Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ennek a képviselőjelöltnek a fejében valami nagyon eldurranhatott!

2018. július 3. 12:24

Két évvel Donald Trump történelmi sikere után ismét választási lázban ég Amerika. Az egyik észak-karolinai képviselőjelölt, Russell Walker pedig egy kicsit talán túlzásba is vitte a kampányt.

Amerika november 6-án ismét választ (ez az úgynevezett midterm elections). A tét nem kicsi: mind a képviselőházban, mind a szenátusban felborulhatnak az erőviszonyok, a Demokrata Pártnak ugyanis csak 24 helyet kell szereznie ahhoz, hogy többségbe kerüljön a képviselőházban (House of Representatives), de a szenátusi többséghez sem kell sok – csupán két főn múlik a többsége. A helyzet tehát egyáltalán nem könnyű a Republikánus Párt számára, amit tovább nehezít, hogy az egyik jelöltjük igencsak „old school” nézeteket vall. Russell Walker – az egyik 75 éves észak-karolinai jelöltjük – ugyanis a kampányában arról beszélt, hogy

  • a „zsidók sátáni teremtmények”,
  • az amerikai katonákat a kormány megmérgezi,
  • de azt is kifejtette, hogy Istent miért tartja egy fehér felsőbbrendű lénynek.

Russell Walker

Bár Russell Walker az első számú esélyes a körzetében, a fenti bizarr és rasszista jellegű kijelentései után a GOP (a Republikánus Párt régi elnevezése – a szerk.) észak-karolinai szervezete értelemszerűen megvonta a támogatását. Mint a helyi GOP vezetője, Robin Hayes kifejtette: „Az észak-karolinai Republikánus Párt képtelen és nem is hajlandó egy olyan jelöltet támogatni a 48-as körzetben, aki így viselkedik, és ilyen kijelentéseket tesz. A GOP a helyi szervezetekkel együtt – Hoke, Skócia és Robeson megyékben – arra fog törekedni, hogy megtalálja azt a jelöltet, amely a Republikánus Párt valódi értékeit képviseli”.

Russell Walker egyébként egyelőre nem lépett vissza, honlapja a mai napig működik, külön érdekesség pedig, hogy körzetbeli ellenfele pedig egy afroamerikai demokrata jelölt, Garland Pierce baptista lelkész lesz.

Russell Walker „nézetei”

A képviselőjelölt honlapja is telis-tele van „érdekességekkel”. Egyik bejegyzésében például azt írta: „Mi a gond azzal, ha valaki felsőbbrendű nézeteket vall? Isten rasszista és a fehér felsőbbrendűségben hisz. […] Valakinek vagy valakiknek mindig felül kell állniuk, és jelen esetben ez a fehérek csoportja. […] Nincs olyan, hogy egyenlőség. Valakinek vagy valaminek jobbnak kell lennie, valakinek vagy valaminek pedig rosszabbnak”.

Egy másikban pedig bibliai konspirációkról „értekezett”: „A zsidók nem szemiták, ők sátániak, mivel mindannyian a Sátántól származnak. […] Isten (faji) versenyeket alkotott, és ezért (is) ő a legnagyobb rasszista”.

Végül érdemes azt is megemlíteni, mikor egy éve – a szobordöntögetési láz idején – azért küzdött egy kampányban, hogy kerüljenek vissza a konföderációs zászlók, illetve a déli tábornokok (az 1861 és 1865 között zajló amerikai polgárháború kapcsán) portréi a dél-karolinai bíróságok termeibe.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére