Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Emelkedett az átlagos születésszám Magyarországon

2016. október 6. 12:38

BUDAPEST, 12:38

Az elmúlt hat évben a 200 szülőre (100 párra) vetített átlagos születésszám 128-ról 142-143-ra emelkedett Magyarországon – mondta egy nemzetközi konferencián Gulyás Gergely, aki szerint ez egyértelműen bizonyítja, hogy sikeresek a kormány családpolitikai intézkedései.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Jó családpolitikával megteremthető az összhang a jólét és a kedvező demográfiai folyamatok között, ami nélkül Európában a gazdasági növekedés és a nemzetek fennmaradása is veszélybe kerülhet – erről Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke beszélt a Nézőpont Intézet, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) és a Wilfried Martens Centre for European Studies Család- és népesedéspolitika a kelet-közép-európai régióban című nemzetközi konferenciáján.

Az Európában még talán a konzervatív pártok között is fennálló véleménykülönbséget is csökkenteni lehetne, ha a demográfiai problémákat nem a migráció felől közelítenék meg, hanem abból a célkitűzésből, hogy a születésszám növelésével, természetes úton legyen elérhető a társadalmi reprodukció"

– tette hozzá Gulyás Gergely.

A Fidesz alelnöke ebből a szempontból példaértékűnek nevezte a kormány 2010 óta végrehajtott családpolitikai intézkedéseit, ugyanakkor hangsúlyozta, még mindig sok minden jobbítható a demográfiai adatok további javításához.

Az elmúlt hat évben a 200 szülőre (100 párra) vetített átlagos születésszám 128-ról 142-143-ra emelkedett Magyarországon"

– ami Gulyás Gergely szerint egyértelműen azt bizonyítja, hogy sikeresek a kormány családpolitikai intézkedései.

A politikus előremutató lépésnek minősítette, hogy a magyar adórendszer – német mintára – tekintettel van az eltartott gyermekek számára, emellett szintén fontos a gyermekvállalás növeléséhez hozzájáruló intézkedésként említette a rugalmas gyed francia példára történő bevezetését is. Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője azt emelte ki előadásában, hogy:

a kelet-közép-európai országokra a célirányos bevándorlás helyett ma inkább az elvándorlás a jellemző, ezért ebben a térségben elsősorban a születésszám növelésére koncentrálva lehet javítani a demográfiai mutatókon."

Hangsúlyozta továbbá, hogy a népességfogyás egy teljes Európát érintő probléma, ezért szeretnék, ha az unió intézményei tisztában lennének a különböző európai térségek eltérő sajátosságaival.

Fodor Csaba felidézte a Nézőpont Intézet két korábban, idén áprilisban és júliusban készült felméréseit, amelyek alapján a teljes felnőtt magyar népesség 74 százaléka helyesli, hogy a kormány a családpolitikát helyezte a szociálpolitika középpontjába. Emellett kiderült az is, hogy tízből kilencen elleneznék, ha Magyarország bevándorlással orvosolná a népesedési problémákat, a magyarok 61 százaléka pedig pozitívan vélekedik a családi otthonteremtési kedvezményről (csok) – tette hozzá.

Anna Van Oeveren, a Wilfried Martens Centre for European Studies projektkordinátora pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy egy összeurópai megoldás helyett minden országnak meg kell találnia azokat a saját adottságaira szabott intézkedéseket, amelyekkel hatékonyan tudja javítani demográfiai mutatóit.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére