Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Ennyi: az ellenzéki összefogás lehetősége megbukott

2017. október 4. 13:38

Nem lesz itt semmilyen összeborulás. Botka bukásával az egész ellenzéki összefogás lehetősége elbukott. Nemcsak a balllib oldal zavarodott meg, de a Jobbiknak is rosszul jött Botka meghátrálása. Nem csoda, hogy Simicska nekiindult a veszprémi éjszakának.

Egy hete még Botka mestertervétől volt hangos a ballib sajtó. Elalélva örvendeztek a szegedi polgármester világmegváltó javaslatán, aki elmondása szerint "nagyvonalú javaslatával" mind a hat "demokratikus ellenzéki pártot" bevitte volna a parlamentbe.

A mesterterv következő lépése lett volna a baloldal és a Jobbik összefésülése. Botka személye volt a kulcs egy esetleges MSZP-Jobbik összeborulásra, erre készültek, ezt tervezték már régóta a háttérben. A modell már elő volt készítve: a Hír TV elkezdte az érzékenyítést: estéről estére balos műsorvezetők faggatnak empatikusan jobbikos jelölteket.

Botka bukása tehát rossz hír a Jobbiknak. Kútba esett a nagy balos-jobbikos összeborulás reménye. 

Ezt az összefogást ágyazta volna meg a hétfőre meghirdetett Botka-Vona vita, amit az RTL-en Baló György vezényelt volna le nagy-nagy egyetértésben. Ezt a vitát viszont már soha nem láthatjuk, ugyanis Botka off, és ezzel a baloldal-Jobbik összefogás reménye is szertefoszlott.

Botka bukásának tehát konkrétan az egész ellenzék a kollektív vesztese. A szociktól a liberálisokig, a ballib mikropártoktól a Jobbikig.

Nem csoda, hogy Simicska Lajos elkeseredésében nekiindult a veszprémi éjszakának. Egy elkeseredett ember kétségbeesett kapálózása követte tehát Botka meghátrálását. Pedig Lajos már mindent eltervezett, Vona Gábor megint szorulni fog. 

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Feloszlatják a katalán kormányt

A spanyol kormány kezdeményezi a katalán kormány feloszlatását és előrehozott parlamenti választások megrendezését - jelentette be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a kabinet rendkívüli ülését követően Madridban szombaton.

A katalánok többsége az előrehozott helyi választásokban látja a megoldást

A katalánok többsége az előrehozott helyi választásokban látja a megoldást

amerika, london, párizs

A megkérdezettek 68,6 százaléka vélekedik úgy, hogy csak így lehetne megoldani a konfliktust egy szombaton közzétett felmérés szerint.

Diktátort neveztek ki az WHO jószolgálati nagykövetének

Diktátort neveztek ki az WHO jószolgálati nagykövetének

amerika, london, párizs

A posztot Zimbabwe diktátora, Robert Mugabe kapta meg - az Egészségügyi Világszervezet döntését senki nem érti, ugyanis egy olyan emberre bízták az afrikai kontinens egészségügyének felrázását, akinek uralkodása alatt országában soha nem látott mélypontra zuhant a várható élettartam.

A Momentum megszabadulna a katonai határvédelemtől

A Momentum megszabadulna a katonai határvédelemtől

közeleg a tél

A nagykörúti mozgalom nem rég kihirdetett pártprogramjának nem minden elemét kívánta feszegetni a liberális média. Nem véletlenül, hiszen vannak benne egészen elképesztő mondatok is.

Látványos a kormánypártok budapesti térnyerése

Látványos a kormánypártok budapesti térnyerése

közeleg a tél

A kormányközeliséggel aligha vádolható ZRI Závecz Research Intézet októberi adatai szerint a Fidesz az elmúlt negyed évben 15 százalékponttal lett népszerűbb Budapesten. Országos szinten pedig továbbra is utcahosszal vezet, az ellenzék romokban.

Bíznak a befektetők a magyar gazdaságban

Bíznak a befektetők a magyar gazdaságban

közeleg a tél

A befektetők láthatóan bíznak a magyar gazdaságban - mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Svéd politikusok szerint katonákat kéne a no-go zónákba vezényelni

Svéd politikusok szerint katonákat kéne a no-go zónákba vezényelni

amerika, london, párizs

A konzervatív Mérsékelt Párt 20 politikusa nyújtotta be a javaslatot, amellyel a no-go zónákban uralkodó bandaháborúk ellen vennék fel a harcot.

A Fidesz ellenzi az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig - jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére