Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Emelkedett az átlagos születésszám Magyarországon

2016. október 6. 12:38

BUDAPEST, 12:38

Az elmúlt hat évben a 200 szülőre (100 párra) vetített átlagos születésszám 128-ról 142-143-ra emelkedett Magyarországon – mondta egy nemzetközi konferencián Gulyás Gergely, aki szerint ez egyértelműen bizonyítja, hogy sikeresek a kormány családpolitikai intézkedései.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Jó családpolitikával megteremthető az összhang a jólét és a kedvező demográfiai folyamatok között, ami nélkül Európában a gazdasági növekedés és a nemzetek fennmaradása is veszélybe kerülhet – erről Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke beszélt a Nézőpont Intézet, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) és a Wilfried Martens Centre for European Studies Család- és népesedéspolitika a kelet-közép-európai régióban című nemzetközi konferenciáján.

Az Európában még talán a konzervatív pártok között is fennálló véleménykülönbséget is csökkenteni lehetne, ha a demográfiai problémákat nem a migráció felől közelítenék meg, hanem abból a célkitűzésből, hogy a születésszám növelésével, természetes úton legyen elérhető a társadalmi reprodukció"

– tette hozzá Gulyás Gergely.

A Fidesz alelnöke ebből a szempontból példaértékűnek nevezte a kormány 2010 óta végrehajtott családpolitikai intézkedéseit, ugyanakkor hangsúlyozta, még mindig sok minden jobbítható a demográfiai adatok további javításához.

Az elmúlt hat évben a 200 szülőre (100 párra) vetített átlagos születésszám 128-ról 142-143-ra emelkedett Magyarországon"

– ami Gulyás Gergely szerint egyértelműen azt bizonyítja, hogy sikeresek a kormány családpolitikai intézkedései.

A politikus előremutató lépésnek minősítette, hogy a magyar adórendszer – német mintára – tekintettel van az eltartott gyermekek számára, emellett szintén fontos a gyermekvállalás növeléséhez hozzájáruló intézkedésként említette a rugalmas gyed francia példára történő bevezetését is. Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője azt emelte ki előadásában, hogy:

a kelet-közép-európai országokra a célirányos bevándorlás helyett ma inkább az elvándorlás a jellemző, ezért ebben a térségben elsősorban a születésszám növelésére koncentrálva lehet javítani a demográfiai mutatókon."

Hangsúlyozta továbbá, hogy a népességfogyás egy teljes Európát érintő probléma, ezért szeretnék, ha az unió intézményei tisztában lennének a különböző európai térségek eltérő sajátosságaival.

Fodor Csaba felidézte a Nézőpont Intézet két korábban, idén áprilisban és júliusban készült felméréseit, amelyek alapján a teljes felnőtt magyar népesség 74 százaléka helyesli, hogy a kormány a családpolitikát helyezte a szociálpolitika középpontjába. Emellett kiderült az is, hogy tízből kilencen elleneznék, ha Magyarország bevándorlással orvosolná a népesedési problémákat, a magyarok 61 százaléka pedig pozitívan vélekedik a családi otthonteremtési kedvezményről (csok) – tette hozzá.

Anna Van Oeveren, a Wilfried Martens Centre for European Studies projektkordinátora pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy egy összeurópai megoldás helyett minden országnak meg kell találnia azokat a saját adottságaira szabott intézkedéseket, amelyekkel hatékonyan tudja javítani demográfiai mutatóit.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére