskó után teljesen leszerepeltek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére